שתף קטע נבחר

עיריית ת"א: התקציב שלנו ירוק מאוד

לאחר שהותקפה בטענה שהעדפות התקציב שלה מתעלמות מנושאי סביבה, הציגה עיריית תל אביב-יפו נתונים לפיהם התקציב הסביבתי גדל ב-43 מיליון שקלים. החברה להגנת הטבע ת"א: זה בגלל שהכנסות העירייה גדלו; עוררנו מודעות אך המדיניות לא השתנתה; הנושאים הירוקים עדיין מוזנחים

עיריית תל אביב-יפו הותקפה לאחרונה על שסדר העדיפות התקציבי שלה אינו מקצה משאבים מספיקים לנושאי סביבה. דו"ח של החברה להגנת הטבע בתל-אביב טען שסדרי העדיפות של העירייה אינם "ירוקים" כלל. השבוע באה התגובה: העירייה הציגה את נתוני התקציב שלה לשנה הקרובה, ותמונת המצב המצטיירת ממנו "ירוקה" לגמרי.

 

העירייה הציגה נתונים לפיהם נושאי איכות הסביבה זכו בתקציב 2008 לתוספת של 43 מיליון שקלים, לעומת תקציב השנה שעברה. מנכ"ל העירייה, מנחם לייבה אמר ש "תקציב 2008 לנושא איכות הסביבה גדל פי ארבע בשמונה השנים האחרונות...". לייבה טען כי העירייה הגבירה את התחייסותה לנושאי איכות הסביבה ואיכות חייו של התושב בעיר, והציג נתונים לפיהם חל גידול של 67 אחוז בשטחים הירוקים בעיר - בהשוואה לשנת 1999.

 

במהלך רוב המצגת הקפידו העירייה להשוות את תמונת המצב כיום לזו ששררה בשנת 1999. בין השאר ציינה העירייה את פרויקט שיקום ופיתוח נמל יפו, שיפוץ גן צ'רלס קלור, הפיכתו של מתחם הדולפינריום לפארק והקמת טיילת מערבית לתחנת הכוח ברדינג. 

 

כמו כן הציגה העירייה נתונים בתחום החיסכון החשמל (שליטה מרחוק על תאורת העיר), מעבר לגז טבעי בתחנת הכוח ברדינג וגם תכנית אסטרטגית למיחזור. העירייה התחייבה להקים 20 מרכזי מיחזור להפרדת פסולת ברחבות ציבוריות. "היום כמעט אין מקום בתל-אביב-יפו שאפשר להקים בו גינה או פארק ולא הקמנו. תמיד העדפנו את הירוק על כל דבר אחר כך באוסישקין וכך במתחם בריכת גורדון", אמר לייבה.

 

פער מטריד

ובכל זאת, שאלת הפער בין הדו"ח של החברה להגנת הטבע ת"א ונתוני העיירה מטריד. בתשובה לשאלה מדוע קיים פער בין הדו"ח הביקורתי לבין הנתונים, טענו בעירייה כי אנשי החברה להגנת הטבע בתל-אביב ניתחו את המידע שאספו בצורה שגויה.

 

"הדו"ח מתבסס על הצעת התקציב הראשונית של 2007 ולא לתקציב הפיתוח כפי שאושר ומבוצע בפועל", הסבירו בעירייה. "מדובר בפער משמעותי המשנה את התוצאות". עוד טוענים בעירייה כי הכשל השני של הדו"ח קשור בהתעלמות ממגמת הגידול הכללית בתקציב הפיתוח של העירייה - המראה עלייה של 300 אחוז מאז 1998.

 

"הכשל השלישי קשור באי הבנת סמכויות וחלוקת תקציב הפיתוח בין הרשות המקומית והממשלה", אמרו בעירייה וציינו כי אנשי החברה להגנת הטבע ת"א טעו כשניתחו את ההשקעה של העירייה בתחבורה ציבורית משום שהדבר אינו בסמכותה כלל אלא באחריות משרד התחבורה והממשלה.

 

החברה להגנת הטבע ת"א: עוררנו את העייריה לפעול

בחברה להגנת הטבע ת"א דוחים את הטענות על טעות. "...השקעות כגון סימון נתיבי תחבורה ציבורית, בניית תחנות אוטובוס, יצירת שבילי אופניים, גשרי הליכה, קידום פרויקט הרכבת הקלה ועוד - הם בהחלט במסגרת סמכויות העירייה, ולראייה, היא מתקצבת ומבצעת אותם. עם זאת, ההשקעות הללו קטנות בהרבה מהשקעות העירייה בפרויקטים שמעודדים שימוש בתחבורה פרטית - פרויקטים שאגב מאושרים על ידי ועדות העירייה, מבוצעים על ידי חברות בבעלותה (החלקית או המלאה) וממונים חלקית מתקציבה".

 

"...על פי ניתוח משלים של התקציב לשנת 2008, מגמת ההשקעה במדיניות המעודדת תחבורה פרטית בלבד נמשכת ותקציב הרשות לאיכות הסביבה נשאר נמוך מדי", אמרו הפעילים.

 

"לצערנו, ההתנהלות הכלכלית של העירייה איננה שקופה מספיק. קשה מתוך המסמכים שהעירייה מאפשרת לציבור לעיין בהם לעקוב אחרי התמונה המלאה של השקעותיה. חשוב להסתכל בסעיפים עצמם. ברור שיש עלייה תקציבית – המודעות עלתה, העיר גדלה וגם הבעיות הסביבתיות. העירייה הפכה להיות עשירה יותר, וההכנסות מקנסות ומארנונה גדלו ומופנים לנושאי סביבה...".

  

"מעצם התייחסותם של ראש העיר, מנכ"ל העירייה וחברי המועצה לממצאי הדו"ח, הצלחנו לעודד תקציב שקוף יותר ולעלות את המודעות לקשר שבין כלכלה לסביבה ואנו מברכים על כך", אמרו הפעילים. "עלייה בתקציבי איכות הסביבה היא חשובה אך ללא שינוי מדיניות כולל לא נוכל להגיע לשיפור משמעותי באיכות החיים בעיר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומר הכהן
עיריית ת"א: התקציב גדל; המבקרים טועים. ארכיון
צילום: עומר הכהן
מומלצים