שתף קטע נבחר

אבו מאזן מאשים: ישראל מדברת עם החמאס

בראיון לרשת "אל ערבייה" טען אבו מאזן כי נציגי חמאס ונציגי ישראל נועדו במעבר ארז ובמקומות אחרים כדי לדון בגורל הרצועה. בלשכת ראש הממשלה מכחישים נמרצות ואומרים: לא היו דברים מעולם

"ישראל מקיימת מגעים עם החמאס". כך לפחות טוען היום (ה') נשיא הרשות הפלסטינית, מחמוד עבאס (אבו מאזן) בראיון לרשת "אל ערבייה". על פי אבו מאזן, גורמים בחמאס נפגשים עם נציגים מישראל בניסיון להביא לסיום החרם על סחורות ברצועת עזה ולסיום המצור על רצועת עזה. בלשכת ראש הממשלה מכחישים בתוקף את הטענות ואומרים כי לא היו דברים מעולם. גם בחמאס טוענים כבר תקופה ארוכה כי בפתח מנסים "להדביק" להם מגעים עם ישראל כדי לקעקע את אמינותם.

 

"מתקיימות פגישות בין חמאס לישראל, התקיימו מפגשים במעבר ארז ויש גם מפגשים במקומות אחרים", אמר אבו מאזן לכתב רשת הלווין הערבית. אבו מאזן התראיין מבירת ירדן, עמאן לאחר שיחות שקיים עם המלך עבדאללה. עם זאת הוא סירב למסור פרטים נוספים באשר למפגשים עם החמאס.

 

במשרד הביטחון מסרו כי טענותיו של אבו מאזן אינן נכונות בעליל. "איננו נפגשים עם חמאס. ישנה מדיניות קשיחה במסגרתה אנו נמנעים מכל מגע עמו", הסביר לרויטרס הדובר שלמה דרור. "הפגישה האחרונה שקיימנו עם פלסטינים במעבר ארז היתה עם אנשי עסקים שאין להם כל קשר לחמאס. מדובר באנשים המוכרים לנו. אין לנו מידע מודיעיני על כל אדם ואדם. כשאנו מגלים שמישהו מקושר לחמאס אנחנו מנתקים מגע".

 

מדיניות של אנטי-חמאס

מאז עלה חמאס לשלטון בהפיכה צבאית ברצועת עזה, סירבה ישראל בעקביות ובתקיפות לנהל עימו כל מגע. על פי תנאי הקוורטט, שאומצו בעצת ישראל, יש לשוחח עם חמאס רק אם יכיר בישראל ובהסכמים שנחתמו, ויתפרק מתשתיות הטרור.

 

לאחרונה אף הכריזה ישראל על רצועת עזה "ישות עוינת". המדיניות הישראלית מתבססת על ההבדלה בין חמאס, עמו אין כל מוכנות לדבר, לבין הפתח - הנחשב "מתון" - שעמו מתקיימים מגעים בניסיון להגיע להצהרה משותפת לקראת ועידת אנאפוליס שתתקיים כנראה בחודש הבא.

 

בלשכת שר הביטחון אהוד ברק התקיימו היום דיונים שבסופם התקבלה החלטה על תהליך הדרגתי של הגבלת הכנסת סחורות, שירותים ודלקים אל רצועת עזה - מהלך המתאפשר בעקבות ההכרזה

 על הרצועה כעויינת את ישראל. לפני יומיים, בדיון ביטחוני שנערך בראשות סגן שר הביטחון, מתן וילנאי, הוחלט על התוכנית אולם טרם הוחלט מועד הוצאתה לפועל. לפי שעה מדובר בתוכנית הדרגתית שתופעל לאחר שתקבל את כל האישורים באופן איטי, תוך בחינה מדוקדקת של המשמעויות בכל הקשור לאזרחים הפלסטינים.

 

במערכת הביטחון לא רוצים לפגוע באוכלוסייה הפלסטינית אך מעוניינים ליישם את החלטת הקבינט. בהמשך ייערכו דיונים נקודתיים כיצד הגבלת כניסת סחורות ומשאבים תסייע לפגוע בשלטון החמאס, אך לא תביא לפגיעה בצרכים הומניטאריים של האוכלוסייה הפלסטינית. במערכת הביטחון מקווים גם כי כאשר התוכנית תצא לפועל, יעורר הדבר לחץ בקרב האוכלוסייה הפלסטינית שיופנה לכיוון החמאס ויערער את שלטונם.

 

בהכנת הידיעה השתתף אטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבו מאזן. חושף או מטעה?
צילום: איי פי
אולמרט. להד"ם
צילום: דניאל בר און - סוכנות ג'יני
צבא חמאס בעזה
צילום: איי פי
מומלצים