שתף קטע נבחר

עלו ברשת: הצילו את הקופים

מחאה נגד ניסויים בבעלי חיים, נאום ההשראה של מנכ"ל אפל, רשת חברתית למהמרים, קהילה צרכנית של הורים, מילון רשת ועוד אתרים ששווה להכיר

פייבוריט

הספסל של מרמלדה - ענת בנדורי, מיכל גלר ורז שוורץ הם שלושת האנשים שמפעילים את "מרמלדה", מגזין תל אביבי מקוון שמפרסם המלצות שבועיות על מקומות, אירועים או מוצרים. בזכות המסירות של השלושה, שמממנים את המיזם היפה הזה מכיסם, מצליח המגזין העצמאי להתמתג, וכעת גם הופך בעצמו לאירוע תרבותי, בהשקת התערוכה המקוונת הראשונה בתל אביב, המוקדשת לספסל העירוני.

 

ה"ספסל" של מרמלדה הוא אירוע מולטימדיה מקסים, בחסות עיריית תל אביב, המתעד את הספסל העירוני דרך העיניים של עשרות יוצרים ואמנים מקומיים. בין האמנים המשתתפים: עברי לידר, ורדי כהנא, דורון רבינא, גל אוחובסקי, אריאלה שביד, אבי קושניר, רועי צ'יקי ארד ורבים אחרים. הם מציגים בווידאו את הספסל האהוב עליהם בעיר, מתייחסים לספסל כאל חומר או הכרח פונקציונלי, או מספרים אנקדוטה אישית הקשורה בספסל ציבורי. התערוכה פתוחה כל הזמן בכתובת למטה.

 

צל"ש ירוק

הסיפור של הדברים  - אם אתם באמת רוצים להבין באמת את המשמעויות העמוקות של תרבות הצריכה ומדוע היא כה מזיקה לכדור הארץ ולנו, ולהבין במקביל את עיקרי התפיסה הירוקה שעשויה להציל את האנושות כולה, פנו לעצמכם 20 דקות, התרווחו בכסא, היכנסו לאתר הזה וצפו בגברת אנני ליאונרד מציגה בפלאש את הסיפור של כל הדברים, באופן כה חינני וברור, שיטלטל אתכם למעשה משלוותכם, ויגרום לכם להרהר באמת בשינוי מהותי בהרגלי החיים שלכם. ואף שאין אנו נוהגים לעודד למעשים – את הקישור הזה אתם מוזמנים להפיץ במייל לכל מי שאתם מבקשים את טובתו. (שלח: מוטי ארגמן).

 

השימושיה

מקבץ כתובות ואתרים יעילים ששווה להכיר:

 

בלב השוליים – קבוצה סטודנטים ממכללת ספיר, המתגוררים בעיירה המופגזת שדרות ובישובי עוטף עזה, השיקה את המגזין המקוון "בלב השוליים" במגמה "למרכז" נושאים שבדרך כלל נדחקים לשוליים התקשורתיים, הרעיוניים והגיאוגרפיים (רמז לנושא כזה: עיירה אחת במערב הנגב, שמופגזת כבר שבע שנים ברציפות). המגזין האלטרנטיבי הזה כתוב בידי הסטודנטים, משלב וידאו (תיעוד של נפילת קסאם, איך לא), ומרחיב בעניין האופציות הבודדות לבילוי ובידור בעוטף עזה.

 

הנהח"ש כפולה – תגידו תודה רבה לרואה החשבון יורם שיפר, שממשיך להשקיע מכספו, לפתח כלים לניהול חשבונות – ולהציע אותם לכל משתמש ברשת, חינם-אין-כסף. החידוש האחרון של שיפר הוא "כפולה אונליין", תוכנה להנהלת חשבונות המיועדת לחברות, שפיתח עם חברת "ישרונט". "כפולה" מאובטחת, רשומה כחוק במס ההכנסה, מיועדת למשתמשים רבים בו-זמנית, פשוטה לתפעול, ואינה דורשת עדכוני תוכנה. לשירות הזה יש ערך רב, שכן בכל מקום אחר הוא עולה לא מעט כסף.

 

רשת הלוטו – יוזמה מבריקה של שרון אברהמי, שחיבר שני מוצרים ותיקים ומוכרים לכדי תפיסה מנצחת וחדשה: רשת חברתית לממלאי לוטו. הרשת מציעה לחובבי לוטו המבקשים להגדיל את סיכויי הזכייה שלהם לפתוח לעצמם כרטיס אישי, הכולל כל מידע שהם מוכנים לשתף על עצמם. כל חבר מוזמן להשקיע סכום כסף לבחירתו, שישמש למשלוח טפסי לוטו שיטתיים ויקרים במיוחד, שנרכשו בכספם של כל המשתתפים. סיכויי הזכייה גדלים מאוד, וסכומי הזכייה מחולקים בין חברי הקבוצה. במקביל, יכול כל חבר להשתמש בתשתית התוכנה למשלוח טפסים על מנת להקים קבוצה עצמאית, המורכבת רק מחבריו בעולם האמיתי.

 

דברת – שירות חדש, ייחודי מדליק, המבוסס על השמות המלאים של הגולשים. אם אתם מעוניינים ליצור קשר עם אדם מסוים שפרטיו אבדו לכם או לבדוק מה כתבו עליכם אנשים אחרים – השאירו הודעה ב"דבר איתי", מעין מנוע חיפוש היוצר כרטיס וירטואלי לכל שם שמוזן אליו, ומציג את כל השימושים שנעשו בשם זה דרכו. אם בחרתם להשאיר כך הודעה למשתמש אחר – היא תישמר במאגר ותוצג בכל פעם שמישהו יחפש את עצמו או את שמו של המשתמש השני בגוגל. כך גדלים הסיכויים שתצליחו לחדש את הקשר במהירות רבה. מעניין. (שלחה: אלה).

 

לעצור הניסויים – מסע ציבורי נגד הניסויים המתקיימים בשמונה קופים ובמספר לא ידוע של חתולים במחלקה לנוירו-ביולוגיה במכון ויצמן, כפי שנחשפו לאחרונה בידי פעילים של עמותת "תנו לחיות לחיות". המידע מופיע באתר האקטיביסטי-חברתי "Shout - דמוקרטיה מקוונת", המציע כלים ליישומה של דמוקרטיה מקוונת, והגולשים מזמינים להוסיף את תמיכתם לעצומה המקוונת המתפרסמת שם.

 

פעוטות – קהילה צרכנית שהוקמה בידי קבוצת הורים לילדים, המתמקדת במוצרים לתינוקות ופעוטות. האתר מספק מידע מדויק היכן ניתן להשיג מוצרים אלה במחיר הנמוך ביותר, ומאפשר בכך חיסכון של מאות ואלפי שקלים לגולשיו. אלפי החברים בקהילה מספקים לאתר נתונים מ-2000 נקודות מכירה בכל הארץ, כאשר המטרה היא ליצור מהפכה בהרגלי הצריכה, ולווסת תמיד את תנועת הקונים אל הנקודה הזולה ביותר. יפה. בלינק הזה אפשר ללמוד עוד על המכניזם של האתר, מתוך כתבה של חדשות ערוץ 2.

 

פנס עם שליח – חנות מקוונת חדשה למכירה של פנסים, מראות ואביזרי רכב אחרים, המאפשרת הזמנה של פריטים מתוך קטלוג ענק של 17 אלף מוצרים, אספקה בתוך שלוש שעות באזור המרכז, ותמיכה טכנית למי שמבקש להתקין את האביזרים בכוחות עצמו.

 

יהלום בקצה – עוד שירות עד הבית: אם חפצתם בטבעת יהלומים או תכשיט יקר אחר שדורש התאמה לאצבע, החנות המקוונת של 'רותם יהלומים' תשגר אליכם הביתה קונוס של טבעות, שעל פיהן תיקבע המידה הנכונה של התכשיט, שייוצר במיוחד למענכם.

 

מולטי – ממשק חיפוש ישראלי, ילדותי מעט, המבוסס על גוגל. מאפשר לבחור מאיזה מנוע חיפוש יתקבלו דפי התוצאות.

 

גואה – עוד ממשק מבוסס גוגל, המציע למקד את התוצאות בקטיגוריות חדשות: ממשלתי, מסעדות, קהילות וכו'.

 

יצירה צעירה – שימו לב לאתר החינני הזה, שהשיק משרד החינוך לפני כמה ימים: "מדיוקיישן" הוא מאגר לתכני גולשים, המאפשר לתלמידים מכל בתי הספר בארץ להציג ברשת יצירות מולטימדיה אישיות וקבוצתיות. האתר נועד לשמש חלופה ליוטיוב ולאתרי השיתוף האחרים, שאליהם נאלצו תלמידים להעלות את עבודותיהם עד כה, בהיעדר כל חלופה רלוונטית. באתר החדש, שהוקם בשיתוף המפקחים הארציים בכל תחומי האמנויות, יציגו תלמידים סרטונים, "תיקי עבודות" באמנות, תוכניות רדיו, תמונות וגם יצירות ספרותיות. חבריהם והגולשים האחרים מוזמנים לצפות ביצירות, לדרג אותן, ולהגיב. יפה.

 

מילון רשת – "נט-פונטיק" הוא שמו של מילון אינטרנטי עברי-אנגלי חדש, הכולל גם מאגר של ביטויים ומילים שלא מופיעות במילונים אחרים. השיקה אותו ההוצאה הוותיקה "גליל", המתמחה בדרך כלל בספרי לימוד ובסדרות חינוכיות. לצד התרגום המיידי מציע המילון גם ביאור אנציקלופדי של המילה, על מנת שניתן יהיה להבין את ההקשר שלה בביטוי או כצירוף לשוני, וללמוד את פירושה התרבותי ולא רק המילולי.

 

ממיר הכל – כלי פשוט ושימושי להמרה של טקסט עברי פגום או הפוך. יעיל לכל סוגי ההמרות הנדרשות: קידוד שגוי, שבירות שורה, ווינדוס לדוס, אנגלית כעברית, ג'יבריש לעברית וכו'.

 

חדש בטיוב

כמה קישורים שווים במיוחד שהתחממו באחרונה באתרי שיתוף הווידאו:

 

ההשראה של ג'ובס – הקישור הזה רץ ברשת כבר שלוש שנים, ובימים האחרונים, על רקע הפופולריות של האיי-פון והחשיפה של המחשב הדק ביותר של "אפל", אין יותר רלוונטי ממנו לצפייה. סטיב ג'ובס, חסר תואר אקדמי כלשהו בעצמו, נושא את נאום הכבוד בטקס חלוקת התארים לבוגרי אוניברסיטת סטנפורד. זהו נאום אנושי מאוד, מרגש באופן בלתי רגיל, שמומלץ לכל אחד מכם לשמור את כתובתו, לצורך השראה ו"תדלוק" נפשי מעת לעת, נוכח הרוח המדהימה שנושאת קדימה והלאה את מייסד "אפל". (שלח: עמית פל).

 

הדור הבא – ובאותה גזרה: אם תהיתם לאן תוביל אותנו מהפכת המזעור הטכנולוגי, שמקיימת דיאלוג נמרץ עם המהפכה האקולוגית – הנה הכיוון: פחות חומרה, יותר הדמיה: הכירו את העט העתידני, שיקרין למענכם את מסך המחשב על הקיר, את המקלדת על כל שטח ישר, וישדר גיבוי תמידי לשעון היד שלכם. מדהים. (שלחה: קרין אלון).

 

ה-20 בספטמבר – עוד מונולוג אישי, חשוף מאוד, הוא הדברים שאותם בחר ג'ון סטיוארט לומר לצופיו ב-20 בספטמבר 2001, תשעה ימים אחרי המתקפה על מגדלי התאומים בניו יורק, כשהתבקש לפתוח את תוכנית הסאטירה היומית "דיילי שואו" של קומדי סנטרל. סטיוארט, המתגורר ועובד בסמוך לגראונד זירו, מתקשה להסתיר את סערת הנפש שלו, מתעקש להמשיך ולדבר אל המצלמה, יוצר בכך את אחד הרגעים הטלוויזיונים המרגשים ביותר ששודרו אחרי האירוע, ואחד מנאומי החירות היפים, האנושיים והאישיים ביותר שראיתם. (שלח: איתן כספי).

 

יתכן שחלק מהאתרים לא יהיה זמין בגלל עומס גולשים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים