שתף קטע נבחר

מזון לבע"ח שנחשד כרעיל: חוזר בחלקו למדפים

משרד החקלאות אישר לשימוש ארבעה מתוך חמישה מוצרי מזון לחיות מחמד מתוצרת חברת "Dalquim", שנאסרו לשיווק בשבוע שעבר בעקבות הימצאות רעל מסוכן לכלבים ולחתולים. המוצר שעדיין נאסר לשיווק ולצריכה הינו "Crok Crok Mix", שבו נמצאה רמה גבוהה של רעלן אפלאטוקסין

משרד החקלאות פירסם לפני שבוע אזהרה לציבור בעלי חיות המחמד (כלבים וחתולים) מפני רכישת מזון מתוצרת חברת "Dalquim" " בברזיל המיובא לישראל, בעקבות גילוי מקרה תמותה של כלב בבאר-שבע, לאחר שניזון לכאורה מהמזון. במסגרת בדיקות פיקוח על מזונות המיועדים לחיות מחמד הנערכות על ידי השירותים להגנת הצומח ולביקורת במשרד החקלאות, נבדקו חמישה מוצרים של החברה. "במהלך הבדיקה גילינו בשתי סדרות ייצור רעלן מסוג אפלאטוקסין בריכוזים חריגים המסוכנים לחיות המחמד".
 
לאור תוצאות הבדיקה, החליטו במשרד החקלאות לבטל את היתר השיווק והסחר של יבואן המוצר, שמעון בזדטני. בעקבות ביטול ההיתר, הונחה היבואן לאסוף את חמשת המוצרים המיובאים לישראל, המיוצרים על ידי חברת "Dalquim" מברזיל, המכילים דגנים.
 
"קיימנו את הבדיקות למדגם רחב של מוצרי החברה במעבדות הרשמיות של משרד החקלאות ומצאנו לאחר עשרות בדיקות, כי הרעלן החוזר על עצמו ברמות גבוהות מאוד נמצא אך ורק במוצר  "Crok Crok Mix", אומר ל-ynet אלדד לנדס, מנהל השירותים להגנת הצומח ולביקורת במשרד החקלאות. "עם זאת, גילינו כי בשאר המוצרים ישנן רמות נמוכות בהרבה מהרמה המירבית ולכן החלטנו לאשרו לשימוש הציבור מאחר ואין בו סיכון בצריכה".
 
רשימת המוצרים המיובאים לישראל ומאושרים לצריכה:

  

  • Pro Omega Life Puppy
  • Pro Omega Life Adult
  • Multi Raca
  • Dal Cat Mix
 
המוצר שאינו מותר לשימוש:
 
  • Crok Crok Mix
 
לדברי לנדס, משרד החקלאות יצר קשר עם חברת "Dalquim" בברזיל על מנת לברר את המקור להימצאות הרעלן. "קיבלנו מידי החברה נתונים המצביעים על כך כי מקורות חומרי הגלם של ארבעת המוצרים שונים מחומרי הגלם של המוצר בו נמצאו רמות גבוהות של רעלן", הוא מדגיש ומבהיר כי משרד החקלאות חייב בצו את יבואן המזונות, שמעון בזדטני, לאסוף את המזון החשוד כרעיל מכל החנויות בארץ.
 
בזדטני ומשרד החקלאות מאשרים כי יש ביניהם שיתוף פעולה במטרה לפתור את הסוגיה במהירות האפשרית. עם זאת, יבואן המזון לחיות המחמד מוחה על פזיזות המשרד ולטענתו, כל המזונות המיובאים על ידו עמדו בכל האישורים הדרושים. 
"אני דוחה את טענות המשרד בנוגע למרכיבים של המזונות", אומר בתגובה בזדטני. "כל המוצרים מכילים תירס וחיטה בלי יוצא מן הכלל והדבר היחיד ששונה בין הסדרות הוא מספר המעקב ולא החומרים".
 
היבואן מוחה על כך כי עדיין לא הוכח קשר ישיר בין המזון החשוד כרעיל לבין מותו של הכלב בבאר-שבע. "למרות שביקשתי לראות מסמכים הקושרים את הכלב המת למזון הבעייתי, עדיין לא ניתנה כל הוכחה או מסמך רלוונטי וזו החוליה החסרה.", הוא אומר. "אם אכן היה מדובר במזון רעיל, היכן כל הכלבים שנפגעו כביכול ממנו?".
 
במשרד החקלאות מבהירים כי נמצא קשר נסיבתי אך לא ישיר בין מותו של הכלב למזון. "בעלי הכלב הגיעו ללא שקית המזון המקורית לשרותים הווטרינרים והביא עימו רק את שאריות המזון", מבהיר לנדס. "זו הסיבה שהלכנו לאסוף את המזון החשוד ואני בטוח במאת האחוזים כי הרעלן נמצא במזון ברמות גבוהות". בכוונת השירותים להגנת הצומח לקיים בדיקות מדגמית רחבות של מוצרי החברה שיובאו לישראל  בטרם יאושר שיחרורם לשיווק, עד אז מבהירים במשרד, אין לצרוך את המוצר החשוד עד להודעה חדשה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המוצר המדובר עדיין אסור לשימוש
מומלצים