שתף קטע נבחר

הצעת חוק: קבלנים יטעו עצים עבור כל עץ שכרתו

כחלק מהמאמץ להבטיח את ספיחת הפחמן הדו-חמצני מהאוויר מציע ח"כ אופיר פינס כי מוסדות התיכנון והוועדות המקומיות לא יאשרו או יעניקו היתרי בניה אם לא יתחייבו הקבלנים והיזמים לטעת עצים במקום העצים שיכרתו לצורך השלמת הבניה

יזמי בנייה וקבלנים - שימו לב: ייתכן מאוד שבקרוב על כל עץ שתכרתו באתר הבניה שלכם תדרשו לטעת עץ חלופי. הצעת חוק חדשה של יושב ראש ועדת הפנים והגנת הסביבה בכנסת, ח"כ אופיר פינס (עבודה) שואפת להתנות היתרי בניה בהתחייבות היזם לטעת עצים כמספר העצים שייכרתו כתוצאה מהליך הבניה.

 

על פי הצעת החוק החדשה, "לא יאשר מוסד תכנון תכנית שיש בה כדי להביא לכריתת אילנות, אלא אם כן יכללו בה הוראות המחייבות את מגיש התוכנית לטעת אילנות חלופיים מסוג דומה בשטח התוכנית או במקום אחר שהוא שטח ציבורי פתוח". עוד קובעת הצעת החוק החדשה כי לא יינתנו היתרי הבנייה אלא אם מבקש ההיתר ייטע עצים חלופיים לעצים שיכרות במסגרת הליכי הבנייה.

 

בדברי ההסבר להצעת החוק כותב פינס: "כיום, כאשר מאושרת תוכנית בנייה על ידי מוסדות תכנון או וועדות מקומית, אין חובה חוקית לתת מענה לעצים אשר נעקרים או נהרסים כתוצאה מבנייה זו. חוק זה מציע שעל כל מגיש תוכנית או מבקש היתר לבנייה תהיה חובה לקחת בחשבון את העצים שייהרסו עם מימוש התוכנית, וכיצד ניתן לנטוע עצים חלופיים במקום אחר".

 

פינס אמר ל-ynet: "גזי החממה, בעיקר פחמן דו-חמצני, מטופלים בעיקר באמצעות תהליך הפוטוסינתזה שמתבצע על ידי הצמחייה שבאה במגע עם השמש. לכן יש לכמות הצמחייה השלכות מרחיקות לכת על בלימת תהליך התחממות כדור הארץ. גם ישראל מקפידה על ייעור באמצעות הקרן הקיימת לישראל, אך צריך לעשות זאת ביתר שאת. הצעת החוק נועדה להקשות על עקירת עצים בערים, ובכל מקרה, אם הוחלט על עקירת עצים - תהיה חובה לנטוע עצים אחרים במקומם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
אילוסטרציה
צילום: גבי מנשה
מומלצים