שתף קטע נבחר

צרפת: ויקיפדיה לא אחראית לתכנים המתפרסמים באתר

כותבים אנונימיים באנציקלופדיה החופשית ויקיפדיה הוציאו שלושה גברים צרפתיים מהארון. בית המשפט קבע כי האחריות אינה מוטלת על האתר

במסגרת פסיקה שנחשבת לציון דרך, בית משפט בצרפת פסק כי האנציקלופדיה החופשית ויקיפדיה אינה אחראית על התכנים שאלפי גולשים אנונימיים מפרסמים במסגרתה.

 

שלושת התובעים דרשו 69,000 יורו (כ-100,000 דולר) כל אחד, פיצוי על החדירה לפרטיותם. זאת, לאחר שפורסם בוויקיפדיה כי הם הומוסקסואלים, ובכך הוצאו בכוח מהארון. השופט דחה את טענותיהם וקבע בשבוע שעבר כי האחריות של קרן ויקימדיה, מפעילת האתר, "לא הוכחה בבירור", לשביעות רצונם של אנשי ויקימדיה.

 

"אנחנו מעריכים מאוד את החלטת בית המשפט, שמכירה בוויקיפדיה כאתר המארח תכנים ולא כאתר העורך אותם", הגיבה על ההחלטה פלורנס דבואה, יו"ר קרן ויקימדיה.

 

יד אנונימית

מאז היווסדה ב-2001, ויקיפדיה שימשה כאנציקלופדיית קוד פתוח, בה יכול כל גולש לערוך את הדפים, לתקן, להוסיף, ליצור

דפים חדשים - ואף לחבל בערכים קיימים. תפקיד קרן ויקימדיה הוא, בין היתר, לקבוע את כללי היסוד ואת מדיניות העריכה, וכן לגייס כספים ולנהל פרוייקטים נוספים על ויקיפדיה.

 

דובואה אומרת כי המאמרים עליהם נסובה התביעה נערכו באופן אנונימי והוסרו מייד, אך נותרו נגישים למשך זמן מה מדף ההיסטוריה של הערך, המציג את כל השינויים בו.

 

"אחד התובעים שלח לנו אימייל, אך לא קיבלנו אותו מעולם, והוא כבר פנה לעורך הדין שלו", היא מציינת. "כשאנחנו מקבלים פניות מסוג זה, אנחנו מנסים להגיב תוך שעות ספורות ולהסיר את המידע", מדגישה דובואה.

 

עם שמונה מיליון מאמרים ו-250 גירסאות בשפות שונות, מערבית ואנגלית ועד טגאלוג או וולוף, ויקיפדיה טוענת כי בכל חודש מבקרים בה 100 מיליון איש. למרות שהיא נחשבת אמינה לפחות כמו אנציקלופדיה בריטניקה, ויקיפדיה נאבקת עם כמות גדולה של השחתות עמודים ומידע מוטעה שמתפרסם בין דפיה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים