שתף קטע נבחר

לא שותים, זוללים: אוכל בכוסות וספלים

עונת החגים מלאה בסעודות, וכולן נראות כמעט אותו הדבר. הנה כמה רעיונות פשוטים להגשת אוכל בדרך מקורית ומשעשעת, שתשמח את האורחים והמארחים. עובד מצויין גם בסוכה

   

 

1. טאפאסים מקוריים

 

לוקחים כוס יין ריקה ו-2 צ'ופסטיקים (מקלות אכילה סיניים).

את הכוס ממלאים בזיתים או בירקות חתוכים למקלות. מעל הכוס מניחים במקביל את שני המקלות ומעליהם מסדרים כמה טפאסים .

אפשר להגיש כוס אישית לכל אורח, אבל אם הארוחה מוגשת במזנון ("בופה"), אפשר לסדר מספר כוסות כאלה בשורה, כשעל כל אחת מהן מנה אחרת. 

 

2. מעמד דקורטיבי לעוגיות

 

בוחרים 3 צלחות יפות בגדלים שונים ו-2 ספלים.

מניחים את הצלחת הגדולה על השולחן ועליה מניחים ספל הפוך. על הספל מניחים צלחת בקוטר קטן יותר, על הצלחת הופכים ספל נוסף, ומקנחים בצלחת הקטנה ביותר בראש המגדל. 

בכל אחת מקומות המגדל ניתן לסדר עוגיות בצורה נאה. 

 

3. קינוח אישי בתוך ספל או כוס

 

במקום להכין קינוח אישי בכלים המקובלים לכך, תוכלו להגיש לאורחים שלכם כוס קפה שהיא גם כוס עוגה. ניתן להכין כמעט כל קינוח בתוך ספל: מוס שוקולד, עוגת גבינה קרה, קרם ברולה או עוגת שוקולד חמה, אותה אופים בתנור מספר דקות. חשוב להקפיד שהספל אינו דק מידי ואינו עשוי מחרסינה עדינה במיוחד. 

 

חג שמח!

 


 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מסיבת תה - גירסת העוגיות
צילום: משה ענתבי
לאשה בפייסבוק
מומלצים