שתף קטע נבחר

מפגינים במיאנמר: ייתכן שישנם כ-200 הרוגים

הנזירים שמילאו את רחובות מיאנמר נעלמו עקב השתלטות הצבא על הערים. "אני לא חושבת שנותר לנו סיכוי כלשהו לנצח", אמרה תושבת יאנגון. קבוצות המתנגדות לשלטון טוענות שייתכן שמאות נהרגו מאש הצבא. שליח האו"ם נפגש עם בכירי החונטה ועם מנהיגת האופוזיציה סן-סו-צ'י

הפגנות ההמונים במיאנמר (בורמה) דעכו ביממה האחרונה בעקבות השתלטותם של אנשי הצבא על הרחובות. עם זאת, קבוצות המתנגדות למשטר במדינה טוענות שמספר ההרוגים בעימותים האלימים עשוי לעמוד בסופו של דבר על כ-200 בני אדם. כך דיווח הבוקר (ראשון) העיתון הבריטי "האינדפנדנט".

 

כוחות צבא גדולים שפשטו על רחובות העיר יאנגון נעלו מנזרים, עצרו מתנגדים שהעזו צאת לרחובות והקימו מחסומים רבים. מרבית הנזירים נעלמו מהנוף - חלקם מסתגרים במנזרים וחלקם גורשו מהעיר. את מקומם תפסו כמה מאות אזרחים אמיצים שהעזו להביע את מחאתם על שלטון החונטה הצבאית המדינה, והסתכנו בתגובותיהם האלימות של אנשי כוחות הביטחון שהביאו עד כה למותם של תשעה בני אדם - כפי שדווח באופן רישמי. עם זאת, מתנגדי המשטר הנמצאים במחתרת טוענים שמדובר במספר שגוי שנובע כתוצאה ממאמצי הממשל לשבש את התקשורת של אזרחי המדינה עם העולם, וכי מספר ההרוגים האמיתי מוערך בכ-200 בני אדם.

 

ההשתלטות האלימה של החיילים על הערים גרמה לייאוש עמוק אצל תושבי המדינה, שרק בשבוע שעבר יצאו לרחובות בהמוניהם כדי להלחם על השבת הדמוקרטיה למדינה. "אני לא חושבת שנותר לנו סיכוי כלשהו לנצח. הנזירים הם אלה שנתנו לנו כוח", אמרה אחת המתנגדות לשלטון, שהשתתפה בשבוע שעבר בהפגנות ההמוניות ביאנגון, אולם כעת מסוגרת בביתה מחשש מפעולות הצבא. גם בואו של איברהים גמברי, נציג האו"ם למיאנמר, אינו מעודד איש מהאזרחים שאינם מאמינים שהתערבות חיצונית תצליח לפתור

 את הקונפליקט הפנימי. "גמברי הגיע, אבל אני לא חושב שזה יחולל שינוי גדול", אמר אחד מבעלי המלונות בעיר. "אנחנו חייבים למצוא פתרון בעצמנו", הוסיף. 

 

גמברי, שנחת אתמול במדינה בשליחותו של מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, יצא מיד עם הגעתו לנאיפיטאווי. מקורות דיפלומטיים מסרו כי לאחר מכן שם גמברי ליאנגון, ונועד במשך כשעה וחצי עם מנהיגת האופוזיציה, אונג סן-סו-צ'י, הנתונה במעצר בית. 

לא נמסר עם מי מבכירי החונטה נפגש גמברי במהלך הלילה, אך ההערכה היא כי מדובר במפקדה הראשי, טאן שווה. זאת, משום שהוא היחיד הרשאי לאשר ביקורים אצל זוכת פרס נובל הכלואה.

 

לפי דיווחים, מאות בני אדם נעצרו במהלך ההפגנות שהחלו בשבוע שעבר ונחשבות לגדולות ביותר שהיו ב-20 השנים האחרונות. המפגינים מחו נגד שלטון החונטה הצבאית, ודרשו את השבתה של הדמוקרטיה למדינה. השלטונות הצבאיים החלו לפני ימים אחדים להשתמש בנשק חם ובכוח רב כדי לפזר את ההפגנות, מה שהוביל לביקורת בינלאומית חריפה מצד מדינות רבות.


פורסם לראשונה 30/09/2007 06:10

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כוחות הצבא. השתלטו על המדינה
צילום: איי פי
הנזירים. נעלמו מהרחובות
צילום: איי אף פי
מומלצים