שתף קטע נבחר

כריסטינה קירשנר הושבעה כנשיאת ארגנטינה

הנשיאות בארגנטינה נשארת במשפחה: הערב הועבר השרביט מהנשיא היוצא נסטור קירשנר - לנשיאה הנבחרת, רעייתו כריסטינה קירשנר. קירשנר, שניצחה ברוב גדול בבחירות לנשיאות, נדרשת כעת להתמודד עם אתגרים לא פשוטים: אינפלציה גבוהה, מחסור במקורות אנרגיה ועלייה בשיעורי הפשיעה

כריסטינה פרננדז דה קירשנר הושבעה הערב (ב') לנשיאה הנבחרת הראשונה של ארגנטינה - ובכך הושלמו חילופי השלטון בין הנשיא היוצא, נסטור קירשנר, לרעייתו. תושבי המדינה מקווים כי העובדה שהנשיאות "תישאר במשפחה" תבטיח את יציבותה של המדינה המתאוששת מהמשבר הכלכלי הקשה.

 

חמש שנים לאחר קריסת הכלכלה במדינה - שאותה כינה הנשיא היוצא "גיהנום כלכלי", פותחת היום רעייתו כריסטינה כהונה בת ארבע שנים, ותתמודד עם האתגר הגדול של שימור ההתאוששות הכלכלית, שבזכותה צמחה כלכלתה של ארגנטינה ביותר משמונה אחוזים.


זה שיוצא וזו שבאה. משפחת קירשנר בחילופי תפקיד (צילום: רויטרס)

 

"הממשלה הנכנסת תהיה טובה עוד יותר מזו היוצאת", אמר נסטור קירשנר, קודם להעברת השרביט לרעייתו הנשיאה, שקודם לבחירתה כיהנה כסנאטורית במשך שלוש קדנציות. היא ניצחה ברוב של 45 אחוזים בבחירות לנשיאות שנערכו בסוף אוקטובר, ומאחר שהובילה בפער של יותר מ-20 אחוזים על יריביה, לא נזקקה לסיבוב שני.

 

במהלך מסע הבחירות, סירבה קירשנר להתעמת עם יריביה והעניקה ראיונות ספורים. היא העדיפה להצטלם בביקורים שערכה מחוץ למדינה, כדי להדגיש את חיבתה לנושאי חוץ. לאחר השבעתה, תהפוך לנשיאה השנייה באמריקה הלטינית מלבד נשיאת צ'ילה, מישל בשלה.

 

המשטרה סגרה לתנועה אזורים נרחבים סביב הקונגרס הארגנטיני בבואנוס איירס הבירה, ועובדים בבנייני המשרדים הסובבים התבקשו לעזוב את מקומות עבודתם מוקדם - בטרם יגיעו לאזור האורחים המכובדים שהוזמנו לטקס ההשבעה, בהם נשיאי מדינות אמריקה הלטינית. אחד מהם הוא נשיא ונצואלה הוגו צ'אבס, שכינה את השבעתה של קירשנר "פיאסטה".

 

פרשנים ציינו כי לא נראה שהקשר האמיץ שניהלה ארגנטינה תחת שלטון קירשנר עם ממשלים שמאלניים באמריקה הלטינית - בהן ממשלו של צ'אבס - יתערער. עם זאת, יש אפשרות שתחת כריסטינה קירשנר, ישתפר הקשר בין בואנוס איירס לבין וושינגטון.

 

עם כניסתה לתפקיד, תיאלץ קירשנר להתמודד עם אתגרים רבים, בהם אינפלציה גבוהה, מחסור במקורות אנרגיה ועלייה חדה בשיעורי הפשיעה. שרידיו של המשבר הכלכלי עדיין ניכרים בארגנטינה, ואחוזי האבטלה והעוני עדיין גבוהים.

 

קירשנר אינה הנשיאה הראשונה בתולדותיה של ארגנטינה: זו היתה איזבל פרון, רעייתו השנייה של חואן פרון, שעלתה לשלטון לאחר מותו ב-1974, אך הודחה בהפיכה צבאית כעבור 20 חודשים בתפקיד.


פורסם לראשונה 10/12/2007 17:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כריסטינה קירשנר
צילום: איי אף פי
מומלצים