שתף קטע נבחר

צילום: ראובן שוורץ, חיים צח

אוהדי הכדורסל, תפסיקו להיות אנוסים

"היום אנחנו יוצאים למלחמה נגד מחבלים שרוצים לדרדר את הענף למלחמת כנופיות. הכוח לשנות אינו בידי המשטרה או הקבוצות, אלא רק בידינו - האוהדים". עופר זילברטל, אוהד הפועל ירושלים, מספר על ההידברות עם עמיתיו ממכבי ת"א ומקווה שהגרוע מכל כבר מאחורינו

המשחק בין מכבי תל אביב להפועל ירושלים יתקיים הערב (א') בצל המאורעות הרבים שרדפו את הכדורסל הישראלי בשבוע האחרון, ואף אחד מהם אינו קשור לכדורסל. לפתע, זריקת החזיז במלחה נראית כמו היסטוריה עתיקה - כשהיום התבשרנו על כך שאוהדים של הפועל חולון רצו להתחזות לאוהדי ירושלים ולפוצץ גם את המשחק הערב בתל אביב.

 

 

במסגרת המערבולת התקשורתית מאז האירוע המחריד במלחה, אנו שומעים מפי גורמים בענף הצעה אחת עיקרית למיגור תופעת האלימות במגרשים: הגברת הענישה. אני בטוח שבקרב אוהדים אשר ביקרו ביותר ממגרש ספורט אחד במהלך חייהם, דעתי היא אינה דעת יחיד כאשר אני אומר - לא מכאן תבוא הישועה.

 

כל זאטוט שאוהב לשחק באמל"ח במגרשים יודע שברוב המקרים המשטרה כלל לא מצליחה לתפוס את הזורק. עדיין ישנם, ותמיד יהיו, אנשים שכלל לא ייקחו בחשבון את העונשים האפשריים, בין אם מדובר בהרחקה מן המגרשים או ב-20 שנות מאסר. כולנו ראינו את החשוד בזריקת החזיז ואת התנהגותו בבית המשפט. כל אחד מוזמן לשאול את עצמו האם אותו יוסי מלאך נראה כאדם שיעצור לרגע על מנת לחשוב "אבוי, הרי הועברה הצעת החוק וכעת העונש המקסימלי שאוכל לקבל בעבור זריקת חזיז הוא עד חמש שנות מאסר, אולי בכלל עדיף שאוותר על כל העניין".

 

למרות שכלל לא אתנגד לראות את אותו מחבל שאחראי לנכותו של המאבטח נרקב בכלא לכמה שנים טובות, במגרשי ספורט בכל העולם כבר הוכח כי הגברת הענישה אינה מביאה לפיתרון הבעיה.

 

יממה לאחר פיגוע הכדורסל הראשון בישראל, קיבלתי טלפון מאחד מראשי אוהדי מכבי תל אביב. "תשמע", הוא פתח, "אנחנו לא אוהבים אתכם כמו שאתם לא אוהבים אותנו, אבל כמוכם, אנחנו אוהבים כדורסל ורוצים לעשות משהו בשביל לדאוג שדברים כאלו לא יקרו יותר".

 

יומיים לאחר מכן נערכה פגישה בין נציגי אוהדי הפועל ירושלים ומכבי תל אביב. דנו במשך כמה שעות על האלימות במגרשים ועל הדרכים האפשריות למיגורה, ויצאנו בהצהרה משותפת: אנחנו, כארגוני אוהדים, נממש את כוחנו והשפעתנו וקוראים לנציגי האוהדים של כל הקבוצות בכל הליגות להצטרף למהלך להפסקת האלימות במגרשים. אנחנו נדאג להפסקה מיידית של כל אמצעי הפירוטכניקה במגרשי הכדורסל, נפעל לשיפור האווירה בעידוד ושוללים כל קריאה בעלת הקשר

למוות, שואה וכד'.

 

פנינו גם להנהלות מכבי והפועל בבקשה שיעניקו לנו את השקט התקשורתי, על מנת שנוכל להוביל את המהלך החיובי בו התחלנו, למען תרבות ספורטיבית חיובית יותר.


אוהדי ירושלים בפעולה. לא להפוך למלחמת כנופיות (צילום: אלי אלגרט)

 

הכדורסל הישראלי עובר תקופה קשה, וימים יגידו לאן היא תוביל. הלוואי שבדיעבד נצטרך בכלל 'להודות' לזורק החזיז ולשותפיו בצבא הטרוריסטים, על כך שחידדו אצלנו את ההבדל בין שנאה ספורטיבית לגיטימית לבין הרצון לחבל ולפגוע באנשים אחרים - פשוט מכיוון שהם אוהדי קבוצה אחרת.

 

היום אנחנו יוצאים למלחמה. לא מלחמה בין מחנות האוהדים של הקבוצות השונות, אלא מלחמה של אוהדי הכדורסל בארץ נגד מחבלים שרוצים להרוס לנו את הענף ולדרדר אותו למלחמת כנופיות. הכוח לשנות את תמונת המצב אינו בידי המשטרה וגם לא בידי מנהלי הקבוצות. בואו לא נתכחש לעובדות, בקרב כל גושי האוהדים יש לנו מידע פנימי לגבי מדליקי האמל"ח, שמדמיינים עצמם חיילים ולא אוהדים. הפסקת הפעולות הללו תתאפשר רק על ידי פעילות שלנו, האוהדים, כלפי גורמים שליליים בתוכנו.

 

אני קורא לאוהדי הכדורסל ברחבי הארץ - בואו נפסיק להיות אנוסים אחר אוהדים שחושבים שלהיות אוהד של קבוצה זה אומר להדליק את רימון העשן הגדול ביותר, או לשיר את השיר הנוראי ביותר על הקבוצה היריבה. בואו נפסיק להוות שטח גידול עבור מטורפים משועממים שרוצים לקחת את השירים הללו צעד אחד קדימה.

 

  • הכותב הוא דובר ארגון 'י-ם של אהבה', חוג אוהדי הפועל ירושלים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
אוהדת י-ם, בשבוע שעבר במלחה
צילום: דודי ועקנין
מומלצים