שתף קטע נבחר

חטיפים - אבל בריאים

אנחנו דואגים לארוחת העשר שלהם ולסנדביצ'ים - אבל מה הם אוכלים מהרגע שהם חוזרים הביתה? פיליס גלזר עם כמה רעיונות לחטיפים טעימים ומתוקים שאפשר לאכול בלי חשש

כבר ביום שישי החליטה הקטנה שלי מה ללבוש ביום הראשון ללימודים ובמוצאי שבת גם מה היא רוצה לארוחת עשר. לא משנה שהיא בת 16; בשבילה הכריך שאימא מכינה הוא סמל של אהבה ופינוק ותמיד יהיה יותר טעים מכל מה שהיא תכין לבד.

 

כמו כל שנה, התקשורת גדושה בהצעות ואזהרות של תזונאים לגבי מה כן כדאי לשלוח עם הילד שיהיה בריא, ומה לא. הכריך צריך היות מזין, עדיף מקור לוויטמינים, מינרלים, חלבון ותאית ולא סתם איזה לחם לבן מרוח בממרח שוקולד אנטי-בריאותי.

 

אבל מה קורה בהמשך היום?! מגיעים הביתה ואוכלים צהריים ואז מתחילה מסכת הג'אנק עד הערב: חטיפים (מלוחים מדי ושמנים מדי), משקאות קלים גדושים בסוכר (או בממתיקים מלאכותיים שינויים במחלוקת), ממתקים וגלידות שמכילים צבעי מאכל (ספק אלרגניים ספק מסרטנים). לא בדיוק מזון למחשבה, אה?

 

אז במקום להיכנע ללחצים, דירבונים ופרסומות של תעשיית המזון לפטם את הילדים שלנו בסוכר, שומן, מלח, פוספטים וכימיקלים, הנה כמה רעיונות ומתכונים לנשנושים שתורמים לבריאות במקום לפגוע בה:
  • קלח תירס
  • ארטיקים ביתיים ממיץ טבעי או פירות טריים טחונים
  • חתיכות פירות משופדות מצוננות. אפשר לפזר למעלה קוקוס ולהגיש עם רטבים ל"תיבול": סילאן טבעי, סירופ חרובים טבעי, שוקולד מריר מומס (רצוי עם יותר מ-60% מוצקים), יוגורט רגיל בתוספת דבש
  • סלט פירות
  • שייק פירות על בסיס יוגורט, חלב או מיץ
  • מקלות ירקות עם דיפ כמו גווקאמולה (סלט אבוקדו) או חומוס שגם אפשר להגיש עם נאצ'וס מתירס, פריכיות (צ'יפס) מירקות (אפשר למצוא בחנויות טבע) או פריכיות אורז קטנות

 

ממתקי אנרגיה

אני תמיד עושה מתכון כפול שיהיה גם כתוספת לארוחת עשר.

 

המרכיבים (לכ-12 ממתקים או יותר, תלוי בגודל):

1/2 1 כוסות שיבולת שועל (קוואקר) להכנה מהירה

3/4 כוס תערובת של חמניות, שקדים, בוטנים קצוצים ואגוזי קשיו

2 כפות נבט חיטה

קורט מלח

1/4 כוס שמן

1/4 כפית תמצית וניל טבעי

1/4 כוס דבש

3 כפות מולסה (להשיג בחנויות טבע)

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 צ'. משמנים תבנית מרובעת קטנה (20-22 ס"מ) או מרפדים בנייר אפייה בדפנות ובצדדים.
  2. בקערה אחת מערבבים שיבולת שועל, תערובת חמניות ואגוזים, נבט חיטה ומלח. בקערה שנייה מערבבים שמן, וניל, דבש ומולסה.
  3. מערבבים את תוכן שתי הקערות יחד ולשים עם הידיים.
  4. משטחים בתבנית המוכנה ואופים כ-15-20 דקות עד שמזהיב.
  5. מוציאים מן התנור, מחכים 5 דקות וחותכים את הממתקים למרובעים בעודם חמימים.

