שתף קטע נבחר

שכונה 798: פלורנטין של בייג'ינג

לצד העיר האסורה וכיכר טייננמן מציעה בייג'ינג שפע של גלריות, בוטיקים, בתי קפה, בארים ומועדונים רעשניים, באזורים בוהמיינים שאפופים באווירה שכונתית-מחתרתית. הסוהו והוילג' במתח

מתכננים לנסוע לבייג'ין אבל חוששים שתתעייפו מהקדחת האולימפית? את העיר האסורה ואת כיכר טייננמן ראיתם בביקור הקודם? אל ייאוש. הבירה הסינית הגדולה מציעה גם לבוהמיינים מביניכם שלל גלריות, בוטיקים, ומועדונים, שלא נופלים במקוריותם מאלה של ה"סוהו" בלונדון וה"וילג'" בניו יורק.

 

נכון, מרבית הטיולים המאורגנים בבירה הסינית משלבים את האטרקציות התיירותיות הבנאליות (אך מרשימות יש לומר), אולם חוויה שכזו אינה מיועדת לכולם, וקיימות אלטרנטיבות רבות וזולות יותר.

 

קוי ג'יאן, כוכב הרוק הגדול ביותר בסין ותושב ותיק של בייג'ינג, טוען שהוא מעולם לא שולח את מכריו לחומה הסינית או לעיר האסורה, וגם לא למסעי קניות בשוק הפנינים המפורסם או ברחוב המשי. "כל המונומנטים הגדולים הללו, שמציגים את בייג'ינג ואת סין כממלכה קדומה ואדירה ממש לא מעניינים אותי", טוען לסוכנות הידיעות איי.פי, הכוכב שהספיק להופיע בשנה שעברה עם הרולינג סטונס בשנחאי. "עשרות אלפים מתו במהלך בניית החומה הסינית. אני לא מבין מה יש לרוץ לשם", הוסיף הזמר.


גרפיטי בייג'ינג 2007 (צילומים: איי.פי)

 

במקום ללכת על השגרתי, ממליץ קואי לספוג את האווירה המיוחדת של בייג'ינג באזור המכונה "798", שאפשר להשוותו אולי לשכונת פלורנטין התל אביבית. 798 נבנתה בשנות ה-50 של המאה הקודמת כאזור מסחרי-תעשייתי מלוכלך ומפוייח. ואולם, בשנים האחרונות זכתה השכונה לעדנה תרבותית, והייתה לנווה מדבר בוהמי, עם גלריות, בתי קפה, חנויות ספרים, פסלי רחוב וגרפיטי מחאתי שמעטר את קירותיהם של המפעלים הישנים.

 

האמנית ומעצבת האופנה הפופולרית פנג לינג, הגיעה לבייג'ינג מכפר קטן בדרום המדינה לפני 15 שנה, ולא רואה את עצמה נפרדת מהעיר גם אחרי 15 שנים. "האווירה הנהדרת תורמת ליצירתיות ולאמנות, ובמקביל, האוניברסליות של העיר מאפשרת אפשר לפגוש אנשים מכל העולם", אמרה פנג, שמחזיקה סטודיו באזור 798 ויושבת על בסיס קבוע בבתי הקפה האופנתיים של האזור.

 

קוי, מיודענו כוכב הרוק, קורא לשכונה 798 "המרכז החדש של בייג'ינג". לטענתו, העיר, כפי שהוא זוכר אותה מימי ילדותו, אינה קיימת עוד. תקופת החצרות הפנימיות, הסמטאות העתיקות, פעמוני האופניים המצלצלים והכאוס פוליטי, פינו את מקומם לכלכלה צומחת עם גורדי השחקים, קניוני ענק ויציבות חברתית יחסית.

 

וו ג'יאן שין, בעליו של בית תה סיני בבוסטון ומועדון יין בבייג'ינג, גדל בבירת סין באזור שכונתי שקט, המשמש היום מוקד פעילות לילית ובמרכזו כמה בארים רעשניים במיוחד. כשהוא מגיע לביקור בבייג'ינג, וו אוהב להסתובב באזור "מקדש הענן הלבן", שנבנה לפני 800 שנה, ולחזות בנזירים הדאואיסטים ובטקסים הנערכים במקום, זאת כמובן, לפני שהוא ממשיך לבילוי סוער באחד המועדים שבאזור.

 

המעצבת לין ג'ינג אוהבת להסתובב באזור נאן-לואו-ג'ו-שיאנג, בו נפתחו בשנים האחרונות בארים, אכסניות ובוטיקים, תוך שמירה על אווירה שכונתית. "זהו אזור נחמד בו ניתן לחוות את בייג'ינג הישנה, ולאכול במסעדות מקומיות זולות", אמרה לין. ממש פלורנטין.


בייגינג סאמר סייל. בוטיק בשכונה 798

 

בקניון נאלי באזור הברים סאן-לי-טון, ניתן למצוא בוטיקים קטנים לבגדים, נעליים ותכשיטים. הסחורה היא שילוב בין תוצרת מקומית וייבוא מחו"ל, ובכל מקרה - בסין כמו בסין - תמיד מומלץ להתמקח על המחיר.

 

צידה לדרך

הדרך הנוחה ביותר לטייל בבייגי'נג היא באמצעות מונית, אך קחו בחשבון את תרומתכם לענן הערפיח התמידי הרובץ מעל העיר. כדאי לשקול את הרכבת התחתית, או נסיעה בריקשה (כ-1.30 דולר), הנחשבת כלי תחבורה, יעיל, זול ומהנה, במידה שהיעד אינו רחוק מדי.

 

אין זו משימה פשוטה לקבל תמונה כוללת של בייג'ינג, במיוחד אם הגעתם רק לביקור קצר. לכן, מומלץ להתחיל את הטיול ב-"Beijing Planning Exhibition Hall", ובו דגם מיניאטורי של העיר (שהוא אגב לא כל כך מיניאטורי - שטחו מגרד את 1,000 המ"ר).

 

אם התעייפתם מהטיולים, מומלץ לשקול עיסוי באחד הסניפים הנקיים של רשת הספא "טאיפאן", שמציעה גם טיפולי פנים, מניקור ופדיקור.

 

בכל הנוגע לחיי הלילה, מציע קואי - שהוא גם בליין לא קטן, מספר מועדונים, בהם ניתן לצפות בהופעות חיות: "New Get Lucky Bar", "Nameless Highland" ו-"CD café".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בייג'ינג. בית קפה שכונתי
צילום: איי פי
נזירים דאואחסטים בפעילות
צילום: איי פי
מקדש הענן הלבן. כבר 800 שנה
צילום: איי פי
מומלצים