שתף קטע נבחר

פינוק מהים: פילה דניס באגוזי מקדמיה

פעמים רבות מדי, מתכון חגיגי של שף יכול להיות מורכב וקשה להכנה - אבל לא תמיד. הנה מתכון של השף ערן שרויטמן שמוכיח שמתכון חגיגי לא חייב להיות מסובך בהכרח

פילה דניס בעטיפת אגוזי מקדמיה מוגש ברוטב גמבה

מתכון של השף ערן שרויטמן, "אורקה"

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

4 נתחי פילה דניס נקיים מעצמות, במשקל 50-60 גרם כ"א

3 כפות אגוזי מקדמיה קצוצים דק

2 פלפלים אדומים מתוקים (גמבה) 

50 גרם חמאה

20 פולי סויה ירוקים (אדממה - ניתן להשיג קפוא בסופרים)

2 כפות איולי (או מיונז)

חופן נבטי צנונית

מלח, פלפל לבן


 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מתבלים את צד הבשר בדג (לא צד העור) במעט מלח ופלפל לבן ומורחים שכבה דקה של איולי (או מיונז), מצמידים בזהירות את האגוזים הקצוצים מעל האיולי בשכבה אחידה.
  3. משמנים קלות תבנית ומניחים את הדגים כאשר צד העור כלפי מטה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-7-6 דקות.
  4. רוטב הגמבה: מנקים את הגמבות מהגבעול והגרעינים, חותכים לקוביות וטוחנים בבלנדר עם רבע כוס מים מסננים עד שמתקבל רוטב גמבה. את הרוטב מצמצמים במחבת עד שהופך סמיך. מוסיפים את החמאה ומתבלים במלח ופלפל לבן.
  5. מניחים בצלחת את רוטב הגמבה, מוציאים את התבנית ובעזרת מרית שטוחה מרימים את פילה הדג ללא העור, כאשר העור נשאר צמוד לתבנית ומניחים על הרוטב. מפזרים את האדממה סביב הדג ובפינת הצלחת מניחים חופן של נבטי צנונית. מגישים מיד. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משמאל - דניס
צילום: ירון ברנר
מומלצים