שתף קטע נבחר

 

דו"ח עולמי: אין תיעוד ל-40% מהילודה

מדו"ח חדש של ארגון הבריאות העולמי עולה כי 40 אחוזים מהלידות אינם מתועדים, וכך גם כשני שלישים ממקרי המוות. הארגון מזהיר כי המעקב הלקוי מונע ממדינות מתפתחות לשפר את תנאי החיים של האזרחים

כ-40 אחוז מהתינוקות שנולדים בעולם מדי שנה וכשני שלישים ממקרי המוות אינם מדווחים באופן רשמי ואינם מתועדים. כך עולה מדו"ח שפרסם הלילה (ב') ארגון הבריאות העולמי של האו"ם (WHO). בארגון מציינים כי הרישום הלקוי של מקרי ילודה ומוות במדינות מתפתחות יוצר מצב שבו הרשויות אינן יודעות כמה אנשים נולדו ומתו, וחשוב מכך, כמה שנים הם חיו ומה היתה סיבת המוות.

 

כותבי הדו"ח הזהירו כי "כאשר נסיבות המוות אינן מתועדות, הממשלות  אינן יכולות לתכנן מדיניות בריאות אפקטיבית, למדוד את הצלחת המדיניות או לבחון את היעילות התקציבית". מבין 193 המדינות החברות בארגון הבריאות העולמי, רק 31 הן בעלות מערכת תיעוד אמינה של מקרי ילודה ומוות.

 

הארגון מפעיל תוכנית מיוחדת, במימון קרן ביל ומלינדה גייטס וכמה ממשלות אירופאיות, שנועדה לסייע לקמבודיה, סיירה לאון וסוריה לשפר את מערכת הרישום שלהם.

 מרכזת התוכנית, סאלי סטנפילד, סיפרה כי המעקב החיצוני עזר לשפר את המצב בחלק מהמדינות, אולם "מדובר באתגר גדול וחלק מהבעיות עדיין לא נפתרו".

 

ארגון הבריאות העולמי גורס כי תינוקות שאינם רשומים במערכת ממשלתית מסודרת סובלים לרוב מפגיעה בזכויות אדם ואזרח בסיסיות וזוכים ליחס גרוע יותר בכל הנוגע להיבט הכלכלי, הפוליטי והאזרחי בחייהם. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים