שתף קטע נבחר

"סגירת כביש מס' 1 למשאיות - סיוט לתושבי מודיעין"

יממה לאחר ש-ynet פרסם כי תנועת משאיות לכיוון ירושלים תופנה בבוקר לכביש 443, העובר בסמוך למודיעין, זועמים תושבי העיר על ההחלטה. סגן ראש העיר: "משרד התחבורה מחליט להעניש את תושבי מודיעין, מכבים ורעות". משרד התחבורה: "הטענות בדבר פגיעה בתושבי אזור מודיעין נבדקו, והופרכו"

"הניסוי של סגירת כביש 1 למשאיות והפנייתן לכביש 443, יהפוך את חיי התושבים באזור מודיעין לסיוט". כך אומר היום (ה') ל-ynet מיכאל חרל"פ, סגן ראש עיריית מודיעין. לדבריו, משמעות הסטת כלי הרכב הכבדים לכביש המשני, תגרום לכניסת משאיות שיגיעו מדרום לרחובות העיר עצמה, ודבר זה יביא עמו בעיות בטיחותיות חמורות וזיהום אוויר מוגבר. "ההתנגדות שלנו נחרצת, והבענו אותה בעבר בפני משרד התחבורה. הניסוי הזה יהיה סיוט אחד גדול ל-70,000 התושבים במודיעין, מכבים ורעות".

 

דברים אלה נאמרו בתגובה לידיעה שפורסמה אתמול ב-ynet, בדבר איסור כניסת משאיות לכביש מספר 1, בקטע שבין בן-שמן לירושלים, במסגרת ניסוי של משרד התחבורה. נסיעת משאיות תיאסר בין השעות 06:00 ל-10:00, ותנועתן בשעות אלה תנותב לכביש 443, העובר ליד מודיעין, מכבים ורעות.


תושבי מודיעין ישלמו על פתרון בעיית הפקקים בכביש מספר 1? (צילום: גיל יוחנן)

 

"ממחזרים רעיונות" 

בעיריית מודיעין מסבירים כי הרעיון לסגור את כביש 1 למשאיות אינו חדש. חרל"פ: "מדובר בפיילוט שנדחה עוד ב-2004, בגלל התנגדותנו ובגלל התנגדות מועצת המובילים. מישהו בסך הכל ממחזר כאן את הרעיון". לטענת חרל"פ, הניסוי לסגירת הכביש נדחה בעבר בין היתר מכיוון שבמשרד התחבורה הבינו כי השיפור במצב התנועה יהיה זניח.

 

ולמה בעצם מתנגדים במודיעין? חרל"פ מסביר: "כבר כיום, כביש 443 - שיהווה חלופה עבור המשאיות שלא יוכלו לנסוע בכביש מספר 1 - הוא כביש מרכזי ועמוס. לתושבי מודיעין אין כניסה או יציאה אחרות. הוספת 100 משאיות בשעה, תקשה מאוד על התנועה למודיעין".

 

ויש בעיה נוספת: בעיריית מודיעין מעריכים כי המשאיות שיגיעו מאזור הדרום ויירצו להגיע לירושלים, ייאלצו לעבור בתוך העיר עצמה. "כל המשאיות האלה, שיגיעו מאזור הדרום, ייחצו את העיר. הכבישים לא בנויים להעביר כמות כזו של משאיות. בנוסף, תנועת המשאיות תגרום לבעיה בטיחותית חמורה, וכן לזיהום אוויר מוגבר", דברי חרל"פ.

 

במודיעין לא מתכוונים לקבל את החלטת משרד התחבורה בשקט. "נפעל בכל הדרכים העומדות לרשותנו", אומר חרל"פ. "נתלונן בפני שר התחבורה, שאול מופז, ובפני מנכ"ל המשרד. יש פתרונות לבעיית הפקקים בכניסה לירושלים, אבל הם עולים כסף: צריך להרחיב את הכביש בנתיב נוסף. אבל במקום לבחור בדרך הזו, משרד התחבורה מחליט להעניש את תושבי מודיעין, מכבים ורעות. הפרויקט הזה כבר נדחה בעבר - וזה סימן שמישהו בחן אותו, וראה שזה לא הגיוני. שום דבר לא השתנה מאז. ההפך הוא הנכון. מצב התחבורה רק החמיר באזור מודיעין".

