שתף קטע נבחר

סיני: עולי הרגל הפלסטינים יצאו לכיוון הרצועה

כ-1,000 מעולי הרגל ששבו ממכה עזבו את נמל נואיבה לאחר שהושגה הסכמה בעניינם בין ישראל למצרים ולרשות הפלסטינית. המצרים יבדקו את השבים ואמורים לדווח לישראל על סכומי כסף גדולים - אם יימצאו בכליהם. המשבר פרץ בעקבות התעקשות חמאס שעולי הרגל ישובו לרצועה אך ורק דרך מעבר רפיח, ולא דרך מעבר כרם שלום כפי שישראל ומצרים סיכמו

מסתמן פיתרון למשבר סביב שובם של עולי הרגל  ממכה לרצועה. הערב (יום א') נמסר מהנמל בנואיבה שבחצי-האי סיני כי כ-1,000 מעולי הרגל עזבו את המקום לאחר שהושגה הסכמה בעניינם בין ישראל למצרים ולרשות הפלסטינית. המשבר פרץ בעקבות התעקשות חמאס שעולי הרגל ישובו לרצועה אך ורק דרך מעבר רפיח, ולא דרך מעבר כרם שלום כפי שישראל ומצרים סיכמו.

 

לפנות ערב החלו עולי הרגל לנוע בדרך לאל-עריש ומעבר רפיח כדי לשוב לרצועה. לפי שעה הם שוכנו במקום, לקראת המעבר. מקורות פלסטינים טענו כי הסיכום כולל בידוק מצרי לנכנסים במעבר, ודיווח לישראל על כל סכום כסף גדול שיימצא בכליהם של עולי הרגל. בישראל חושדים כי בכירים בחמאס - ובהם חליל אל חיה, מראשי הארגון ברצועה - עומדים להיכנס ועמם מיליוני דולרים שגייסו בסעודיה.

 

בחמאס האשימו את ישראל ואת נשיא הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, בכך שהם פוגעים בעולי הרגל ומשתמשים בהם לצורך לחצים פוליטיים על התנועה ועל ממשלת הנייה. אנשי חמאס התעקשו כי עולי הרגל ישובו אך ורק דרך מעבר רפיח.

 

ההסכם יכול "להוציא בכבוד" את חמאס, אך ייתן גם לישראל פיקוח על כספים שעלולים להיכנס - בתנאי שהמצרים אכן יסרקו היטב ויעמדו בהתחייבויותיהם.

  

אתמול פורסם כי קרוב ל-2,000 עולי רגל פלסטינים שהגיעו למצרים שוהים על שתי מעבורות ומסרבים להיענות לדרישות מצריות לחזור לרצועת עזה דרך מעבר גבול ישראלי. הפלסטינים, תושבי הרצועה, סיימו בימים האחרונים מסע חאג' (עלייה לרגל) בסעודיה. כשיצאו למסע עברו דרך מעבר רפיח, בצעד שעורר את זעמן של ישראל ושל הרשות הפלסטינית. שתי האחרונות טענו כי התרת מעברם של העזתים דרך מעבר רפיח - יש בו כדי לשבור את המצור על רצועת עזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה בעזה למען עולי הרגל, אתמול
צילום: רויטרס
מומלצים