שתף קטע נבחר

מחקר: החיפושיות היו כאן לפני הדינוזאורים

ידוע שהן יישארו כאן הרבה אחרינו, אבל כעת ידוע כי הן גם היו כאן הרבה לפנינו: מדענים טוענים כי החיפושיות המודרניות הן צאצא למינים בני 300 מיליון שנה

מחקר חדש רומז כי הגירסאות המודרניות של החרקים אותם אני מכירים כיום, הן ותיקות יותר מכל טירנוזאור שצעד אי פעם על פני האדמה, כך מדווח LiveScience.

 

שפע מיני החיפושיות הקיים כיום נחשב עד לאחרונה לבן 140 מיליון שנה, אז שיגשגו החיפושיות בשל העלייה במספר הצמחים בעלי הפרחים. אבל המחקר, שבדק DNA של חיפושיות ומאובנים, חושף כי החיפושיות הן בנות כ-300 מיליון שנה בעצם. המחקר התפרסם בגיליון האחרון של מגזין המדע Science. הדינוזאורים, לשם השוואה, הילכו על כדור הארץ רק לפני 70 מיליון שנה.

 

 במסגרת המחקר, ווגלר וצוותו נטלו דגימות DNA מ-1,880 חיפושיות מודרניות והשוו אותן למאובנים בני 225 מיליון שנה, על מנת לבנות עץ משפחתי אבולוציוני מדוייק. המפות הגנטיות החדשות הציעו כי לחיפושיות העתיקות והמודרניות היה אב קדמון משותף.

 

"בניגוד לדינוזאורים, שהידללו ונכחדו, החיפושיות שרדו הודות לגיוון האקולוגי ויכולת ההסתגלות שלהן", אומר המדען הראשי שמאחורי המחקר, אלפריד ווגלר, אנטומולוג באימפיריאל קולג' ובמוזיאון להיסטוריה של הטבע בלונדון.

 

 350,000 מינים שונים של חיפושיות מוכרים למדע, ומומחים מעריכים כי קיימים מיליוני מינים נוספים שלא התגלו עד עתה. הסיבה לגיוון העצום הזה שנוייה במחלוקת מדעית במשך שנים, בינתיים ללא פתרון חד משמעי. ווגלר חושב כי הוותק של החיפושיות על הפלנטה המשתנה שלנו הוא הסוד להצלחתן. "מספר גדול מהמינים של החיפושיות יכול להיות תוצר ישיר של אבולוציה מוקדמת בצירוף ליכולת ההישרדות המרשימה שלהן", הוא אומר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באה משושלת ארוכה. חיפושית
צילום: גטי אימג' בנק
מומלצים