שתף קטע נבחר

פאר שוברת שתיקה: "משבר? לא חושבת על זה בכלל"

חודש של התנתקות מהתקשורת מגיע לסיומו, עם ראיון נרחב של שחר ל-ynet, מניו יורק הרחוקה. רגע לפני ה-US OPEN, הטניסאית הבכירה שלנו מדברת על ההפסדים האחרונים ("זו תקופה לא טובה ולא קלה בשבילי"), המטרות הקרובות ("להצליח באליפות ארה"ב") והיכולת על המגרש ("ההגשה שלי משתפרת"). פאר מדברת על (כמעט) הכל, פרט לשמועות על החבר החדש

אחרי חודש של שתיקה תקשורתית, שחר פאר חוזרת לדבר. רגע לפני תחילת אליפות ארצות הברית הפתוחה, הגראנד סלאם האחרון של העונה, הטניסאית מספר 1 של ישראל שוברת שתיקה ומדברת בראיון מיוחד עם ynet, מניו יורק הרחוקה, על הכל. או יותר נכון, על כמעט הכל. בכל זאת, עדיין יש נושאים ששחר מסרבת להתייחס אליהם, לפחות באופן פומבי.

 

פסק הזמן הזה של פאר מהתקשורת הגיע די במקביל לתקופה המקצועית הלא טובה שלה בחודש האחרון. לראשונה אחרי תקופה ארוכה, ארוכה מאוד, שחר הפסידה למדורגות נמוך ממנה והודחה בשלבים המוקדמים מאוד של הטורנירים בהם השתתפה.


פאר חותמת לאוהדים בטורונטו. התחנה הבאה: ניו יורק (צילום: לירן ברטל)

 

אחרי שהתרגלנו לטוב ולהגעה של פאר לרבע הגמר ומעלה כמעט בכל טורניר בו היא משתתפת, היא החלה להיות מודחת בסיבוב ראשון או שני, מהר מהצפוי. באופן אירוני, החודש הזה הגיע דווקא אחרי הכתבות בתקשורת הכתובה, בתזמון לא נכון, על משבר כביכול ביכולת של פאר. משהו בסגנון ניתוח לא נכון, שהפך לנבואה שהתגשמה.

 

אז לפני הכניסה לפרטים, השאלה הראשונה המתבקשת בשיחה עם שחר היתה, כמובן, מה קרה בחודש האחרון? "לכל שבוע היה סיפור שונה, כל הדחה עם הסיבה שלה. הבעיה היא שהכל קרה ברצף, באותו חודש, אבל באותה מידה זה היה יכול לקרות בטורנירים שונים עם הפסקות ביניהם ונצחונות באמצע", פותחת פאר את ההסבר שלה לחודש הלא מוצלח.
שחר פאר בסבב האמריקני
שחר פאר בסבב האמריקני
טורניר סיבוב יריבה (דירוג) תוצאה

ניצחון/

הפסד

סטנפורד ראשון קמיל פין (84) 6:7, 2:6 נ
  שמינית גמר אולגה גובורצובה (100) 4:6, 7:5, 6:2 ה
סן דייגו ראשון סניה מירזה (31) 6:3, 4:6, 6:2 ה
לוס אנג'לס ראשון דומיניקה צ'יבולקובה (69) 2:6, 3:6 נ
  שני וירג'יני רזאנו (52) 6:1, 4:6, 7:6 ה
טורונטו ראשון מיכאלה קרייצ'ק (34) 5:7, 6:7 נ
  שני טטיאנה גרבין (25) 3:6, 2:6 נ
  שמינית גמר וירג'יני רזאנו (45) 6:4, 6:3 ה

 

ולהסברים של שחר בהרחבה: "בסטנפורד, הטורניר הראשון בארצות הברית, פשוט לא שיחקתי טוב ובסן דייגו הפסדתי בסיבוב הראשון למירזה, שמדורגת 30 בעולם והיתה בכושר מצוין אחרי הגמר שלה בסטנפורד. בשבועיים הבאים כבר שיחקתי יותר טוב, אבל הפסדתי פעמיים לצרפתייה רזאנו. פעם בסיבוב השני בלוס אנג'לס במשחק על חודה של נקודה בשובר שיוויון מכריע, ופעם בשמינית גמר בטורונטו אחרי שני נצחונות שלי".

 

בכל זאת, לראשונה אחרי הרבה זמן, הפסדת למדורגות נמוך ממך. מול שחקנית כמו גובורצובה, 100 בעולם, לא הפסדת שנתיים.

"זה היה משחק ששום דבר לא התחבר לי בו. יש תקופות כאלה בחיים של כל ספורטאי, של עליות וירידות, זה קורה לא פעם וצריך לדעת איך לעבור את זה".


סניה מירזה. פאר: "היא היתה בכושר מצוין מולי" (צילום: איי אף פי)

 

אז מבחינתך, לא מדובר בתקופת משבר בקריירה שלך.

"יש תקופות שלא תמיד הולך כמו שרוצים. ברגע הזה לא ניצחתי מספיק משחקים ולא היה לי רצף של נצחונות כמו בתחרויות קודם לכן, אבל זה קורה ואין מה לעשות נגד זה. אין לי מושג למה מתעסקים ככה בהפסדים שלי".

 

זה סימן טוב. הרגלת את התקשורת והאוהדים לנצחונות, זה שיש אכזבה מהפסדים מראה כמה הציפיות ממך גבוהות.

"זה טוב שהרגלתי אנשים לציפיות גבוהות ממני. כיף לי שמפריע לאנשים שאני מפסידה, זה עושה לי טוב, אבל אני לא מתעסקת בזה. אני מבינה שלאנשים בארץ אכפת מהקריירה שלי, שרוצים שאני אצליח ותומכים בי, אבל לא צריך לעשות רעש מכמה הפסדים".

 

אז מבחינתך אלה כמה הפסדים מקריים ולא תקופה של משבר?

"משבר? לא חושבת על זה בכלל. אני לא אגיד כן משבר, לא משבר. אני יודעת שאלה הכותרות שמחפשים, אבל אני לא מתעסקת בזה בכלל".


שחר פאר: "טוב שהרגלתי אנשים לציפיות ממני" (צילום: איי אף פי)

 

אז לסיכום הנושא: משבר לא, אבל תקופה לא טובה כן.

"נכון, זו תקופה לא טובה וקורה שמפסידים. לכל שחקן יש תקופות טובות יותר וטובות פחות בקריירה, זה טבעי".

 

"אני שונאת להפסיד, אבל יש תקופות שלא הולך"

בחודש האחרון, פאר לא רק הפסידה מול טניסאיות נחותות יותר, אותן היא אמורה לנצח וניצחה לא מעט בדרכה לטופ-20 העולמי, אלא גם סבלה מתנודות חדות תוך כדי משחק, עם ריצות של גיימים לטובתה או לרעתה. אבל שחר לא מודאגת מהנושא הזה: "זו בעיה שתמיד היתה לי וזה לא טוב. בהרבה מקרים אני חוזרת מהפיגור הגדול שאני נכנסת אליו, אבל לא תמיד אני יכולה לעשות זאת וזה לא משהו טוב. אין לי הסבר לזה".

 

בהרגשה הכללית שלך, את מרגישה שונה מאיך שהרגשת עם המשחק שלך לפני חצי שנה, למשל?

"זו לא תקופה קלה בשבילי. מי כמוך יודע כמה אני שונאת להפסיד וכמה קשה לי עם הפסדים. זה לא קל, אבל דווקא בתקופה הזו ניסיתי לראות את החיובי והדברים הטובים שאני כן רוצה לקחת מהמשחקים האלה".


המאמן עודד טייג. מכין את פאר בניו יורק ל-US OPEN (צילום: אייל אומיד)

 

אחרי התוצאות האחרונות, חשבת אולי לעשות שינויים בצוות המקצועי שלך? או לעבוד על דברים שונים וחדשים?

"לא. אני חושבת שאני מתאמנת טוב ועושה את הדברים הנכונים. פשוט יש תקופות שלא הולך. אנשים שלא איתי כאן בארה"ב לא רואים איך אני משחקת ואיך הכל מתפתח. בחודש הזה המשחקים לא הלכו לכיוון שלי".

 

במשחקים האחרונים היתה ירידה באחוזי ההגשה הראשונה שלך. יש סיבה?

"דווקא הסתכלתי על הסטטיסטיקות של המשחקים שלי ואין ירידה באחוזים. ההגשה שלי משתפרת, אני רואה ומרגישה את השיפור. היא עדיין לא יציבה ולא עובדת כמו שצריך בכל משחק או בכל גיים, אבל הסך הכל בסדר".

 

במה את צריכה להשתפר?

"אני תמיד אומרת שבהמון דברים, גם במה שטוב, אפשר וצריך להשתפר. אבל אני מעדיפה שדברים כאלה יישארו איתי ולא לדבר בתקשורת על נקודות לשיפור. אני עובדת על הדברים האלה עם הצוות המקצועי שלי".


פאר: "ההגשה שלי משתפרת, אבל היא עדיין לא יציבה" (צילום: איי פי)

 

"אני לא חושבת על פסק זמן מטניס" 

ענף הטניס, אין זה סוד, הוא אחד הקשים בספורט בכלל. הטורנירים מדי שבוע בנקודות שונות בעולם, הטיסות הארוכות והתכופות, והבדידות של ספורטאי המשחק בענף אישי ולא קבוצתי, הם רק חלק מהחיים הקשים של טניסאי באשר הוא.

 

העונה הארוכה והמתישה גובה לא פעם מחיר משחקניות, בדמות פציעות או הפסקות שהן לוקחות. הצרפתייה אמלי מורזמו, למשל, היתה בירידה לאחרונה ולפני השלישי האחרון של העונה, היא החליטה לקחת פסק זמן, לצאת לחופשה ומנוחה ופרשה אפילו מה-US OPEN היוצא לדרך בשבוע הבא.

 

שחר, חשבת גם את אולי על אופציה של פסק זמן בעונה הכל כך מתישה?

"ממש לא, למה לעשות את זה? יש לי לו"ז עד סוף העונה שנקבע מראש ואני מתכננת לעמוד בו".


פאר בזוגות: "לא שיחקתי בלוס אנג'לס בלי קשר לעומס" (צילום: לירן ברטל)

 

לא העלית את זה כאופציה אחרי התוצאות הלא טובות לאחרונה והרצף הגדול של טורנירים שלך?

"אני לא מגדירה את זה רצף. לא חשבתי על הפסקה, אני לא בכיוון אפילו. מורזמו בת 28 או 29...אני צעירה ולא חשבתי על מנוחה או פסק זמן".

 

מה קרה שלא שיחקת זוגות בלוס אנג'לס? בחרת שם להוריד קצת מהעומס?

"מההתחלה היה מתוכנן שאשחק שם רק יחידים, בלי קשר לעומס או לתוצאות".

 

"ברור לי שאני לא באותו כושר מתחילת השנה"

אחרי חודש בצפון אמריקה, פאר עושה את השבוע הנוכחי בניו יורק, שם היא מתאמנת יחד עם מאמן העל שלה, הספרדי חוסה היגראס, שכרגיל לפני טורנירי גראנד סלאם מצטרף אליה, המאמן הקבוע עודד טייג ומאמן הכושר מולי אפשטיין. אחרי מספר ימי אימונים באיזור בו היא מתגוררת, שחר החלה מאתמול להתאמן במגרשי המתחם בפלאשינג מדו, שיארח את הגראנד סלאם האחרון של העונה (יוצא לדרך ביום שני).


פאר בניו יורק, אשתקד: "רוצה לעבור משחק משחק" (צילום: שחר עזרן)

 

ה-US OPEN בפתח. איך ההרגשה שלך לקראתו?

 "אני מרגישה טוב. יש לי שבוע אימונים עד שזה מתחיל וכמו לפני כל טורניר, אני רוצה לבוא למשחק הראשון מרוכזת ולעבור משחק משחק, בלי לחשוב קדימה ולהציב מטרות".

 

את מרגישה שאת שחר פאר שונה ממה שהיית לפני חצי שנה, או שנה אחורה?

"ברור לי מההפסדים האחרונים שאני לא טובה ובכושר כמו באוסטרליה או כמו בניצחון על קוזנצובה במיאמי. אבל אני יודעת שהטניס שלי שם, כי נגד גארבין, בטורונטו, שיחקתי וניצחתי אותה כמו ברבע גמר מיאמי בזמנו".

 

מה המטרות שלך עד סוף השנה?

"להשתפר ולהצליח כמה שיותר. אני תמיד רוצה לנצח ולא לחשוב קדימה מדי. אין מטרות של דירוג או משהו בסגנון, אם זה מה שהתכוונת".


פאר בנתב"ג: "אני תמיד מתגעגעת" (צילום: יונתן האורסטוק)

 

אם נדבר עוד חודשיים או שלושה, בסוף העונה, איפה נראה לך שתהיי?

"לא יודעת להגיד".

 

את מתגעגעת לארץ?

"ברור, בהגדרה. תמיד אני מתגעגעת. אם ההפסדים האחרונים קשורים לרצף הארוך בחו"ל? ממש לא. גם היו לי תוצאות מצויינות בתקופות ארוכות אחרות בחו"ל, לא קשור. אני תמיד מתגעגעת ואוהבת להיות בארץ עם המשפחה, החברות והחברים".

 

אגב חברים, יש שמועות על חבר חדש שיש לך.

"מה השאלה הבאה?".

 

את לא מאשרת ולא מכחישה?

"אני לא מדברת על החיים האישיים שלי בתקשורת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים