שתף קטע נבחר

בישול גבוה: בתי הספר לבישול בישראל

היכן כדאי ללמוד בישול? יעל גרטי יצאה לבדוק את בתי הספר לבישול בארץ, ריחרחה בכיתות, פטפטה עם המורים, דובבה את התלמידים וטעמה סופלה, הרבה סופלה. המסקנות? לפניכם. הדפיסו ושמרו

הולידיי אין דן גורמה תדמור עושים בישול 
בישולים מכללת הדסה בי"ס למלונאות ערד בי"ס למלונאות ותיירות אילת 

עד לפני שנים אחדות, מי שסיפר שהוא טבח נתקל במבט מזלזל; כיום צעירים רבים חולמים להיות שפים ובתי הספר לבישול מתפקעים בשל שפע הביקוש. כיצד קרה הדבר? עם ההתקדמות הקולינרית בארץ צצו המוני תכניות אוכל בטלוויזיה, שבהן מככבים סלבריטי-שפים נאי מראה; מלאכתם מצטיירת בטלוויזיה כקלה פי כמה ממה שהיא במציאות. "חושבים שזה ככה, היפ-הופ, המנה מוכנה ונשארים נקיים", מספרת גילה כהנא-בן מרגי, מנהלת מכללת "הולידיי אין", "אנחנו מסבירים למועמדים שהעבודה נעשית בעמידה, בתנאים של חום, לחות ורעש - ולפעמים אין אפילו תודה מהסועד. אני אומרת למועמדים: בלי אהבה למקצוע אין לכם מה לעשות כאן".

 

"לדעתי השוק הכפיל את עצמו", אומר רביב שוורץ, מנהל בית הספר "דן גורמה", המקצוע מציע יכולת קידום מהירה לצעירים: אין צורך להתפתח מקצועית במשך שנים ארוכות כדי להפוך לכוכב". "הביקוש ללימודי קולינריה גדל פי שלושה", מצהיר ברנרד בלום, ראש בית הספר למלונאות ב"מכללת הדסה", "כיום, שף נחשב לאיש מקצוע ולא למישהו שלא התקבל לאוניברסיטה. פעם באו ללמוד בישול כדי לקבל דמי אבטלה, כיום באים ללמוד בישול מתוך תשוקה למקצוע, והעובדה שהמדינה מציעה כיום פחות עזרה כלכלית בלימודי בישול מבעבר איננה ניכרת כלל במידת הביקוש".  


תלמידים ב"בישולים" (צילום: עדי זיו-אב)

 

האפשרויות ללמוד בישול, רבות ומגוונות: יש בתי ספר פרטיים לבתי ספר ממשלתיים, יש קורסים של משרד התעשיה, המסחר והתעסוקה (להלן: התמ"ת) לקורסים משודרגים, ויש בתי ספר מוּכּרים ומסודרים, חנויות מתמחות שעורכות קורסים לבישול ומוסדות קיקיוניים לסוגיהם. בכל בתי הספר לבישול המופיעים בהמשך הכתבה ניתן ללמוד על חשבון הפקדון למשוחררי צה"ל, שכן כולם מפוקחים על-ידי משרד התמ"ת. כל בתי הספר, להוציא את "עושים בישול", מחייבים בסטאז' עם תום הלימודים ובכולם נערך מבחן סיום.

 

הקורסים של משרד התמ"ת

הקורסים של משרד התמ"ת (לשעבר משרד העבודה) מתנהלים לפי מתכונת דומה במספר בתי ספר ברחבי הארץ: "תדמור", "הדסה", "הולידיי אין", "דן גורמה", "המכללה הטכנולוגית באר שבע" בשלוחת ערד – ובית הספר למלונאות של אוניברסיטת בן גוריון בנגב- שלוחת אילת. כולם כשרים ומתבססים על תכנית לימודים זהה, בכולם לומדים אותן שיטות בישול ובכולם יכינו אותם מתכונים, שהם לדעת משרד התמ"ת מתכוני חובה (כולל עוף ממולא, סלט נלסון ופּוּלֶה א-לה-קינג!). הקורסים הללו יתבעו מכם התמסרות כמעט מוחלטת, שכן הלימודים מתקיימים בשעות הבוקר. מבנה הקורס דינמי וכולל לימודים עיוניים ומעשיים לסירוגין, שליש עיוני ושני שלישים מעשיים. סך השעות בכל קורסי הטבחות 1 של משרד התמ"ת הוא 1680 שעות, כש-1512 שעות מוקדשות ללימודים (630 שעות עיוניות ו-882 שעות מעשיות) ו-168 שעות - לסטאז'.

 

הקורסים של משרד התמ"ת מתוקצבים על ידי המדינה, כך שהתלמיד משלם רק 3675 שקלים שהם 20% מעלותם האמיתית. קרוב לוודאי שגם סכום זה יחזור לכיסו, באמצעות דמי אבטלה או הבטחת הכנסה במשך תקופה מסוימת מהקורס- בהתאם לזכאות, או באמצעות הפקדון של החיילים המשוחררים (עד 5 שנים מהשחרור), ולא זאת בלבד: לימודי בישול יזכו אותם בהחזר (לקרן) בסך 50% מעלות הקורס. בנוסף מעניק משרד התמ"ת מלגות ללימודי בישול, עד 100% מסך עלות הלימודים, על בסיס מצב כלכלי. כפי שתוכלו לראות בטבלה, חלק ניכר מבתי הספר מנפחים את עלות הלימודים באמצעות ציוד נלווה שיש לרכוש (במחיר מופקע, אלא מה?), על אף שמשרד התמ"ת מורֶה לבתי הספר לארגן ביקורי ספקים ותו-לא.
בתי ספר לבישול 2

קו המשווה
  משך הלימודים

סה"כ שעות בקורס,

כולל סטאז'

 

עלות הלימודים עלות נוספת עבור ציוד (ספרים, סכינים, ביגוד)
תדמור, הרצליה פיתוח 10 חודשים 1,680 3,675 ₪ 3,325 ₪
מכללת הדסה, ירושלים 10 חודשים 1,680 3,675 ₪ -
המכללה הטכנולוגית ב"ש - שלוחת ערד 10 חודשים 1,680 3,675 ₪ 800 ₪
אוניברסיטת בן גוריון בנגב-שלוחת אילת 14 חודשים 1,504 4,000 ₪ -
מכללת הולידיי אין, טבריה / אשקלון / ת"א 10 חודשים 1,680 3,675 ₪ 1,635 ₪
דן גורמה, חיפה 10 חודשים 1,680 3,675 ₪ -
עושים בישול 6 חודשים 140 (ללא סטאז') 8,690 ₪ -
בישולים 6 חודשים 430 20,990 ₪ 1,080 ₪
 

הקורסים של משרד התמ"ת מתנהלים בצורה נוקשה למדי: אסור להיעדר מיותר מ-20% מסך השיעורים, אסור לאחר לכיתה, לובשים מדים, חובשים כובע, אסור להוציא אוכל מהכיתות ובכל יום ממונים שני תורנים שעליהם להבריק את הכיתה עם תום השיעור. מזכיר לכם משהו? לא בכדי בחלק מבתי הספר מותר לתלמידים לפנות למורה בתואר "שף" בלבד. הקורסים מעניקים תעודה ממשלתית וסיווג מקצועי (טבח סוג 1), מה שיכול לסייע לבוגרים במציאת עבודה במוסדות ממשלתיים (כגון: צבא, משטרה, בתי חולים וכו') שדורשים תעודה ממשלתית.

 

"לצערנו אנו מקיימים פחות ופחות קורסים עקב קיצוצים ניכרים בתקציבנו", מדווח משה כץ, המפקח הארצי למקצועות המלונאות והאירוח במשרד התמ"ת, "מה שגורם לכך שיותר תלמידים נרשמים לקורסים הפרטיים, שמחירם גבוה פי כמה".

 

הקורסים הפרטיים

"תדמור", "דן גורמה", הדסה" ובתי ספר נוספים מציעים, בנוסף לקורס טבחות 1, גם קורסים יקרים יותר, כגון קורס א-לה-קארט (עניין של 23,000 שקלים ב"תדמור"), שמכין את התלמיד לעבודה במסעדות, כולל חומרי גלם שאינם כשרים, תוך שימת דגש על פרזנטציה של מנות. לצדם מוצעים קורסי בישול נוספים, המתקיימים בשעות הערב, שמחירם נע סביב 11,000 שקלים.

 

"עושים בישול" ו"בישולים" מיועדים למפונקים או למבוססים שבחבורה: אין תורנויות נקיון, אין צורך לשטוף כלים במהלך השיעור, אפשר לקחת הביתה שאריות אוכל, והמחיר בהתאם: עד 22,000 שקלים לקורס בן חצי שנה - ואין כל תמיכה של המדינה במהלך הלימודים, להוציא את השימוש בפקדון. תכנית הלימודים בקורסים אלה לרוב עדכנית יותר וכוללת מרכיבים שאינם כשרים: חזיר, פירות ים וכו'. הקורסים הללו מתאימים במיוחד למי שעובדים במשרה מלאה, שכן מרביתם מתקיימים בשעות הערב.  


יוסי לבנטל, תלמיד במכללת הדסה (צילום: יעל גרטי)

 

אילו בוגרים מעדיפים במסעדות?

"מבחינתי כל בתי הספר לבישול זהים", אומר השף רפי כהן ("רפאל"), "הרמה של הטבח אינה קשורה לבית הספר שבו למד אלא לאהבה אמיתית לאוכל, לסקרנות - לצד קואורדינציה ויכולת עמידה בלחץ". "הלימודים חסרי משמעות בעיני", אומר השף אבי קונפורטי ("צֶפּרה"), "לנסיון הפרקטי ולתשוקה לאוכל יש משמעות רבה יותר בעיני". "אני מעדיף את אלה עם הברק בעיניים", אומר השף אביב משה ("מסה"), "אני מעסיק טבחים לפי הדיאלוג איתם, לפי הנכונות שלהם להשקיע. בכלל לא חייבים ללמוד, אפשר ללמוד תוך כדי עבודה".

 

אז איך בוחרים?

השאלות הן: מהי המטרה שלכם, האם אתם עובדים במשרה מלאה (ומעוניינים לשמור עליה), היכן אתם מתגוררים ומהו תקציבכם. אם אתם מעוניינים ללמוד בישול כדי לשדרג את המטבח הביתי מוטב לכם לפנות ללימודי ערב; מי שעובד במשרה מלאה יבחר גם הוא בקורסי הערב, איש-איש לפי תקציבו; לכל השאר ימתינו קורסי טבחות 1, שהם תובעניים מבחינה פיזית, אך מכינים היטב לעולם האמיתי ועלותם נמוכה. בחרו בבית הספר הקרוב למקום מגוריכם (אלא אם מתחשק לכם לעקור לאילת או לטבריה) שהרי, כפי שמצהירים השפים במסעדות, אין חשיבות רבה לבית הספר שבו למדת. "זה לא משנה אם אתה חותך ז'וליינים נהדר", מסכמת גילה כהנא בן-מרגי ממכללת הולידיי אין, "קודם כל תהיה בן אדם טוב, אחרת יפטרו אותך".

 

בתי הספר לבישול בארץ

יצאתי לבדוק מקרוב את בתי הספר לבישול בארץ (להוציא את בתי הספר בערד ובאילת, שאותם תִחקרתי טלפונית); פטפטתי עם תלמידים ומורים, טעמתי קציצות מנגולד ומרק חומוס בעשר בבוקר וסוּפלה (הרבה סופלה!) בשמונה בערב. המסקנות? לפניכם.

 

הולידיי אין

 

בוקר נאה מקבל את פניי במכללת "הולידיי אין" בטבריה: הכנרת השלווה מנצנצת באורה התכול, הציפורים מצייצות בחן, הפרחים מקשטים את שבילי בית הספר, איזו סביבה פסטורלית מקסימה ללמוד בישול! "אנחנו בית הספר היחיד שצמוד למלון פעיל בן 250 חדרים", מתגאה גילה כהנא-בן מרגי, מנהלת בית הספר, "הודות לתפוסה הגבוהה לארכה של השנה, יכולים התלמידים לתרגל עבודה במאסות. היד של הבוגר שלנו מיומנת יותר".

 

בכיתה המעשית, שבה שורר ריח חמצמץ של מטבחי בתי מלון (מי שעבד בבתי מלון ידע על מה אני מדברת) אני פוגשת את השף דוד מגן (59), המלמד כאן מאז 1996.


(צילום: יעל גרטי)

 

דבר התלמיד: "אני מאוד מרוצה", אומר טל, "הלימודים מאוד מקצועיים, הציוד מקצועי, האווירה במכללה מאוד טובה, מאוד נחמד ללמוד בשלווה מול הכנרת ודוד מאוד נחמד. הדבר היחיד המבעס הוא שצריך לעבוד במשך חודש במלון".

 

"זכיתי ללמוד משף בעל נסיון רב, שמעניק לנו טיפים רבים למקצוע", אומר יניר שי (30), "מי שבאמת רוצה ללמוד מקבל כאן את כל הכלים. החסרון היחיד הוא חודש העבודה במלון. זה סוג של סינג'ור". מה עושים בשעות הפנאי? "הולכים לחמי טבריה, לבריכות, לחדר הכושר. למי שמחפש את האקשן של תל אביב או חיפה - זו אינה הכתובת".

 

"מכללת הולידיי אין ", טבריה, אשקלון ותל אביב, טל' 04-6728553.

 

חזור למעלה
דן גורמה

 

הכירו נא את רמי סוויסה: בעבר הוא היה השף של רשת "פאפאגאיו", אך לאחר שנפגע בתאונת אופנוע החליט להקדיש מזמנו למען הקהילה. במשך שנתיים לימד ילדים בעלי מוגבלויות פיזיות, בהמשך החל ללמד אסירים לפני שחרור ומזה ארבע שנים הוא מלמד ב"דן גורמה". בית הספר, השוכן במבנה שבו שכן בעבר בית הספר "דביר" (שהופרט ב-2002 ונמכר לרשת מלונות דן), משקיף לנוף המדהים של מפרץ חיפה. הכיתה שבה מתנהל כעת השיעור ה-14 של קורס א-לה-קארט מורכבת משני חלקים: האחד הוא אולם קר להחריד, שבו מתנהל התדריך – והשני הוא המטבח, הגדול למדי, וגם בו, כמו במטבח של "הולידיי אין", שורר ריח חמצמץ ולא נעים. השיעור נפתח בתדריך מצוין מפי סוויסה, שמספק הסברים הגיוניים לכל הוראה. התלמידים מתחילים לבשל, לרוב בזוגות, תוך שכל תלמיד מכין מנה לחוד. סלט ניסואז הופך כאן, בידיו של סוויסה, ליצירת אמנות רבת-קומות.


(צילום: יעל גרטי)

 

דבר התלמיד: "אני מאוד מרוצה", אומר משה שרייבמן (23), "מיקומו של בית הספר מאוד נוח ורמי מאוד מקצועי. ניתן לשפר את מצב הציוד בכיתה: הציוד לא כל כך חדש ולא כל כך נוח, לעתים חסרות ידיות לסירים".

 

"אני מאוד מרוצה", אומר ליאור בוחבוט (26), "רמי הוא מורה מצוין שנותן יחס טוב לתלמידים. הוא מסתובב במהלך השיעור, נותן טיפים וביקורת בונה. לעתים קורה שחומרי גלם מסוימים חסרים בכיתה ואז צריך לשלוח מישהו להשיג אותם, מה שמעכב אותנו ביצירת המנה".

 

"דן גורמה ", רח' אלחנן 17, חיפה, טל' 04-8302000.

 

חזור למעלה
תדמור

 

הוא לא מרבה לחייך, מותר לפנות אליו אך ורק בתואר "שף" ויש לו פתגם לכל מצב ("לא משאירים לבד בצל, אישה ונשק"): הכירו נא את השף יוסי עדין, בוגר "תדמור" בעצמו, המלמד ב"תדמור" מאז 1990. כולם היו בניו: יורם ניצן מ"מול ים", שגב משה, ניר צוק, מנה שטרום. "כבר ביום הראשון של הקורס אני יודע מי יהיה כוכב", הוא מגלה.

