שתף קטע נבחר

זירת הקניות

כ-2,000 טונות נפט דלפו ממיכלית בים השחור

מיכלית נפט רוסית שנפגעה מסערה בים השחור התבקעה לשניים וכתוצאה כ-2,000 טונות של הנוזל השחור דלפו לים. לדברי גורמים רשמיים, "זהו אסון אקולוגי חמור, שייקח שנים לתקן את נזקו". בשעה זו מנסים לחלץ את 13 אנשי הצוות שהיו על סיפונה

מיכלית נפט רוסית התבקעה הבוקר (א') בין הים האזובי לים השחור, לאחר שנפגעה מסופה עזה שהתחוללה באזור. גורמים רשמיים ברוסיה מסרו כי כ-2,000 טונות של נפט דלפו ממנה, וכי כוחות הצלה מנסים לחלץ את 13 אנשי הצוות שהיו על סיפונה. בנוסף טבעו באזור שתי אניות משא עם מטען של גופרית גדול, ויש חשש מפני אסון אקולוגי חמור.

 

הרשויות ברוסיה מסרו כי המיכלית, שהובילה כ-4,000 טונות נפט, היתה בדרכה מנמל אזוב שבדרום רוסיה לכיוון נמל קרץ' שבחצי האי קרים באוקראינה, כשהסופה פגעה בה במיצרי קרץ' עם גלים בגובה 6 מטר ורוחות עזות. לפי שעה לא נשקפת סכנה לחייהם של אנשי הצוות, אשר הספיקו ככל הנראה לעלות על סירת הצלה מיד לאחר ההתנגשות. כמה אנשי צוות מספינות אחרות עדיין נעדרים.

 

ממשרדו של השר למצבי חירום ברוסיה נמסר כי בשעה זו מנסים שלושה אנשי צוות של ספינת חילוץ באזור לטפל במיכלית על-מנת לבלום את דליפת הנפט ממנה. בהודעה מטעם משרדו נמסר עוד כי מטוס אוקראיני ומסוק רוסי הועמדו בכוננות לטובת חילוצם של אנשי הצוות, ברגע שתנאי מזג האוויר יאפשרו זאת.

 

גורם בכיר בארגון השמירה על הסביבה ברוסיה התייחס לנזק הסביבתי שנגרם כתוצאה מן האירוע, ואמר כי "מדובר באסון אקולוגי חמור, שייקח שנים לתקן את נזקו". לדבריו, "נפט הינו חומר כבד, ששוקע ברגעים אלה לקרקעית הים".

 

הדליפה אירעה באזור דרכו עובר נתיב נדידה של ציפורים מסיביר דרומה וימים אלה הם שיאה של עונת הנדידה. "כמות הנפט לא היא החשובה. המיקום הוא החשוב. טונה של נפט במקום מסויים יכולה לגרום לאסון כבד ואילו אלפי טונות באמצע האוקינוס לא יגרמו נזק רב מאוד", אמר אחד המומחים.

 

הים האזובי, בין רוסיה לאוקראינה, נחשב למזוהם ביותר ולעיתים קרובות נשטפים דגים מתים לחופיו העכורים. מומחים טוענים כי בשל תנועה גדולה של ספינות, העדר פיקוח סביבתי והתעלמות מהתקנות,

מי הים מזוהמים מנפט, מתכות כבדות ואפילו חומרים רדיואקטיביים. "הים הזה 'גמור' לפחות לעשור שנים", אמר ולדימיר סילביאק, יו"ר עמית של ארגון הסביבה הרוסי "אקודפנס".

 

מקסים סטפננקו, תובע אזורי שהתראיין לכלי התקשורת המקומיים, סיפר כי מדובר במיכלית שנבנתה בשנת 1978, בימי המשטר הסובייטי, וכי ייעודה המקורי היה להוביל נפט בנהרות או לאורך חופים אבל לא בים. לדבריו, מבנה המיכלית אינו מאפשר לה להתמודד עם גלים ורוחות דוגמת אלה שעימם נאלצה להתמודד.

 

אסון סביבתי דומה התרחש בשנת 2002, אז טבעה מיכלית נפט מול חופי ספרד בו זרמו כ-64 אלף טונות של נפט שגרמו לנזק חמור בחופי  ספרד, צרפת ופורטוגל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפעם הקודמת. מול ספרד
צילום: איי פי
בשנת 2002. מול חופי ספרד
צילום: איי פי
מומלצים