שתף קטע נבחר

אסם יוצאת מפ"ת; רוב העובדים יועסקו מחדש

החברה תסגור בתוך שבועיים את מפעל הרטבים בפ"ת ותעביר את פעילותו למפעל ליד שדרות. במסגרת ההסכם עם 80 העובדים, יעברו חלק מהם לשדרות או למפעלים אחרים של החברה במרכז, אחרים יצאו לפנסיה מוקדמת ורק עובדים שלא ישתלבו באף אחד מההסדרים יקבלו פיצויים מוגדלים

חברת המזון אסם תסגור בתוך שבועיים את מפעל הרטבים שלה בפתח תקוה ותעביר את פעילות הייצור למפעל הממוקם באזור התעשייה הצפוני של שדרות. לרוב העובדים יימצא פתרון תעסוקתי חלופי.

 

יו"ר הסתדרות עובדי המזון, הרצל יאקה, אמר היום ל-ynet כי חלק מ-80 עובדים במפעל יעברו לשדרות ובתמורה תממן להם אסם מגורים בשכירות במשך שנתיים. עובדים אחרים ישתלבו במפעל גבעון בחולון או במרכז החדש בשהם. מי שהגיע לגיל 62 יוכל לפרוש לפנסיה מוקדמת ורק עובדים שלא ישתלבו באף אחד מההסדרים הנ"ל ילכו הביתה עם פיצויים מוגדלים. כתוצאה מכך צפוי המפעל בשדרות לקלוט עשרות עובדים חדשים.

 

בכך משלימה אסם למעשה את יציאתה מפתח תקווה לאחר שבתחילת החודש הודיעה כי החברה הבת אסמים מכרה את בניין המשרדים הישן של הנהלת החברה בעיר בתמורה ל-98 מיליון שקל.

 

במפעל הרטבים בפתח תקוה פועלות שתי מחלקות ייצור עיקריות, שהגדולה בהם היא המחלקה בה מיוצרים חרדל, מיונז, קטשופ ורטבים לסלטים ולפסטות, בצידה פועלת מחלקת ייצור החומץ. 

 

המפעל בשדרות הוא אחד ממפעלי העוגן הותיקים של החברה אשר נבחר לקלוט את מפעל הרטבים בשל הפעילות המשיקה המתקיימת בו ב-3 מחלקות: המחלקה הקולינרית, מחלקת השמן ומחלקת החטיפים. פעילות הרטבים תפעל מתוך המחלקה הקולינרית המייצרת גם היום שורה של רטבים נוזליים.

 

מהלך היציאה מפתח תקוה מתבצע כחלק ממעברה הצפוי של החברה בחודשים הקרובים למרכז הלוגיסטי החדש שלה באזור התעשייה טירת יהודה שבסמוך לשהם. החברה בונה במקום את המרכז הלוגיסטי ואת משרדי ההנהלה שלה בהשקעה של 100 מיליון דולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סיון פרג'
גזי קפלן, מנכ"ל אסם
צילום: סיון פרג'
מומלצים