שתף קטע נבחר

טורקיה החזירה את השגריר מארה"ב להתייעצויות

בעקבות ההחלטה האמריקנית לפיה טבח הארמנים בטורקיה יוגדר כ"רצח עם", החליטה אנקרה להחזיר את שגרירה להתייעצויות. הבוקר הזהירה טורקיה כי ההחלטה תפגע ביחסי המדינות

טורקיה ביקשה משגרירהּ בארצות הברית לשוב להתייעצויות באנקרה, זאת לאחר שוועדת יחסי החוץ בבית הנבחרים האמריקני אישרה החלטה שמגדירה את הטבח שבוצע בארמנים ב-1915 כרצח עם.

 

דובר מטעם משרד החוץ הטורקי אמר כי השגריר יישאר בטורקיה למשך שבוע עד עשרה ימים, ואז ישוב לעבודתו בארצות הברית. "אנו לא מחזירים את השגריר לצמיתות", הבהיר הדובר. 

 

הבוקר הזהירה ממשלת טורקיה כי ההחלטה האמריקנית תפגע ביחסי המדינות. "אישור ההחלטה הזאת בוועדה הוא מהלך לא אחראי, שיהפוך את היחסים עם ידידה ובעלת ברית, שותפות אסטרטגית שטופחה במשך דורות, למורכבים יותר בזמן רגיש במיוחד", נאמר בהודעת הממשלה הטורקי. "ממשלתנו מביע צער על ההחלטה ומגנה אותה. לא מקובל עלינו שהאומה הטורקית תואשם במשהו שמעולם לא קרה בהיסטוריה".

 

ההחלטה האמריקנית אושרה למרות קריאתו הנחרצת של הנשיא, ג'ורג' בוש, לדחותה. בוש טען כי הכרזה על הטבח כרצח עם תפגע ביחסים עם טורקיה, שדרכה עוברת אספקה רבה לחיילים הנלחמים בעיראק.

 

קודם לאישור ההחלטה בוועדה בבית הנבחרים פירסמו מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, ושר ההגנה, רוברט

גייטס, הודעה משותפת שבה הסבירו את הסכנה הטמונה באישורה. רייס אמרה כי "אישור הצעת ההחלטה הזאת, בזמן

הזה, יהיה בעייתי מאוד מבחינת כל מה שאנחנו מנסים לעשות במזרח התיכון".

 

נשיא ארמניה, רוברט קוצ'ריאן, בירך על החלטת ועדת בית הנבחרים והביע תקווה כי "התהליך יוביל להכרה מלאה מצד ארצות הברית ברצח העם".

 

המחלוקת הבסיסית בנוגע לאירועים היא רציחתם של עד כ-1.5 מיליון ארמנים בידי הטורקים העותמנים בתקופת מלחמת העולם הראשונה. ישנם חוקרים המחשיבים את שאירע כרצח העם הראשון שבוצע במאה ה-20. טורקיה הכחישה כי ההרג מהווה רצח עם, טענה כי מספרם האמיתי של ההרוגים נמוך בהרבה, וכי ההרוגים נפלו קורבן למלחמת אזרחים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארדואן. החזיר את השגריר
צילום: איי פי
בוש. הזהיר מפגיעה ביחסים
צילום: איי פי
מומלצים