שתף קטע נבחר

כך מכינים שוקולטה מושלמת

השוקולד, החלב, הקישוטים וגם האלכוהול - כל מה שאתם צריכים לדעת כדי להכין את השוקולטה המושלמת והמחממת לחורף. עכשיו רק חסר הגשם

הטפטוף הראשון שולח אותי למטבח עם כמיהה לשני דברים: קוסקוס עם מרק, ושוקו חם. על הקוסקוס והמרק מופקד השף הצמוד, ואני על השוקולטה. עם השנים אני משתכללת ומגוונת את השוקולטה הקלאסית. הנה כל סודות השוקולטה שלי על קצה הכפית.

 

שוקולד

אומרים שעל איכות השוקולד תקום ותיפול השוקולטה, אבל תרשו לי לחלוק על הדעה הרווחת ולומר שכל שוקולד שאתם אוהבים לאכול יהיה נפלא גם בתוך חלב רותח.

 

שוקולד מריר נחשב איכותי יותר ככל שיש בו יותר מוצקי קקאו (אחוז המוצקים תמיד כתוב על האריזה‭,(‬ אבל אחוז גבוה של מוצקי קקאו ‭70%)‬ ומעלה, זה מטפס עד ל־‭(100%‬ הופך אותו גם למריר מאוד. אני, למשל, ממש סובלת מלאכול שוקולד כזה (עד כמה שאכילת שוקולד יכולה להיחשב סבל‭.(‬ הוא פשוט מר לי. אז תרגישו חופשי להשתמש גם בשוקולד מריר שמכיל מוצקי קקאו באזור ה-‭50%‬-‭60%‬, למורת רוחם של כל האנינים שמסביב. גם שוקולד חלב ואפילו לבן יהיו נהדרים בשוקולטה, במיוחד למי שאוהב מתוק.

 

חלב, שמנת ומה שביניהם

אני אוהבת לשלב גם חלב וגם שמנת מתוקה בשוקולטה - כך המשקה יוצא עשיר, סמיך ומושחת עוד יותר. אפשר להשתמש בשמנת מתוקה לבישול (שחוסכת לכם יותר ממחצית כמות השומן‭,(‬ או בשמנת לקפה ‭10%)‬ שומן בלבד‭.(‬ ויש אפילו מתכון לאלה שמצמצמים היקפים, על בסיס חלב דל שומן ושוקולד נטול סוכר (המחמירים יכינו אותו על בסיס מים וחלב דל שומן - חצי-חצי‭.(‬

 

לרגישים למוצרי חלב אפשר להכין את השוקולד על בסיס חלב סויה, חלב ריץ' ואפילו חלב קוקוס מדולל במעט מים. לשומרי הכשרות זה גם פתרון מצוין להכנת שוקו חם לילדים אחרי ארוחה בשרית (אם מקפידים להשתמש גם בשוקולד מריר פרווה).

 

כפית חיזוקית

כדי לחזק את השוקו באלכוהול, מוסיפים ממנו בכמות הרצויה ממש לפני השתייה. לא מחממים אותו עם החלב בשום אופן, כי האלכוהול פשוט יתאדה. הליקרים המובילים אצלנו בשידוך עם שוקולטה: אייריש קרים, פרנג'ליקו, ברנדי ופינהקולדה. ולפעמים סתם ליקר שוקולד.

 

קישוטים

גם אם הכנתם שוקולטה כמו שצריך, לא נגמרה העבודה - עכשיו צריך להשקיע בהגשה. הנה כמה רעיונות לקישוטים מקצועיים שגילתה לי נורית רווה, מנכ"לית רשת "אספרסו בר":

  1. להוסיף "שיפוד" שוקולד - פשוט לנעוץ בקצהו של מקל קינמון קוביית שוקולד ולהשתמש במקל בתור כפית ערבוב, עד שהשוקולד נמס.
  2. כדי לצקת את החלב בצורת לב, כמו שעושים בבתי הקפה לספל ההפוך שלכם, אפשר פשוט ליצור שבלונה: לגזור צורת לב מקרטון או אפילו נייר אלומיניום עבה, להניח אותו על הכוס ולמזוג דרכו את הקצף של החלב.
  3. להגיש את השוקו בכוס זכוכית גבוהה שקופה ולעטוף את הכוס הלוהטת ב"חבק" - רצועת קרטון מחבק. אפשר אפילו לקשט אותו או לכתוב עליו מסרים אישיים.