 

מבנה בית הספר קיים מאז שנות החמישים וזועק לשיפוץ (ואכן מתוכנן שיפוץ) והכיתה גדולה ומרווחת. בתכנית השיעור (הצמחוני): שטרודל ירקות, קישים (פרווה!) וירקות צלויים עם טופו מטוגן. התלמידים עובדים בצמדים, אך כל אחד מכין מנה, אחרי שהשף מדגים את דרך ההכנה. עדין מצליח אמנם להשליט סדר בכיתה, אך מתגלה כלא מאוד מעודכן קולינרית ("עלי בייבי זה עכשיו באופנה") וכלא מאוד מעמיק ("זה טופו, זה עשוי מסויה. אין לו טעם").


(צילום: יעל גרטי)

 

דבר התלמיד: "אני מאוד מרוצה מהלימודים", אומר גבריאל אברמוב (21), "המקצועיות של המורים והאכפתיות של יוסי, הוא דואג שנלמד כמה שיותר, גם מעבר לתכנית הלימודים. הדבר היחיד שמצריך שיפור בבית הספר הוא המטבח עצמו: הכיריים לא תמיד עובדות והכלים לא תמיד מתאימים". "אני מרוצה, אבל יש מקום לשיפור", אומר עומר (24), "הציוד לא הכי חדש ולפעמים חסר סיר, אבל משלימים לנו. בגלל שזה קורס של משרד התמ"ת יש כל מיני מאכלים משנות החמישים שאנחנו חייבים להכין, כמו רוטב הציידים או רוטב גרמני ומאכלים שלא תראי בשום מקום".

 

"תדמור ", רח' בזל 38, הרצליה פיתוח, טל' 09-9525054/6 או מוקד פניות 03-5774343. 

 

 

חזור למעלה
עושים בישול

 

בבית הספר "עושים בישול" של אורן גירון כבר ביקרתי בעבר: זה לא סוד שאני מעריצה את האיש. גירון (39), בוגר לימודי בישול וקונדיטוריה ב"קורדון בלו" בלונדון הוא מורה מקצועי מאוד, בעל השכלה קולינרית רחבה (יש לו תשובה לכל שאלה, אני נשבעת) והסוד הגדול שלו, לצד קולו הרדיופוני, הוא שלוותו המופלאה: הוא מלמד באותו אופן בדיוק גם במצבים של עייפות קטטונית. הכיתה קטנה יחסית וחתך התלמידים מגוון, חציים מעוניינים לשכלל את הבישול הביתי, חציים מעוניינים לרכוש מקצוע.

 

הקורס בנוי מ-15 שיעורים העוסקים ביסודות הבישול ומחמישה שעוסקים במטבחים עולמיים. השיעור המסכם מתנהל כארוחה ברחבת בית הספר, שהופכת למסעדה של ממש. כל שיעור מורכב מחלק עיוני, שנמשך שעה וחצי-שעתיים, ומחלק מעשי, ובסוף כל שיעור סועדים יחדיו.


(צילום: יעל גרטי)

 

הצטרפתי לשיעור העוסק בחלקי הבקר, שנפתח בהסבר עיוני מעמיק, הכולל טיפים רבים לרכישת בשר ולאחסונו. בהמשך מסביר גירון כל מתכון, תוך שהוא מדגים טכניקות עבודה שיידרשו בהמשך, משיטוח וגלגול סינטה ועד קשירת נתח בשר בחוט שְפָּגָט.

 

דבר התלמיד: "אני מאוד מרוצה מהלימודים", אומרת זהר (32), "בית הספר נחמד ומסודר, הכיתות נוחות, אורן תכנן את השיעורים בצורה מעולה והוא מעביר את החומר באופן מסודר ומובנה נכון. חומר הלימוד מתאים לכולם, גם לחסרי נסיון במטבח, כל המתכונים מאוד מתוחכמים ומוצלחים, אבל אני לא מצליחה למנף אותם למאכלים אחרים".

 

"עושים בישול ", בית מרכזים 2001, הרצליה פיתוח. טל' 09-9518868.

 

חזור למעלה
בישולים

 

מאיר דנון (33), בוגר לימודי בישול ב"קורדון בלו" בפאריס, חזר ארצה אחרי 11 שנים בצרפת ובבלגיה, שבהן כיהן כשף במסעדות, והחל ללמד בבית הספר הפרטי "בישולים". בסגנונו הצרפתי-משהו הוא מקנה מושגי בישול בסיסים כגון ציר ירקות, רוטב בשמל, קונקסֶה עגבניות וסוּפלה ("הלקוח מחכה לסופלה ולא הסופלה ללקוח") בשיעור החמישי של הקורס.

 

בית הספר גדול, משדר אווירה בית-ספרית של ממש, עם מסדרון ארוך, ספסלי מנוחה ומכונת קפה. הכיתה רחבת ידיים, נעימה ונוחה. כל תלמיד מכין מנה: "בשיטה זו מכינים אמנם פחות מתכונים", אומר מאיר, "אך כל תלמיד שולט היטב במתכוני השיעור". כמו ב"קורדון בלו", דנון מאלץ את תלמידיו להקציף חלבונים בעזרת מטרפה ("הם צריכים ללמוד להכיר את החומר"), מסתובב ביניהם ומשחרר טיפים מתוחכמים ("צריך לשמן את הכלי עם כיוון הצמיחה של הסופלה"). שעת השין הגיעה: כל תלמיד שולף את הסופלה שלו מהתנור ומגיש למאיר לביקורת, בונה ועדינה.


(צילום: עדי זיו-אב)

 

דבר התלמיד: "אני מאוד מרוצה מבית הספר", אומר רותם בנוביץ, "התנאים נוחים, מאיר בסדר גמור, רואים שיש לו ניסיון וידע, הוא ממש סבלני אתנו. אני מרוצה מהבחירה שלי וממליץ לאחרים".

 

"בית הספר מעולה", אומרת סמדר, "הציוד בסדר גמור, חומרי הגלם טריים ויפים, מאיר מורה מדהים ומזכירות בית הספר נענית לכל בקשה שלנו, אך לפעמים מבזבזים לנו שש שעות על משהו שיכולנו לגמור בשעתיים, בגלל שלכל אחד יש קצב התקדמות שונה ובגלל שמאיר יותר מדי סחבק עם התלמידים ולא מלחיץ אותנו מבחינת עמידה בזמנים. בנוסף, קרה שבשר הגיע קפוא ונאלצנו להמתין שעות עד שיפשיר".

 

"בישולים ", רח' הזרם 10, תל אביב, טל' 03-6819141.  

 

חזור למעלה
מכללת הדסה

 

ירושלים היפה ומכללת הדסה, המשקיפה לחצר ירוקה ושלווה, מקבלות את פניי בבוקר קפוא במיוחד. בכיתה גדולה ומרווחת מאוד אני פוגשת את השף יוסי בן דיין (41), שנולד במרוקו, התגורר במרסיי במשך 11 שנה עד שעלה ארצה בגיל 18. כאן הוא מלמד, מצויד במבטא צרפתי קליל, כבר למעלה מתשע שנים. בן דיין מצטיין, בקרב המורים לבישול שפגשתי, בחופש הביטוי שהוא מאפשר לתלמידיו: "תכינו מרק חומוס וכוסברה", הוא מורה – וכל אחד מכין מרק שונה לגמרי. "זה היה התנאי שלי ללמד כאן", מגלה יוסי, "אני מעדיף לתת להם להמציא כדי שילמדו להכיר את החומרים, ויהיו עצמאיים יותר בשטח בהמשך". שיטת הלימוד של יוסי מתרכזת בתפריטים: "יותר מעניין לבנות ארוחה שלמה - וזה מתרגל אותם להגשות. כך הם נחשפים ללחץ של עבודה, כמעט א-לה-קארט". עוד מצטיין בית הספר בהחדרת נושאי לימוד עדכניים, החל בבישול מולקולרי ופיוז'ן וכלה באוכל בריאותי.


(צילום: יעל גרטי)

 

דבר התלמיד: "אני מאוד שמח ללמוד בהדסה", אומר יוסי לבנטל, "הרמה המקצועית של השפים גבוהה ובנוסף מביאים אלינו שפים מבחוץ, כגון תמר בליי המעולה. משקיעים בנו בחומרים יקרים, נותנים לנו יד פתוחה למשחק. הציוד בכיתות לרוב בסדר אך יש מקום לשיפור".

 

"מכללת הדסה ", רח' הנביאים 37, ירושלים, טל' 02-6291911.

