שתף קטע נבחר

זירת הקניות

מתקן חדש של תאגיד אל"ה: מאובטח כמו בשב"כ

מתקן המיחזור באשדוד צפוי למחזר כ-2 מיליון מיכלי משקה מדי יום מכל הסוגים - פלסטיק, זכוכית ופח - ולמכור את חומר הגלם למפעלים בארץ. יו"ר התאגיד: כדי למנוע הסתננות גורמים עברייניים, סידורי האבטחה כאן מתאימים למתקן של השב"כ. סקר: רק 16 אחוז מהציבור משיבים מיכלי משקה לחנות תמורת החזר דמי הפיקדון

תאגיד המחזור אל"ה חנך אתמול (ג') מתקן מיחזור באשדוד שיאסוף מיכלי שתיה מגוש דן ודרום הארץ וימחזר למעלה מ-2 מיליון מיכלים מדי יום.

 

על פי נתוני אל"ה, המתקן מיועד למחזר בכל שנה כ-37 אלף טונות זכוכית, כ-3,000 טונות פלסטיק וכ- 3,000 טונות מתכות. תוצרת המתקן - גרגירי פלסטיק, זכוכית גרוסה או פח ואלומיניום דחוס - יועברו לשימוש חוזר במפעלי זכוכית כמו פניציה, מפעלים למוצרים פלסטיק דוגמת אביב מיחזור ומפעלים נוספים.

 

המתקן הוקם בעלות של 2.5 מיליון שקלים וכל פעילויות האיסוף, המיון וההפצה במתקן החדש תעשנה על ידי התאגיד. ההכנסות הצפויות מפעילות המתקן יושקעו בהרחבת ושיפור מערכת האיסוף של הבקבוקים מידי הציבור.

 

"השקת מתקן המיחזור היא צעד חשוב בהרחבת התשתיות שמדינת ישראל מפעילה למען עתיד ירוק ונקי יותר", אמרה נחמה רונן, יושבת ראש תאגיד אל"ה, בטקס חנוכת המתקן. "במתקן המיחזור החדש נעשתה השקעה כפולה במנגנון הפיקוח והבקרה וזאת כדי למנוע את כניסתם של גורמים פליליים, ולשמור על תעשיית המיחזור נקייה", הוסיפה רונן. "בגלל פרשת ההונאה נגד התאגיד, סידורי האבטחה במתקן החדש מתאימים גם למתקן של המוסד או של השב"כ".

 

תאגיד המחזור אל"ה מאגד בתוכו את כל יצרני המשקאות הקלים בישראל. מידי שנה אוסף התאגיד למעלה מ-400 מיליון בקבוקים, בהיקף כספי של 450 מיליון ש"ח. מנתוני התאגיד עולה כי מאז הקמתו, בשנת 2001, נאספו 1.9 מיליארד מיכלי משקה. היקף דמי הפיקדון הנגבים בכל שנה מהציבור באמצעות חוק הפיקדון מוערכים בכ-115 מיליון שקלים.

 

מסקר שערכה אל"ה באמצעות חברת גיאוקטוגרפיה נמצא כי 84 אחוז מהציבור מבינים את חשיבות המיחזור. עם זאת, כמחצית מהנשאלים זורקים את הבקבוקים והפחיות לפח האשפה, ורק 16 אחוז משיבים אותם לחנות ומקבלים תמורתם בחזרה את דמי הפיקדון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כמו מתקן של השב"כ. רונן
צילום: דרור גרבש
מומלצים