 

ועכשיו, כשהמוטיבציה בשיאה, מלאי השוקולד חודש, ואפילו החורף המצ'וקמק שלנו כמעט כאן, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהכין אחת מההצעות הבאות למשקאות שוקולד מחממים לב ובטן:  


מחממת את הלב ואת הבטן. שוקולטה (צילום: דניה ויינר)

 

שוקולטה

מביאים לרתיחה בסיר קטן כוס וחצי חלב עם מכַל שמנת מתוקה. מסירים מהאש ומערבבים פנימה 200 גרם שוקולד מריר ומגישים מיד.

 

שוקולטה מחוזקת לגדולים

מכינים שוקולטה לפי ההוראות לעיל ולפני ההגשה מוסיפים 2־3 כפות ליקר שאוהבים.

 

שוקולטה לימי דיאטה

מרתיחים כוס וחצי חלב דל שומן. מניחים בתחתית הספל כמה קוביות שוקולד מריר ללא סוכר (באגף המוצרים ללא סוכר או ליד תחליפי הסוכר בכל סופר‭.(‬ מוזגים מעל את החלב הרותח ומערבבים עד שהשוקולד נמס. טועמים וממתיקים בממתיק מלאכותי לפי הטעם.

 

משקה מקופלת

מביאים לרתיחה כוס וחצי חלב או שמנת לקפה (המשקיענים המצוידים במקציף חלב מוזמנים להשתמש בו‭.(‬ מוזגים לספל, מטביעים פנימה את המקופלת ומערבבים.

 

שוקו לבן מתובל

מביאים לרתיחה כוס וחצי חלב, 1 מכל שמנת מתוקה ו-2 מקלות קינמון. מסירים מהאש ומוסיפים 150 גרם שוקולד לבן. מערבבים עד שהוא נמס ומגישים מיד.

 

שוקו מרשמלו (גם) לילדים

מביאים לרתיחה 2 כוסות חלב עם 2 כפות גדושות קקאו ו-2 כפות סוכר. מניחים בתחתית הספל 3-4 מרשמלו ומוזגים מעל את השוקו החם.

 

אבקת שוקולטה תוצרת בית

המרכיבים:

2 כוסות אבקת חלב (במחלקת התינוקות או הקפה בסופר‭

1/2 כוס מלבין קפה (חלבי או פרווה)

1 כוס סוכר

‭3/4‬ כוס אבקת קקאו

קמצוץ קינמון

 

להכנת שוקולטה שמים 2־3 כפות אבקה בספל ומוסיפים רק מים רותחים.

 

פונדו שוקולד

הדרך הצרפתית המענגת כל־כך – "לנגב" שוקולטה חמה עם תוספות.

 

המרכיבים:

2 מיכלים שמנת מתוקה

‭1/4‬ כפית מלח

300 גרם שוקולד מריר

200 גרם שוקולד חלב

2-3 כפות ליקר שאוהבים

לטבילה:

פירות טריים חתוכים לקוביות. למשל: תותים, בננות, אננס, קיווי, פטל, דובדבנים.

מאפים: קוביות עוגה בחושה, בראוניז.

תוספות אחרות: חלבה חתוכה למלבנים בגודל ביס, נשיקות מרנג, מרשמלו.

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר מחממים שמנת מתוקה ומלח לסף רתיחה. מכבים את האש, יוצקים את השמנת לקערה עם השוקולד ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס.
  2. מעבירים מיד לכלי הפונדו ומערבבים פנימה את הליקר. מגישים למרכז השולחן עם שיפודים לטבילה ותוספות.

 

משקה שוקולד טרופי

דווקא משקה שוקולד קריר ומרענן, למי שהתחמם יותר מדי ליד הרדיאטור. מתכון באדיבות שף קונדיטור גולי פנחסוב, מנחה סדנת "גן עדן למכורי שוקולד" ב‭SPICES"‬ כלים וטעמים".

 

‬המרכיבים:

100 גרם שוקולד לבן איכותי מומס

‭1/4‬ כוס שמנת מתוקה

‭3/4‬ כוס חלב קוקוס

1 בננה גדולה קלופה וחתוכה גס

‭3/4‬ כוס חלב קר מאוד

‭1/2‬ כוס קרח

קוקוס ושבבי שוקולד לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן ושמנת מתוקה ומערבבים לתערובת אחידה.
  2. טוחנים בבלנדר חלב קוקוס ובננה. מוסיפים שוקולד לבן מומס וטוחנים לתערובת אחידה. מוסיפים חלב וקרח וטוחנים שוב לקבלת מעין "ברד".‭
  3. מגישים בקישוט קוקוס ושוקולד מפורר (מומלץ להגיש בקערה מחצי אגוז קוקוס עם קש ושבבי שוקולד וקוקוס לקישוט).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכל מתחיל בשוקולד
צילום: דלית שחם
מומלצים