שתף קטע נבחר

אחמדי-נג'אד: מתנגדי הגרעין באיראן - "בוגדים"

עד כה לא היסס הנשיא האיראני לגנות בחומרה את מתנגדיו מחוץ, והיום כילה את זעמו במבקריו מבית. הוא כינה את המתנגדים למדיניותו הגרעינית "בוגדים", טען שהם מסייעים לאויבי טהרן, והתחייב לחשוף אותם בהמשך. "אנחנו לא חושפים אותם בשל הרגישות הטמונה בדבר, אך לאחר שהעניין הגרעיני יסתיים, נחשוף את הכל", איים

נשיא איראן מחמוד אחמדי-נג'אד כינה היום (ב') את מתנגדי המשטר באיראן "בוגדים", והאשים אותם בריגול ובשיתוף פעולה עם אויביה של טהרן.

 

אחמדי-נג'אד, שניצב בפני לחץ הולך וגובר מבית על רקע מדיניותו הנוקשה בכל הקשור לסוגיית הגרעין האיראני - שבעטיה החליטה מועצת הביטחון של האו"ם להטיל סנקציות על איראן - התחייב כי יחשוף בפומבי את מבקריו, ורמז כי הם משתייכים למחנה הרפורמיסטי.

 

"אלה הם בוגדים", כינה אחמדי-נג'אד את מתנגדיו, על פי הדיווח בסוכנות הידיעות אירנ"א. "בהתבסס על התחייבותי כלפי העם, לא ניסוג. אם הם לא יפסיקו ללחוץ על הממשלה בעניין הגרעיני, נחשוף אותם בפני האומה האיראנית. אנחנו לא חושפים אותם בשל הרגישות הטמונה בדבר, אך לאחר שהעניין הגרעיני יסתיים, נחשוף את הכל", צוטט אחמדי-נג'אד. את הדברים אמר בפני סטודנטים באוניברסיטה המדעית-טכנולוגית בטהרן.

 

אחמדי-נג'אד לא נקב בשמות, אך הבהיר כי מאז שנכנס לתפקידו ב-2005, נאלץ להתמודד לא רק עם לחץ מערבי, אלא גם עם לחצים מבית. הוא ציין כי מבקריו "שלחו אנשים מדי שבוע לאויבים, כדי להעביר להם מידע על המערכת השלטונית. אנחנו גם מחזיקים בנאום מוקלט של אחד מהם, שבו הוא אומר לאויבינו, 'אל תוותרו, הגבירו את הלחץ כדי לגרום לאיראן לסגת'", צוטט אחמדי-נג'אד בדיווחי הטלוויזיה הממשלתית במדינה. הוא לא מסר פרטים נוספים על זהות האיש.

 

בחודשים האחרונים הרבו מבקריו של אחמדי-נג'אד באיראן להזהיר כי מדיניותו הקיצונית של הנשיא והתרסתו כלפי דרישתה של הקהילה הבינלאומית להפסיק את תוכנית הגרעין גורמת למדינות רבות להפנות עורף לטהרן. בחודש שעבר, מתח הממונה על המשא ומתן על הגרעין לשעבר, חסן רוחאני, ביקורת יוצאת דופן בחומרתה על אחמדי-נג'אד, וטען כי מדיניותו יוצרת אויבים חדשים לאיראן.

 

יש לזכור כי אחמדי-נג'אד הוא גם פוליטיקאי ממולח וסמכויותיו העיקריות כנשיא נוגעות לנושאי הפנים ולאו דווקא לנושאי מדיניות החוץ. לקראת הבחירות למג'לס (הפרלמנט האיראני) במארס 2008 הולך וגובר המתח בין המחנות השונים בתוך איראן. מחנה השמרנים חושש לאבד מכוחו במג'לס ואילו במחנה הרפורמיסטי יש תחושה שניתן להשיג במארס 2008 ניצחון שיסלול את הדרך לחילופי השלטון גם בבחירות לנשיאות ב-2009. ככל שיילך ויתקרב המועד לבחירות סביר שההתבטאויות יילכו ויחריפו.

 

כאשר נכנס אחמדי-נג'אד לתפקידו, פיטר את כל חברי צוות המשא ומתן על הגרעין שכיהנו תחת קודמו, מוחמד חאתמי, שלטענתו נהגו בפשרנות מוגזמת. הוא הציב במקומם אנשים אחרים, ומאז נקט קו תקיף ונוקשה במיוחד, וסירב להיעתר לדרישת האו"ם להפסיק את העשרת האורניום. המערב חושד שאיראן חותרת לקראת פצצת גרעין, בעוד שטהרן טוענת כי היא מעוניינת באנרגיה גרעינית בלבד.

 

לא דווח על הביקור כדי למנוע הפגנות

בשולי נאומו של הנשיא האיראני באוניברסיטה דווח כי אחמדי-נג'אד נפגש עם קבוצה סלקטיבית של סטודנטים מהאוניברסיטאות השונות בטהרן - אך סטודנטים המתנגדים למשטר נשארו בחוץ. הפעם ננקטו צעדי אבטחה מתוגברים כדי למנוע את הישנותם של המראות שהתרחשו בפעמים הקודמות שאחמדי-נג'אד הגיע לנאום בקמפוסים בטהרן. בביקורים

קודמים קראו הסטודנטים קריאות גנאי נגד הנשיא ושרפו תמונות שלו.

 

אתר האינטרנט הרפורמיסטי "אדוואר-ניוז" דיווח כי הפעם, דבר ביקורו של אחמדי-נג'אד בקמפוס לא פורסם בלוחות המודעות, והכיתות במקום נסגרו יום מראש על למנוע הפרעות לנאומו. כמו כן הונפקו עבור האירוע הזמנות מיוחדות שלא ניתנות לחיקוי. על פי הדיווח, 3 סטודנטים נעצרו מחוץ לקמפוס והועברו למקום בלתי ידוע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחמדי-נג'אד. נחשוף את כולם
צילום: איי פי
מומלצים