שתף קטע נבחר

"חשש שעיריות מרוויחות מפעילותן בתחום המים"

המועצה לצרכנות: יש רשויות מקומיות שרכשו את המים במחיר אחד וסיפקו אותו לצרכן הביתי במחיר גבוה יותר. המנכ"ל, אהוד פלג: "אין להטיל על הצרכנים תשלום של ארנונה סמויה בדרך של חיובי יתר בגין אספקת המים"

המועצה לצרכנות פנתה לרשות המים והביוב תוך שהיא מעלה חשש כי הרשויות המקומיות מפיקות רווחים מפעילותן בתחום המים.

 

המועצה טוענת, כי בהתבסס על נתונים שפרסם משרד האוצר, עולה כי מספר רשויות מקומיות רכשו את המים במחיר אחד וסיפקו אותו לצרכן הביתי במחיר גבוה יותר. לטענת המועצה, קיים חשש כי בכמה רשויות מחיר המים שמשלם הצרכן מגלם בתוכו גם רווח לרשות המקומית, המשמש כנראה לסבסוד תחומי פעילות אחרים ברשות.

 

כדי להבטיח שקיפות ודייקנות בתחשיבי מחירי המים לצרכנים, פנתה המועצה הישראלית לצרכנות לרשות המים בדרישה לחייב את הרשויות המקומיות לנהל רישום נפרד ושקוף של כל ההכנסות וההוצאות הנובעות מפעילותן בתחום אספקת המים, וזאת החל מה-1 בינואר השנה. 

 

במועצה מסבירים, כי על פי פרסומים שונים, רק כ-40% מהרשויות במדינת ישראל מספקות מים באמצעות תאגידי מים. עד למצב בו יסופקו מים לאזרחים אך ורק באמצעות תאגידי מים, מתחייבת הפרדה חשבונאית ליצירת שקיפות של ההכנסות וההוצאות הנובעות מפעילות הרשויות בתחום אספקת המים.

  

מנכ"ל המועצה, עו"ד אהוד פלג, קובע בפנייתו לרשות המים כי "צעד זה החשוב כשלעצמו מבחינת טוהר המידות הציבורי, והאפשרות לבצע תחשיבים כלכליים נכונים, הינו צעד מתבקש בדרך להקמת תאגידי המים ברשויות המקומיות, ועשוי לסייע בקידום מגמה זו ברוח החלטת הממשלה".

 

לדברי פלג, "תמחור המים צריך להתבסס על שקיפות ואין להטיל על הצרכנים תשלום של ארנונה סמויה בדרך של חיובי יתר בגין אספקת המים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
שעון מים. מה תעריף החיוב?
צילום: גבי מנשה
מומלצים