שתף קטע נבחר

דיווח: צ' קוריאה חידשה ההוצאות הפומביות להורג

ארגון סיוע דרום קוריאני טוען כי צפון קוריאה חידשה את מנהגה להוציא להורג עבריינים אל מול קהל של עשרות אלפי צופים. בין היתר דווח על הוצאתו להורג של מנהל מפעל שהורשע בקיום שיחות טלפון בינלאומיות

צפון קוריאה חידשה את מנהגה לערוך הוצאות להורג פומביות, כך טען היום (ב') ארגון סיוע דרום קוריאני. בין הנידונים האחרונים למוות היה מנהל מפעל שנורה באיצטדיון אל מול אלפי צופים, לאחר שהואשם בקיום שיחות טלפון בינלאומיות.

 

ההוצאות  הפומביות להורג דעכו מאז שנת 2000 על רקע ביקורת בינלאומית בנושא, אך לאחרונה התגברו. לפי דו"ח סוכנות הסיוע הדרום קוריאנית "חברים טובים" בנוגע להפרות זכויות האדם בצפון קוריאה, המוצאים להורג באירועים אלו הם בדרך כלל אנשים שהואשמו בסחר בסמים, מעילות ועבירות אחרות.

 

הארגון מסר כי בחודש שעבר הוצא להורג מנהל מפעל במחוז דרום פיונגאן, בגין קיום 13 שיחות בינלאומיות ממרתף המפעל. כיתת יורים הרגה אותו באיצטדיון בפני קהל של כ-150 אלף צופים. עוד נמסר כי שישה אנשים נרמסו למוות ו-34 נפצעו במנוסת בהלה בתום האירוע.

 

על מרבית הצפון קוריאנים נאסר לתקשר עם העולם החיצון, כחלק מהמדיניות הסמכותנית של המשטר הקומוניסטי, המבקש למנוע פעילות חתרנית כלפי שלטונו של המנהיג קים ג'ונג איל. לפי הארגון הדרום קוריאני, המשטר ערך ארבע הוצאות להורג דומות באמצעות כיתות יורים בחודשים האחרונים.

 

ראש ארגון "חברים טובים" אמר כי מטרת ההוצאות להורג לחנך את הצפון קוריאנים לבל יפרו אף הם את החוקים המקומיים. הארגון לא מסר כיצד השיג את המידע שפרסם ולא מסר נתונים מדויקים על היקף ההוצאות להורג בשנה האחרונה. עם זאת יצוין כי מספר דיווחים קודמים של הארגון על הנעשה בצפון קוריאה אושרו לאחר פרסומם.

 

בשבוע שעבר אימצה ועדה של העצרת הכללית של האו"ם טיוטת החלטה המביעה "דאגה חמורה מאוד" נוכח הדיווחים על הפרות זכויות אדם נרחבות בצפון קוריאה, בהן הוצאות להורג פומביות. הצעת ההחלטה, עליה חתומות למעלה מ-50 מדינות, בהן ארצות הברית, נשלחה לאישור העצרת הכללית, שבה חברות 192 מדינות.

 

צפון קוריאה גינתה את הצעת ההחלטה ואמרה כי היא מוטה ולא מדויקת. פיונגיאנג מתעקשת כי אינה מפרה זכויות אדם, אולם לאורך השנים הואשמה בהטלת עונשי מוות על רקע פוליטי, החזקת אלפי בני אדם במחנות מעצר, עינוי אזרחים שחצו את גבולות המדינה והטלת מגבלות חמורות על חופש הביטוי והדת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קים. לא מרשה להתקשר לחו"ל
צילום: איי פי
מומלצים