שתף קטע נבחר

החיים במצור: אין תכריכים לטקסי הקבורה בעזה

אין תכריכים, אין מלט לקברים, אין דלק, גז או חשמל ואפילו מלאי המזון מוגבל. סגירת המעברים לרצועה וממנה החמירה מאוד את סבל האוכלוסיה הפלסטינית: היא מתקשה לקבור את מתיה הרבים ולספק את צרכיהם של החיים. כך נראית הרצועה תחת מצור. אך יש גם נקודת אור בודדת הקשורה לישראל

עזה סובלת תחת מצור. החלטתה של ישראל לסגור באופן זמני ומוחלט את המעברים לרצועת עזה, לצד מספרם הרב של ההרוגים בתקיפות צה"ל האחרונות נגד מוקדי הטרור, המחישו את עומק המצוקה האזרחית והמחסור החמור במוצרי יסוד רבים.

 

בתי החולים ומשרד הבריאות הפלסטיני וכן משפחות ההרוגים, ציינו כי נאלצו לקבור את ההרוגים לא בתכריכים, כי אם בדגלים ובסדינים של בתי החולים. זאת מאחר שקיים מחסור בתכריכים, שנובע מהיעדרם של מוצרי בד ברצועה. 

 

גם את הליך הקבורה התקשו הפלסטינים לקיים באופן רגיל, בשל המחסור בבלוקים ובמלט.

 המלט קיים היום ברצועה רק בשוק השחור ומחירו הוכפל פי חמישה, מה שהביא להפסקה מוחלטת של בנייה - אך השבוע התבטא הדבר בקושי לארגן את טקסי הקבורה.

 

בנוסף, הדיווחים על כוונת ישראל להחריף את הצמצום באספקת הדלק הביאו להשתרכות תורים ארוכים ליד תחנות הדלק. במוקדים רבים ברצועה, בעיקר בדרומה, תחנות נסגרו לאחר שמלאי הדלק אזל מהן לחלוטין. "גם האספקה שמגיעה מספיקה רק לשעתיים ביום, ודיזל אזל לחלוטין", סיפר ל-AFP איברהים אל-ברברי, בעל תחנת דלק.


תחנת דלק ברצועה. "הסולר כבר אזל" (צילום: AFP)

 

"נשאר דלק לחשמל רק עד מחר"

על פי דיווחים, למעלה ממיליון פלסטינים - כשני שלישים מתושבי הרצועה - מסתמכים על מערכת אספקת המזון של אונר"א, סוכנות האו"ם לטיפול בפליטים. "יש לנו במחסנים מזון לחודשיים, אולם המעברים הסגורים מקשים על החלוקה", סיפר ג'ון גינג, מנהל אונר"א בעזה, "וגם כך מדובר רק בפריטים בסיסיים, ואנו מספקים רק 61 אחוזים מכמות הקלוריות הדרושה ליום לאותם אנשים".

 

החשמל בעזה הפך אף הוא למצרך מבוקש במיוחד, וכבר מזמן הצטייד מי שידו משגת בגנרטור. כעת, תחנת הכוח הבודדת בעזה הזהיר כי בידיו מספיק דלק להפעלת התחנה - שגם כך מנצלת רק 45 אחוזים מכוחה המירבי -

 רק עד מחר בבוקר. הפסקות חשמל ברצועה הפכו תכופות יותר בימים האחרונים.

 

היום שבו והשמיעו ראשי חמאס קריאות לעולם להתערב כדי להקל במצור על הרצועה. עיקר הפניות היו למצרים, על מנת שזו תסכים לפתיחת מעבר רפיח ותקל בכך במעט על הסבל לתושבים. 

 

ואולם ישנה גם נקודת אור, ובאופן מפתיע היא קשורה לישראל. הפלסטינים מדווחים כי מערכת הביטחון אישרה להוציא דרך מעבר ארז 48 חולים פלסטינים במצב קשה, שיועברו לטיפול בבתי חולים בגדה המערבית, וחלקם גם לבתי חולים בישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הלוויית הרוג ברצועה
צילום: איי אף פי
תקיפת משרד הפנים בעזה
צילום: איי פי
מומלצים