 

חזור למעלה
בי"ס למלונאות ערד

 

במבנה מגורים רב קומות, במרחק 10-15 דקות הליכה מהתחנה המרכזית של ערד, שוכן מרכז הקליטה, שבתוכו מסתתרת השלוחה של המכללה הטכנולוגית באר שבע. בבית הספר למלונאות מתקיים קורס טבחות 1 של משרד התמ"ת, בהדרכת השף איציק חליווה.


(צילום: קובי עובדיה)

 

דבר התלמיד: "אני יותר ממרוצה", מצהיר קובי עובדיה (23), "רמת הלימוד מאוד גבוהה, הציוד מצוין, אנחנו נהנים מחומרי גלם משובחים, איציק דואג לנו ומקדיש לנו גם מזמנו הפרטי". "הרמה מאוד גבוהה", אומר מיקי פחימה (45), שמגיע מדי יום מבאר שבע, "איציק פשוט אלוף. הוא יודע ללמד, יודע להחזיק את התלמידים קצר, מתי לצחוק מתי להעביר ביקורת. הכיתות נעימות, יש מזגן, בקיץ התלוננו על העדר מתקן מים קרים - וקיבלנו. הציוד בסדר גמור, אם קרה שהיתה סתימה בכיור - תוך עשר דקות הגיע אינסטלטור".

 

"מכללה טכנולוגית באר שבע-שלוחת ערד ", מרכז קליטה, רח' יאשיהו 25, ערד. טל' 08-9959912.

 

חזור למעלה
בי"ס למלונאות ותיירות אילת

 

אם אתם תושבי העיר הדרומית או שהתעורר בכם החשק לעקור לעיר החופש הנצחי, מכללת אילת מציעה לימודי בישול במסגרת בית ספר למלונאות ותיירות של שלוחת אוניברסיטת בן גוריון בנגב. מלבד הנוף להרי אילת, המכללה מציעה תנאי לימוד ייחודיים: התלמידים נקלטים במלון שמעסיק אותם ודואג להם למגורים כבר מהיום הראשון ללימודים. כעובדי מלון הם נהנים מזכויות מלאות של עובדים, החל בארוחות וכלה במסיבות עובדים. בחודש הראשון ללימודים הם לומדים במשך חמישה ימים בשבוע והחל מהחודש השני הם לומדים במשך שלושה ימים בשבוע - ועובדים במשך שלושה ימים בשבוע, תמורת שכר דומה לשכר של מלצרית במלון. "התלמידים שלנו מסודרים מכל הכיוונים", מצהירה מיטל סטמתי, רכזת הקורסים של בית הספר, "והם מסיימים את הלימודים כשהם כבר עתירי נסיון בעבודה".


 

דבר התלמיד: "אני מרוצה מהלימודים", מדווח אלמוג, "על אף שהיתה לנו תקלה במהלך הקורס: המורה נטש באמצע והיתה אווירה מוזרה במשך חודשיים וחצי, עד לבואו של לוי, המורה החדש. לוי מעביר את החומר בצורה טובה, מנסה לאזן בין תלמידים חזקים יותר או פחות ואכפת לו מכל אחד מאתנו". "בית הספר חדש יחסית כך שרוב הציוד חדש", מדווח יובל פרז, "השף מאוד מקצועי, המורים עוזרים לנו גם מעבר לשעות הלימודים. היה קשה בתקופה שבה לא היה לנו מורה, אבל עכשיו הכל בסדר. מאוד נחמד להתנסות בעבודה ממשית תוך כדי הלימודים, אני עובד ב"רויאל ביץ" והשף הראשי מרשה לי להתאמן במטבח בשעות שבהן אני לא עובד".

 

"מכללת אילת-אוניברסיטת בן גוריון בנגב ", אילת, טל' 08-6304500/43.

 

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שף אורן גירון, עושים בישול
צילום: יעל גרטי
שף יוסי עדין, תדמור
צילום: יעל גרטי
שף יוסי בן דיין, מכללת הדסה
צילום: יעל גרטי
שף רמי סויסה, דן גורמה
צילום: יעל גרטי
שף מאיר דנון, בישולים
צילום: עדי זיו- אב
שף דוד מגן, הולידי אין
צילום: יעל גרטי
מומלצים