 

גם עו"ד אמנון מרחב, חבר מועצת העיר, טוען במכתב בהול ששיגר לראש העיר כי מדובר באסון. "העיר תהפוך לציר המעבר של אלפי משאיות... הסכנה לעוברים ולשבים, למשתמשים בכביש, ולהולכי הרגל הינה ברורה, מוחשית ומיידית". מרחב מוסיף וכותב כי "הדבר יוביל לעיבוי הפקקים שכבר קיימים, ולהרס מואץ ובלאי של התשתיות שבין כה וכה אינן מהטובות".

 

מרחב מציע במכתב שהגיע לידי ynet כי "העירייה תנחה מיידית את יועציה המשפטיים להגיש עתירה מנהלית כנגד ההחלטה, וכן בקשה לצו מניעה זמני שיאסור על מימושה עד להכרעה בעתירה" לסיכום הוא מציע מספר פעולות מנע, בהן "הצבת מחסום ביקורת בכביש 2 בכניסה לעיר מכיוון לטרון, שיעכב את כניסת המשאיות באופן שיהפוך את הנסיעה דרך מודיעין לאלטרנטיבה רעה עבורן".

 

"לסגור את העיר" 

"אף אדם שפוי לא ירצה לגור בעיר שמכריחה אותך לנהוג 45 דקות לפחות לעבודה, ובחזרה הביתה", אומר ל-ynet מיכאל, תושב מודיעין. "זה פשוט מצב אבסורדי. הרבה זוגות צעירים מעדיפים לחזור לאזור המרכז, מאחר שהנסיעה בבקרים לתל-אביב היא בלתי נסבלת. עכשיו גם הנסיעה לירושלים בסכנה, ככה שאפשר לסגור את העיר וללכת".

 

מיכאל גם מתקשה להבין את טיעוני משרד התחבורה. "המשרד מציין הרי כי הזיהום הוא גורם שיש לבחון בהעברת המשאיות לכביש 443. ואני תוהה - האם כביש 443 אינו מכיל יותר ישובים לאורכו מאשר כביש מספר 1?" את דבריו הוא מסכם בפנייה לתושבי האזור: "אני מאמין ומקווה כי תושבי כל האזור - מודיעין, מכבים, רעות, שילת, ועוד - לא ייתנו יד ולא ישתקו לנוכח הפגיעה הבלתי סבירה הזאת. במבחן התוצאה, זו תהיה מכת מוות עבור תושבי הסביבה, שכביש 443 משמש עבורם כעורק חיים ראשי".

 

"המלצה חד-משמעית להתחיל בניסוי"

בתגובה לטענות שמעלה סגן ראש עיריית מודיעין, מסר ל-ynet דובר משרד התחבורה, אבנר עובדיה, כי כל ההשפעות של הניסוי נבחנו על-ידי המשרד: "דו"ח מקצועי של המשרד ניתח את כל ההיבטים השונים של הניסוי, וערך חישובים לגבי התועלות שייצמחו מהסטת התנועה מכביש מספר 1. ההמלצה היא חד-משמעית - להתחיל בניסוי. הטענות בדבר פגיעה בתושבי אזור מודיעין נבדקו, והופרכו. אם תהיה השפעה על התנועה באזור, היא תהיה זניחה".

 

עוד מציין עובדיה כי מדובר בניסוי לתקופה של שישה חודשים, שנועד לבחון את התועלות שבהסטת תנועת המשאיות מכביש מספר 1. בסוף הניסוי תיערך בחינה של התוצאות, ויוחלט אם לאסור את תנועת המשאיות באופן קבוע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עיריית מודיעין: "נתלונן בפני שר התחבורה, שאול מופז"
צילום: עופר עמרם
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים