שתף קטע נבחר

המורים התלבטו: להיענות לצווים או למחות?

"הבסיס המוסרי לעבודתו של המורה הוא בעצם היותו שומר חוק, לכן חובה לכבד את הצווים", אומר מנהל כפר "אשל הנשיא" בנגב. "אני לא מוכן שאפילו שרת החינוך תשפיל אותי ותוביל אותי אזוק וחבול לכיתה", אומר מהצד השני מורה ב"אורט"

בעוד ראשי ארגון המורים ונציגי משרדי האוצר והחינוך דנים בפתרון אפשרי שיביא לסיום השביתה הגדולה בתיכונים - חלוקים מורים רבים בדעותיהם, האם יש לכבד את צווי המניעה שהוציא בית הדין הארצי לעבודה, או להמשיך במאבק ולא להתייצב בכיתות.

 

מורים בכ-250 מוסדות חינוך הכריזו אמש (יום ד') כי לא ילמדו אם לא יושג הסכם והמורים יאלצו לשוב לכיתות תחת צווי המניעה. בחלק מבתי הספר שיושבתו שותפים למהלך גם התלמידים והוריהם.

  

 

מנהל כפר הנוער "אשל הנשיא" בנגב, זאב מילר, טוען כי הישגי השביתה גדולים וכי יש להיענות לצווים שהוצאו: "אף מורה ואזרח אינם רשאים שלא לציית לבית הדין לעבודה. כל הבסיס המוסרי לעבודתו של המורה הוא בעצם היותו שומר חוק ומכבד את החברה שבה הוא עובד ופועל.

 

"דיברנו עם המורים, לצערי הרב עדיין לא כולם הבינו שהם חוזרים. אני מאמין שהם יחזרו לעבודה

ואם ייקח עוד יום להרהר בעניין זה - נבין גם את הקושי הזה. אני לא מבין מורה שלא יחזור. אני לא מבין ואני גם לא סבלן לעניין הזה. מורה יצא לשביתה כי הארגון שלו אמר לו שיש שביתה והוא חלק מארגון. הארגון שלו היום אמר שאין שביתה, הוא צריך לחזור לעבודה, אחרת אנחנו הופכים להיות חברה פרועה"", מזהיר מילר בשיחה עם ynet.

  

מילר אמר כי הציבור בישראל מודע לצורך ברפורמה במערכת החינוך ובהשבת שעות הלימוד שקוצצו, אך מודה כי המאבק לא נחל הצלחה מלאה. "בחלק שבו היה אמור להיות הסכם השכר עם המורים - לא הגענו להישגים". לדבריו, יש צורך בהמשך הפעולות, כדי שהמורים יוכלו להגיע להישגים נוספים: "אנחנו חוזרים לעבודה אבל מתחילים לבנות את הרפורמה מחדש. הרפורמה תתחיל בחדר המורים, בהתייעצויות בין המורים נבנה את החזון החינוכי שלנו וכאשר הוא יהיה השיח של כל מערכת החינוך - אז ננסה להגיע להסכם משפטי עם ארגוני המורים".

 

לדברי מילר, כל הרפורמות שנעשו עד עתה החלו בהידברות בין ארגוני המורים לממשלה - ולכן לא צלחו. "הם לא יצקו את הניסיון החינוכי שיש בשטח. אנחנו נביא את הידע, הניסיון והחלום לכדי מימוש הרפורמה - כדי שאנשים שאינם מורים יירצו להיות מורים".

  

"החברים החליטו לא להגיע ללמד"

מנגד, מורים לא מעטים מסרבים לקבל את צווי המניעה כפשוטם. רוני פירו, מורה לשל"ח וידיעת הארץ בתיכון אורט בירושלים, סיפר ל-ynet כי הוא ורבים מחבריו לא ילמדו. "העניין הוא ערכי מוסרי, אני הגעתי למערכת החינוך מתוך בחירה, מתוך ערכים, מתוך אמונה שזה מה שצריך בשביל להיות מחנך ולא בשביך להיות מושפל.

 

"אני לא מוכן שאפילו שרת החינוך - זו שאמורה להיות ראש המערכת שלנו והפכה להיות נציגה של משרד האוצר - תשפיל אותי ותוביל אותי אזוק וחבול לכיתה", אמר פירו.

 

"כששאלתי אותה השבוע מה היא מצפה כשנגיע מכורח הצווים ללמד, אילו ערכים נעביר לתלמידים - שנדבר על ערך ההשפלה או על ערך הדמוקרטיה הקלוקלת שלנו, לא היתה לה תשובה. היא רק גימגמה בעיניים מושפלות ואמרה שהיא מקווה שעד יום רביעי יושג הסכם".

 

פירו אומר כי הוא וחבריו המורים מנסים לארגן המשך לפעילות המחאה: "מנסים לארגן שכל המורים שלא יתייצבו ללמד - יגיעו למשרד החינוך, ומשם אולי 'נגלוש' למשרד השרה שנמצא בסמוך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מילר. לכבד את הצווים
צילום: איתי מילר
מומלצים