שתף קטע נבחר

קחי מטבח מזעזע, והפכי אותו לוינטג' משגע

וינטג', מסבירה נטשה, זה חדש שמתחזה לישן. אבל המטבח בבית החדש שלה הוא ישן שמתחזה לחדש, או שאולי הוא מחודש שמשמר את הישן? מה שבטוח זה שהוא היה מגעיל ועכשיו הוא מדהים. מידית ועד פורמייקה - ככה היא עשתה את זה

ירשתי מטבח ישן ומתפורר, עם ארונות פורמייקה מקולפים שנצבעו כמה פעמים בשכבות של צבע לא מזוהה. בגרסתם האחרונה הם היו צבועים בכתום לא ברור, שעליו נמרח גוון צהוב בתנועות ספוג סיבוביות. פשוט זוועה. לא היו לארונות ידיות, השיש היה שבור וצר, הכיור היה מיניאטורי ואני לא רוצה להיזכר בטינופת.

 

הדבר היחיד שמשך את תשומת ליבי במטבח היו אריחי הקרמיקה המיוחדים, שנראו יפה גם מתחת למעטה השומניות. אחרי כמה שפשופים בחומרים מתאימים, הצלחתי להחזיר את הברק לאריחים הישנים. ציור מעודן של מעין פרח בגוון ירוק-חאקי על רקע שמנת התגלה כהפתעה נעימה. המראה הוינטג'י של האריחים הדליק את דמיוני והעניק לי השראה לעצב את המטבח בסגנון של פעם. כמובן שגם מגבלת התקציב הכריעה לכיוון, כי לא היה לי כסף להחליף את המטבח.  


לפני: פשוט זוועה (צילום: יוסי סליס) 

 

"לא יכולת לחלום על אריחים יותר וינטג'יים", עודדה חברה את רוחי למראה המטבח הרקוב. כל הוינטג' הזה. אני חייבת להסביר: וינטג' זה מושג שמדברים עליו כהשראה לעיצוב אופנה וגם לעיצוב הבית. עיצוב ששואב השראה מתקופות אופנתיות בעשורים קודמים, ממראה, צורה, דקור וצבעוניות ישנים ועתיקים - חדש שמתחזה לישן.

 

חיזוק להחלטה שלי הגיעה מכיוון מפתיע: מצאתי בחנות לכלי בית שלושה מיכלי פח עם מכסים בגוון חרדל וכיתוב באנגלית - VINTAGE KITCHEN. מושלם. 

 

בגלל אותן מגבלות התקציב, חשבתי לצבוע את דלתות הארונות. חבר נגר שהוזעק להעריך את מצבן, ייעץ לי לא להתעסק עם צביעה, כי חלק מהפורמייקה הישנה התקלפה ונשברה, וכדי לצבוע צריך משטחים חלקים ונקיים. הוא המליץ להחליף רק את הדלתות ולהתקין צירים חדשים. הארונות בפנים היו מלוכלכים, אבל לא יותר מזה. קיבלתי מהחבר טיפ של נגרים להסרת לכלוך קשה מפורמייקה: לשפשף בצמר-גפן טבול באצטון, זה עובד פלאים.


אחרי: וינטג' זה כאן (צילום: יוסי סליס)

 

בחרנו לדלתות פורמייקה בגוון של חמאה הולנדית - צהוב, אבל בהיר, שמאוד התאים לגוון האריחים ולסגנון המיושן, וגם האיר את החדר. החלפנו גם את משטח השיש והכיור, וגם להם בחרנו גוונים בהירים. באחד הסיורים שלי בשוק הפשפשים ביפו מצאתי ידיות קרמיקה בגוון צהוב-חרדל עם עיטור מוזהב במחיר מציאה (7 שקלים לידית אחת) שהשלימו את מראה הוינטג' בצורה אותנטית (ידיות קרמיקה אפשר למצוא בחנויות לפרזול ועיצוב הבית. מצאתי ידיות קרמיקה בצורת פרח אפילו ברשת גולף אנד קו).


מבט מקרוב: ידיות במחיר מציאה וקרמיקה מקורית (צילום: יוסי סליס) 

 

המטבח, שהקירות שלו נצבעו בלבן, התחיל לקבל צורה. כדי ליצור משטח עבודה נוסף, ולפתור לי המון בעיות אחסון, העמדתי בצידו השני של המטבח הצר (בצורה האופיינית למטבחים של בתי סוכנות משנות ה-50) שידה ישנה שנצבעה בלבן ועליה הנחנו חתיכת שיש תואם לשיש שבמטבח. אפילו שנדליר קרמיקה שקניתי לפני שנים בשוק פשפשים מצא את מקומו על התקרה, מחליף את פס מנורת הפלורסנט. בן הזוג שלי, שלקח את השנדליר לתיקון קטן אצל צבי גרינבלט, מומחה לשחזור וייצור נברשות ומנורות עתיקות, חזר זורח: "גרינבלט העריך שזו מנורה משנות ה-30", הוא התפעל. "ואני קניתי אותה ב-60 שקל בשוק", התמוגגתי.

 

מקומות בהם אפשר למצוא ידיות וכלים בסגנון של פעם (או שנדליר עתיק באמת): 

  • צבי גרינבלט, נברשות חשמל עתיקות, וולפסון 28, תל אביב. 03-68822972.
  • חפצים, ידיות קרמיקה, 17-20 שקל. שלוש 27, תל אביב. 03-5178744. לווין אפשטיין 14, רחובות. 08-9364308.
  • רשת גולף אנד קו, ידיות קרמיקה, 24.90 שקל.
  • מיכלי פח וינטג', 20 שקל לשלישייה, פלורליס, שדרות היובל 14, נחלת יהודה. טל: 03-9568710.

 

שיק בקליק: תחרה מתכתית

  

למה MOMA, המוזיאון לאמנות מודרנית בניו יורק, חטף את קולקציית המגשים של המעצבת הישראלית טלילה אברהם? כי באמת מגיע להם מקום במוזיאון. אברהם, מעצבת מוצר ומרצה במחלקה לעיצוב תעשייתי במכון הטכנולוגי בחולון, מלקטת בדי תחרה בשווקים בארץ ובעולם, והופכת אותם למגשים ממתכת בטכנולוגיה חדשנית וייחודית של הטבעה וחיתוך.


באווירת החג (צילום: באדיבות Metalaceart)

 

את המגשים שמיוצרים תחת המותג Metalaceart הגדירו אנשי המוזיאון כ"מרשימים, מסקרנים, רומנטיים ועוצרי נשימה", וגם הזמינו סדרה מיוחדת בשחור וזהב המבוססת על דוגמה עתיקה של תחרה רומנית מתחילת המאה ה-19. 

 

לקראת החגים יצרה המעצבת סדרה של דגמים בלבן ובזהב, מגשים מעוטרים בדוגמאות קלאסיות של תחרת ורדים, מגשים קטנים שהם פרי פיתוח טכנולוגי חדש של רקמה במתכת על גבי תחרה, ומגוון של תחתיות לכוסות בדוגמאות תחרה מגוונות. ללא ספק, מתנה מרשימה לחג.  

 

טווח המחירים נע בין 290 ל-1,200 שקל. ניתן למצוא את המגשים בחנויות המוזיאונים בישראל, או דרך "אתיקה", שמשווקת אותם: 050-7283091. 


רוצות להכיר את נטשה טוב יותר? הקליקו על התמונה (עיצוב: איליה גורדי)

 

פוסטים אחרונים:

 

    


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיזוק: מיכלי פח עם כיתוב הולם
צילום: יוסי סליס
תוספת: שידה ישנה עם שיש
צילום: יוסי סליס
לאשה בפייסבוק
מומלצים