שתף קטע נבחר

בדקנו: Deezer, שירות מוזיקה ורדיו אינטרנטי חינם

שירות המוזיקה המקוון Deezer מבטיח האזנה חינם בסטרימינג לאלפי שירים ואחסון מוזיקה חינם ללא הגבלת נפח. חבל שהממשק בעייתי ומקרטע

לשורה ארוכה של שירותי רדיו-אינטרנט מקוון הצטרף לאחרונה Deezer, אתר שמציע - בדומה למתחרים - יצירת רשימות השמעה (פלייליסטים) מהמבחר הקיים, או העלאת שירים משלכם, מה שהופך אותו גם לסוג של שירות אחסון מוזיקה. יש לו כמה יתרונות על שירותי מוזיקה בסטרימינג אחרים, אבל הוא רחוק מלהיות מושלם.

 

נתחיל מההתחלה: בראשית היה שירות צרפתי מקוון בשם BlogMusik (שגיאת הכתיב במקור), שהציע חיפוש והאזנה לשירים דרך הדפדפן. כשחברות התקליטים החלו במאבק משפטי נגדו, בנימוקים של הפרת זכויות יוצרים, האתר שינה את שמו ל-Deezer וחתם על הסכמי שימוש עם SACEM הצרפתית, גוף שמקביל לאקו"ם בישראל.

 

על פי הנהלת החברה, היום כל השירים בשירות חוקיים לחלוטין. שונאי הפופ-אפים ישמחו לגלות שאין ב-Deezer פרסומות קופצות, אלא בעיקר מודעות טקסט של גוגל.

 


Deezer.com. ממשק בעייתי, היצע פופי

  

ממשק בעייתי

על פניו, מדובר בשירות מבטיח. אבל החיסרון הגדול ביותר של Deezer הוא דווקא הממשק שלו (שזמין, אגב, ב-14 שפות שונות, לא כולל עברית) - האתר מבוסס, מהמסד עד הטפחות - על הטכנולוגיה הכבדה Flash. מרגישים עיכוב של שנייה בכל קליק וקליק, והשניות האלו מצטברות לכדי חוויית שימוש איטית. דף השאלות הנפוצות עמוס בקישורים שבורים. נוסף על כך, בשימוש בדפדפנים שאינם Internet Explorer האתר זוחל קצת יותר.

 

מנוע החיפוש הפנימי לא מאוד אפקטיבי - נסו לאתר, למשל, שיר של הלהקה בעלת השם הבעייתי The Fall - צירוף מילים נפוץ מאוד. מהר מאוד תלכו לאיבוד בין עשרות תוצאות. משום מה, אין אפשרות של חיפוש מתקדם לפי שם האמן, השיר או האלבום.

 

לדברי הנהלת Deezer, סדר הגודל הוא "אלפי רצועות וסגנונות מוזיקליים שונים". בבדיקה אקראית מצאנו הרבה מאוד שירים של להקות פופ ודיסקוגרפיות מלאות של זמרים מוכרים, לעתים קרובות ביותר מעותק אחד, בביצוע חי או בהקלטת אולפן. מצד שני, מי שאיתרע מזלו להיות אנין טעם מוזיקלי לא תמיד ימצא כאן את מבוקשו.

 

להביא את השירים מהבית

אז למה בכל זאת כדאי להשתמש ב-Deezer? מי שמתעקש על האזנה לשיר מסויים, ואין לו חשק לבנות פלייליסט שלם כמו

ב-Finetune (ראה סקירה), או לקוות שהמערכת תנחש את טעמו ותתאים לו את השיר שרצה ב-Last.fm, יכול להאזין לו ב-Deezer מיידית.

 

אפשרות נחמדה נוספת היא העלאת קבצי MP3 לאתר, לפלייליסט האישי שלכם, ואז אפשר להאזין להם גם ממחשב אחר - "ללא שום הגבלה על נפח האיחסון". הבחירה אם לשתף אותם לגולשים האחרים או להותיר אותם לאוזניכם בלבד היא שלכם. התכונה הזו היא מה שהופכת את Deezer לסוג של שירות איחסון מוזיקה ברשת (למרות שיש אפשרויות טובות יותר).

 

השירים עוברים בדיקה אוטומטית של המנוע של Deezer, כך שאלו שחורגים מהסכמי זכויות היוצרים של האתר יוסרו. בכל אופן, עדיף שלא לסמוך על האתר כשירות גיבוי לכל דבר ולשמור עוד עותק של קבצי האודיו החשובים שלכם.

 

כל שיר ניתן לדירוג בכוכבים. הפופולריים ביותר מוצגים בדף הראשי, ואפשר ללמוד מהם משהו על הטעם של המשתמשים האחרים (למרות שלא מדובר באתר קהילתי או רשת חברתית מוזיקלית בהגדרה) - MTV ומטה.

 

אין תכונות מתקדמות שישאירו אתכם באתר לאורך זמן, משום סוג. אין אפשרות של מעקב אחרי פלייליסטים של אחרים, RSS, כתיבת המלצות על אלבומים ועוד עיסוקים סביב המוזיקה, שיש באתרים כמו MOG. אפשר רק לקבל פיסת קוד שתציע למבקרים בבלוג או לאתר שלכם להאזין לשיר שבחרתם.

 

לסיכום, Deezer הוא פתרון חירום נחמד למי שתקוע במשרד עם מנגינה שמזדמזמת בראש ולא מוכנה לצאת. אם רק יתקנו את הממשק ויוסיפו כמה תכונות שכל אתר מודרני כבר כולל מזמן, היה לא פוטנציאל התמכרותי. בינתיים הוא בינוני למדי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Deezer - אין פוטנציאל התמכרותי
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים