שתף קטע נבחר

רוק של אסירים יגדיל את המאגר המשטרתי

במבצע משותף עם שירות בתי הסוהר החל איסוף דגימות די-אן-איי שירחיבו את מאגר המשטרה ויסייעו בחקירות. הדגימות נאספות בהתאם לתיקון חוק שהתקבל ב-2005, ורק מאסירים שהורשעו בפשעים חמורים ובעבירות מין

יודעים עליכם הכל: המשטרה ושירות בתי הסוהר החלו היום (חמישי) במבצע משותף לאיסוף דגימות די-אן-איי מאסירים שהורשעו בפשעים חמורים ובעבירות מין. הדגימות אמורות להגדיל את המאגר המשטרתי, ולסייע בפענוח פשעים.

 

אנשי המחלקה לזיהוי פלילי של המשטרה ביקרו היום בשני אגפים בכלא איילון, ואספו דגימות מכ-200 אסירים שהורשעו בפשעים חמורים ובעבירות מין. השוטרים לקחו דגימות רוק באמצעות קיסם מהאסירים, ששיתפו פעולה באופן מלא ולא הביעו התנגדות. בשירות בתי הסוהר הקפידו לעדכן מראש את האסירים מהם נלקחו הדגימות, ואף סיפקו להם מידע על החוק במסגרתו התקיים האיסוף. 

 

המבצע, שצפוי להימשך בכל בתי הכלא בהם כלואים עברייני מין ואסירים שהורשעו בעבירות חמורות, נערך במסגרת חוק סדר הדין הפלילי. בספטמבר 2005 אישרה הכנסת את החוק הנוגע לשימוש בדי-אן-איי של אסירים, ובחודש פברואר האחרון החל המאגר לפעול. בתחילה נאספו דגימות מחשודים, נאשמים ועבריינים שהורשעו בעבירות מסוג זה, ואילו היום התרחב המבצע גם לאסירים המרצים את עונשי המאסר.

 

המאגר מאפשר למשטרה לאסוף דגימות מעבריינים, ולהקל על חקירות המשטרה. "ככל שיהיו יותר דגימות, כן יפענחו יותר תיקים", אמרה ל-ynet סגן ניצב שירה זמיר, ראש מאגר די-אן-איי במשטרה. "באמצעות יותר דגימות נוכל לפענח מקרי רצח שעד היום לא פוענחו. מאז תחילת השנה פיצח מאגר הדי-אן-איי של המשטרה 122 פרשיות", הוסיפה. סגן ניצב זמיר העלתה כדוגמה את פרשת הירצחה של הנערה נועה אייל שנאנסה ונרצחה בשנת 1998. גופתה של אייל התגלתה כשהיא כפותה ופיה סתום בנייר דבק, וחלק מבגדיה נמצאו מפוזרים סמוך לגופה. על-אף הזמן הרב שחלף מאז המקרה, לא הצליחה המשטרה לפענח את הרצח ולהעמיד את האחראים לדין. 

 

לדברי זמיר, במהלך חקירת אירוע מקבלת המשטרה מוצגים מזירת הארוע, ונעשה ניסיון להפוך אותם לפרופיל די-אן-איי.

הפרופיל המתקבל מוכנס למאגר המשטרתי, וכך ניתן להצליב את הממצאים שהתקבלו עם המאגר הכללי. לאחרונה נעשה שימוש במאגר לפיענוח המהיר של רצח הנערה מעיין בן חורין.

 

"נערכה הצלבה באמצעות פרופיל די-אן-איי, וכך הגענו לחשוד", סיפרה זמיר. "במכון לרפואה משפטית באבו כביר הפיקו פרופיל של החשוד. את הפרופיל הכנסתי למחשב. החוקרים לא ידעו מי ביצע את הרצח של מעיין בן חורין, ולולא המאגר היה לוקח הרבה מאוד זמן כיוון שהיה צריך לתחקר שורה של אנשים". 

 

בהכנת הידיעה השתתף רענן בן צור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רענן בן צור
האסירים עודכנו מראש
צילום: רענן בן צור
מומלצים