שתף קטע נבחר

זירת הקניות

אשקלון: מאות הפגינו נגד תחנת הכוח הפחמית

תושבי העיר ופעילי מגמה ירוקה הפגינו מול משרדי חברת החשמל בדרישה להפסיק את התוכנית להקמת תחנת כוח פחמית נוספת בעיר, בטענה שמדובר במקור לזיהום שיסכן את בריאות התושבים. ראש העיר רוני מהצרי: לא ניתן לתחנה לקום באשקלון

מאות פעילי "מגמה ירוקה" ותושבי אשקלון יצאו הערב (שבת) לתהלוכת מחאה לעבר משרדי חברת החשמל בעיר, בקריאה לשר התשתיות בנימין בן אליעזר שלא להקים תחנה כוח פחמית נוספת במקום. המפגינים, בהם ראש עיריית אשקלון, רוני מהצרי, התייצבו מול משרדי החברה בקריאות לעצור את הפרויקט המתוכנן בעיר, ובקריאה לבן אליעזר לבחון חלופות אחרות - מזהמות פחות.  

 

"אנחנו לא ניתן להקים תחנה פחמית באשקלון. קיבלנו החלטה", אמר מהצרי לנוכחים. "ממשלת ישראל היתה צריכה לפני שנים לתכנן את רזרבת החשמל, ואז לא היינו מגיעים למצב הזה. אני לא מבין למה אשקלון הפכה להיות המקום לרזרבות החשמל של המדינה", הוסיף. מהצרי ציין כי בכוונתו להמשיך את המאבק נגד הקמת התחנה העתידית ובנוסף בכוונתו להיאבק למען הפחתת זיהום האוויר המגיע מן התחנה הקיימת.


ההפגנה באשקלון (צילום: צפריר אביוב)

 

עוד בנושא:

 

פעילי הארגון מציינים כי מדובר בחלק מקמפיין רחב היקף שמטרתו למנוע את הקמת התחנה, המכונה "פרויקט D", על חשבון בריאותם של תושבי העיר. במהלך המחאה צעדו פעילי הארגון עם עגלות עמוסות פחם במטרה "להזדכות" על תכולתן מול משרדי חברת החשמל.

 

יונתן נריסנה, רכז הקמפיין ב"מגמה ירוקה", פנה במהלך דבריו לתושבי העיר ואמר: "אשקלון ועוטף עזה הם לא שטח הפקר שהמדינה יכולה לזנוח". נריסנה ציין כי הגורמים המקצועיים במדינה מתנגדים להקמת התחנה, "אך למרות זאת הממשלה ממשיכה לקדם את הקמת התחנה".

 

בהמשך דבריו פנה נריסנה לשר הבריאות ולשר להגנת הסביבה וקרא להם לפעול לעצירת היוזמה. "איך אתם לא דופקים על השולחן ועוצר את התוכנית הזו?", אמר. נריסנה ציין כי צוות מומחים ממשרד התשתיות קבע בעבר כי ניתן להוריד את צריכת החשמל בישראל בשיעורים ניכרים והוסיף כי "קביעה זו מייתרת את הצורך בהקמת תחנת כוח נוספת".

 

ואכן, המשרד להגנת הסביבה שבדק את הנושא, קבע בנייר עמדה רשמי כי "את החשמל בכמות הנדרשת למדינת ישראל לשנים הקרובות ניתן לייצר בדרך אחרת". במסמך, מחודש ינואר 2006, נכתב כי תחנת כח פחמית היא מקור לפליטת מזהם האוויר הגדול ביותר, ומנתוני המשרד עולה כי ייצור חשמל בפחם מזהם את האוויר עד פי 11 לעומת ייצור חשמל בגז טבעי.

  

לצד זאת, מציינים במשרד כי מדובר ב"טכנולוגיה נחותה, המאופיינת ביעילות נמוכה" וגם כי בחופי מדינת ישראל נתגלו מקורות גז טבעי העשויים לספק את כלל צורכי המשק לפחות עד מחצית העשור הבא. "בישראל ניתן לייצר אלף מגה-ואט חשמל ללא זיהום אוויר, בתוך שנים ספורות". לסיכום, נכתב כי "לדעת המשרד יש לשקול מחדש ובצורה מעמיקה היבטים שונים של הקמת 'פרויקט D'".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההפגנה באשקלון
צילום: צפריר אביוב
מומלצים