שתף קטע נבחר

פרופ' דרור בשלו: "לא צריך ללכת לבחירות"

לאחר הסערה הפוליטית שחולל, מדגיש הערב החבר בוועדת וינוגרד ששיקולים פוליטיים מעולם לא הנחו את הוועדה - ומגן על ההחלטה להימנע ממסקנות אישיות: "זה כמו לפטר את הציבור". למה פסיקת בג"ץ פגעה לדעתו בביטחון המדינה - ומה הוא חושב על ועדת חקירה ממלכתית?

"אם היו מציעים לי להיות חבר בוועדת חקירה ממלכתית, ולא ממשלתית - הייתי מסרב", מצהיר הערב (יום ד') פרופ' יחזקאל דרור, חבר ועדת וינוגרד, שחולל סערה כאשר רמז שעדיפה ממשלה בראשות אולמרט וברק על פני אחת בהנהגתו של נתניהו. בכנס שערך המכון הישראלי לדמוקרטיה, אמר פרופ' דרור, מומחה למינהל ומדיניות ציבורית: "עדיף להתמקד בניתוח מהלכים אסטרטגיים, מאשר בהמלצות ומסקנות אישיות".

 

כשהוא מנסה להתמודד עם הפערים בין הדו"ח הסופי לזה החלקי, שנקט לשון חמורה פחות ביחס לדרג המדיני ולא נקב כלל בשמות, הזכיר פרופ' דרור את המגבלות שהטיל בג"ץ על הוועדה: "בג"ץ כפה את סעיף 15 לחוק ועדות חקירה ממלכתיות - וזה מה שמסביר את ההבדל בין הדו"ח החלקי לסופי", אמר.  


הדיון עם יחזקאל דרור, הערב (צילום: גיל יוחנן)

 

דרור הזהיר מהשלכות הקרב, שהתנהל בבג"ץ ערב פרסום דו"ח הביניים - ולבסוף, כפי שדרשה ח"כ זהבה גלאון, כפה על הוועדה לפרסם את הפרוטוקולים מתוך העדויות ששמעה הוועדה. "בעתיד", אמר, "כל אדם שיבוא להעיד בוועדת חקירה יחשוב איך זה ייראה בטלוויזיה ומה יכתבו עליו. זה יפגע בביטחון המדינה. צריך לדעת לאזן בין הזכות לדעת לבין היכולת להגיע לחקר האמת".

 

עוד העיר חבר הוועדה, שנאלץ להתמודד עם ביקורת נוקבת על התבטאויותיו

הפוליטיות האחרונות: "ועדה כזו חייבת לנתק את עצמה משיקולים פוליטיים - וועדת וינוגרד עשתה זאת. עובדה, אני לא יודע מהן ההשקפות הפוליטיות של יתר חברי הוועדה".

 

"מי שחושב שוועדה צריכה להמליץ המלצות ומסקנות אישיות, טועה לדעתי", סיכם דרור. "זו חתירה תחת אמונה דמוקרטית. פירוש הדבר שהם לא מאמינים בדמוקרטיה. האחריות מוטלת על הציבור - ולהטיל את זה על גוף אחר, זה כמו לפטר את הציבור". בנימה אישית, הוסיף: "אני לא חוזר בי. לדעתי לא צריך ללכת לבחירות, וזה גם לא עומד על סדר היום". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רק לא ממלכתית: דרור
צילום: גיל יוחנן
מומלצים