שתף קטע נבחר

ראש ממשלת טורקיה רוצה להתיר עטיית רעלות

"אי אפשר להגביל את הזכות להשכלה גבוהה בגלל כיסויי הראש של נשים צעירות", אמר ארדואן בראיון לעיתון "פיננשל טיימס" והבהיר כי ממשלתו תפעל לביטול החוק המונע מנשים איסלאמיות לעטות רעלות באוניברסיטאות. דבריו של ארדואן צפויים לקומם את החילונים במדינה, הרואים ברעלה כאיום סמלי על ההפרדה בין דת ומדינה

ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, אמר בראיון לעיתון הבריטי "פיננשל טיימס" שהתפרסם היום (ד') כי הוא מעוניין לבטל את האיסור על עטיית רעלות במוסדות אקדמיים, במסגרת שינויים שהוא מתכנן לבצע בחוקת המדינה.

 

דבריו של ארדואן, שמפלגתו בעלת השורשים האיסלאמיים ניצחה בבחירות הכלליות שנערכו במדינה ביולי האחרון, עלולים להצית מחדש את המתיחות בין הממשלה לבין האליטה החילונית במדינה, הכוללת את הצבא רב-העוצמה, החושדת כי ארדואן זומם לבטל את ההפרדה הנהוגה בטורקיה בין דת ומדינה.

 

"אי אפשר להגביל את הזכות להשכלה גבוהה בגלל כיסויי הראש של נשים צעירות. בחברות מערביות אין כל בעיה, אבל בטורקיה זו בעיה, ואני מאמין שחובתם של הפוליטיקאים היא לפתור בעיות", אמר ארדואן בראיון לעיתון.

 

החילונים במדינה רואים ברעלה כאיום סמלי על ההפרדה הנהוגה בטורקיה בין דת ומדינה. הם גם חוששים כי הסרת החרם תטיל לחץ על נשים חילוניות להתחיל ולעטות רעלות כדי שלא ירגישו יוצאות דופן. ואולם, מפלגתו של ארדואן גורסת כי סוגיית הרעלות קשורה לחופש הביטוי. לטענתה, האיסור על עטיית רעלות נכנס לתוקף רק ב-1982, לאחר אחת ההפיכות הצבאיות שהתבצעו במדינה.

 

ממשלתו של ארדואן נשבעה לשנות את החוקה במדינה - שנכתבה בתקופת המשטר הצבאי - כדי לחזק את מעמדן של חירויות הפרט וחופש הביטוי, באופן שיתאם לדרישות שהציב האיחוד האירופי במסגרת המשא ומתן על הצטרפותה העתידית של אנקרה לגוש המדינות.

 

"אנחנו רוצים חוקה שתספק לנו הגנה - ותעגן את מעמדה של טורקיה כמדינת חוק דמוקרטית, חילונית, וחברתית", אמר ארדואן בראיון. "החוקה תספק לטורקיה כיוון חדש - ותפקידינו הוא לדון בה ולהתיעץ עם העם באופן הנרחב ביותר", אמר.

 

כרגע דנה מפלגת השלטון בנוסח טיוטה של החוקה, שנכתב בידי צוות של משפטנים. עם זאת, על פי הדיווחים בכלי התקשורת בטורקיה, טרם הוחלט כיצד לתקוף את נושא ביטול חרם

הרעלות. 

 

הצבא הטורקי, הרואה את עצמו כמגינה העליון של החילוניות, בוחן מקרוב את הדיונים, וכך גם המגזר העסקי במדינה. לפני עשר שנים הדיח הצבא - בתמיכת העם - ממשלה שנתפסה בעיניו כאיסלאמית מדי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארדואן. רוצה לפתור בעיות
צילום: איי פי
נשים איסלאמיות מפגינות בעד ארדואן. ארכיון
צילום: איי פי
מומלצים