  

מלבניות גרנולה סופר-קלות

פריך כמו מלבניות גרנולה קנויות, אך ללא תוספת שמן או שומן וחומרים מלאכותיים. רצוי להתחיל עם גרנולה איכותית ללא חומרי טעם וריח ועדיף אורגנית.

 

המרכיבים:

2 כוסות גרנולה מוכנה עם פירות יבשים

1/4 כוס סוכר חום דחוס

1 ביצה טרופה

1 כפית תמצית וניל טבעית

1/4 כוס אננס מיובש קצוץ דק מאד, או צימוקים, או חמוציות, או תערובת פירות יבשים

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל החומרים ביחד ומשטיחים בתבנית 20X20 מרופדת בנייר פרגמנט בתחתית ודפנות.
  2. אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות כ-15-18 דקות עד שמזהיב.
  3. מחכים 5 דקות וחותכים לאורך ולרוחב ל-12 מלבניות. מצננים 15 דקות. אורזים כל אחת בנפרד בניילון נצמד.

 

 

עוגיות SUPERCOOKIE

עשירות בחלבון ובפחמימות מורכבות, עוגיות אלו מכילות מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים וגם שיבולת שועל העוזרת בהורדת טריגליצרידים בדם, סויה העוזרת למניעת מחלות שונות, קינואה העשירה בחומצות אמינו, טחינה העשירה בסידן וברזל, ועוד. זוהי עוגייה נהדרת לילדים ומבוגרים כנשנוש סופר-בריא ולאחר פעילות גופנית.

 

המרכיבים (כ-30 עוגיות):

1/2 כוס שיבולת שועל להכנה מהירה

3/4 כוס סוכר חום בהיר

1/4 כוס קמח קינואה

1/4 כוס קמח סויה (אפשר לוותר על זה ולהוסיף נבט חיטה או עוד קמח מלא)

1 כוס קמח מלא

1 כפית אבקת אפייה

2 ביצים גדולות

2/3 כוס שמן קנולה

1/4 כוס טחינה גולמית

1 כפית תמצית וניל טבעי

2 כפות דבש

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים דף אפייה או תבנית גדולה בנייר פרגמנט.
  2. שמים את שיבולת השועל והסוכר בקערה ומנפים פנימה קמח קינואה, סויה, קמח מלא ואבקת אפייה. מערבבים.
  3. בקערת מערבל חשמלי, טורפים ביצים, שמן, טחינה, וניל ודבש. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים וטורפים 2 דקות.
  4. מכינים כדורים קטנים מהתערובת ושמים בתבנית עם מעט רווח ביניהם. משטחים (אפשר גם להשתמש בכפית ולשים תלוליות של הבצק בתבנית).

 

הערות:

  • אפשר לקנות קמח קינואה וסויה בחנויות טבע.
  • אפשר להחליף את הקמח מלא בקמח כוסמין.
  • לתוספת אומגה 3, אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים דק.

 

שאלות קוראים:

פרידה שואלת: בחג תהיה אצלי המשפחה. מה לבשל? האם יש לך איזשהו רעיון מיוחד?

 

פיליס עונה: קודם כל, אימצתי את המנהג של "מגש ברכות" ופיתחתי כל פרי שמברכים עליו (כמו לוביה, תמרים, רימונים, גזר, כרישה ותרד) לסלט בפני עצמו - חוץ מהכרישה (או תרד) שהופכים אצלי לקציצות. כך אני יכולה להכין כל אלה מראש ויש לי גם מנה ראשונה מגוונת וכולם מתלהבים. את המנות האלו אני מגישה עם חלה גדולה ועגולה (לפעמים עם צימוקים) תוצרת בית. לגבי המנה העיקרית, הקו המנחה שלי בחגים הוא להשתמש בחומרי גלם עונתיים בטעמים ים תיכוניים, הרבה שמן זית, עשבי תיבול ושום וקצת השראה משבעת המינים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנרגיה טעימה. גרנולה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים