שתף קטע נבחר

סודן הכריזה על הפסקת אש חד-צדדית בדרפור

זאת, לרגל שיחות השלום בין ממשלת סודן לבין קבוצות המורדים המתקיימות בלוב בתיווך האו"ם ואיחוד מדינות אפריקה. המורדים: מטילים ספק בהצהרה. היעדרותם של שני ארגוני המורדים הגדולים מקשה על הצלחת השיחות

ממשלת סודן הודיעה היום (שבת) על הפסקת אש חד-צדדית מיידית בדרפור לרגל שיחות השלום עם קבוצות המורדים המתקיימות בלוב בתיווך האו"ם ואיחוד מדינות אפריקה. המשבר בין הצדדים גבה בשנים האחרונות יותר מ-200 אלף קורבנות ו-2.5 מיליון נעקרו מבתיהם.

 

"אנו מכריזים על הפסקת אש מרגע זה ונכבד אותה באופן חד צדדי", אמר יועצו של נשיא סודן. מנהיג אחת מקבוצות המורדים אמר בתגובה: "מאז 2004 הודיעה הממשלה כמה פעמים על הפסקת אש. אנו מטילים ספק בהצהרה הזאת".

 

השיחות בלוב הן פרי מאמציו של מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, שביקר במדינה בתחילת ספטמבר. ואולם, היעדרותם מהשיחות של שני ארגוני המורדים הגדולים בחבל דרפור, "התנועה לצדק ושיוויון" ו"החזית הצבאית לשחרור סודן", מטילה בספק את ביכולת הצדדים להגיע להישגים משמעותיים. בתגובה להודעת שתי קבוצות המורדים, אמר באן כי על הקבוצות השונות להשתתף בשיחות "כדי להפגין את המחויבות האמיתית שלהן להפסקת סבלם של האזרחים".

 

דובר האיחוד האפריקני אמר כי "לא מדובר בפגישה או שתיים. זהו תהליך ארוך ואנו מקווים שעם התפתחותו יצטרפו גורמים נוספים". שר בכיר בממשלת סודן אמר כי על המורדים "לבוא ולהשמיע את דרישותיהם הענייניות וההגיוניות".

 

זה ניסיון ראשון לכנס את המורדים בדרפור ואת הממשלה סביב שולחן המשא ומתן, מאז כישלון

 השיחות שהתקיימו בניגריה ב-2006. בשיחות הקודמות חתמה רק קבוצת מורדים אחת על ההסכם, שבפועל לא מנע את המשך האלימות, אשר בגינה החליטה בסוף חודש יולי מועצת הביטחון של האו"ם לשגר 26 אלף משקיפים לאזור.

 

האלימות בחבל דרפור פרצה כאשר מורדים תקפו ב-2003 את הממשלה בטענה שהזניחה את האזור. בתגובה עודדה הממשלה את מיליציית הג'נג'וויד לפעול נגד המורדים. בעולם מאשימים את אנשי המיליציה באונס, ביזה ורצח. ארה"ב אף האשימה את ממשלת סודן והמיליציות ברצח עם, טענה שממשלת סודן דוחה בתוקף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פליטים בדרפור. ארכיון
צילום: איי אף פי
מומלצים