שתף קטע נבחר

מחקר: כרבע מהנערות במצוקה ניסו להתאבד

בכנס שנערך באוניברסיטת בן-גוריון העריכו גורמי רווחה כי למעלה מאלף נערות במצוקה חיות ללא מסגרת טיפולית, לימודית או תעסוקתית. שר הרווחה הרצוג התייחס לנושא ואמר כי 20 אלף נערות במצוקה לא מטופלות בשל מחסור בכוח אדם

30 אלף נערות בישראל מוגדרות כנערות מצוקה - רבע מהן ניסו להתאבד לפחות פעם אחת במהלך חייהן. כך העריכו היום (ג') גורמי רווחה, בכנס שערכה "המועצה לשלום הילד", באוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע. 

 

על-פי הנתונים, כ-10,000 נערות החיות במצוקה אינן מטופלות על ידי השירות לנערות וצעירות שמגיש משרד הרווחה, ויותר מ-1,000 מהן אין כל מסגרת לימודית, תעסוקתית או טיפולית. "רוב הנערות במצוקה מגיעות ממשפחות הרוסות, וחצי מהן גדלו בבית בו אחד ההורים היה מכור לאלכוהול, סמים,או עסק בעבריינות או בזנות", אמר מנכ"ל המועצה לשלום הילד, יצחק קדמן. "בשליש מהמשפחות בהן גדלו הצעירות, אחד מההורים הוכה בצעירותו או סבל ממחלת נפש".

 

"מתברר פעם נוספת כי רוב הנערות במצוקה היו בילדותן ילדות בסיכון שלא טופלו כראוי", הוסיף קדמן, "וילדה בסיכון שאיננה מטופלת תהפוך בוודאות לנערה במצוקה, לעיתים כה עמוקה, שכבר לא ניתן לטפל בה". לדבריו, קיים כיום פער עצום בין הצרכים העצומים של הנערות במצוקה לעומת כוח האדם הטיפולי והפתרונות בקהילה, העומדים לרשות נערות אלה.

 

שר הרווחה, יצחק הרצוג, אמר כי יש להתייחס לבעיית הנערות במצוקה ולבני הנוער בסיכון, בראייה ארוכת טווח: "לפני כשבוע אישרה הממשלה תקציב מיוחד לתוכנית לילדים ונוער בסיכון, המעמידה את תקציב משרד הרווחה בתחום זה על מעל מיליארד שקל בשנה"

 

שר הרווחה: 20 אלף נערות במצוקה לא מטופלות

השר הרצוג גם התייחס ספציפית לנערות במצוקה: " אני תומך בשילובן בבתים חמים בקהילה, ורואה בכך נדבך מרכזי בהתמודדות עם מצוקותיהן. אנו מעריכים כי לפחות 20 אלף נערות במצוקה לא מטופלות בשל מחסור בכוח אדם. אנו מקווים להקצות לנושא משאבים נוספים, ובכל מקרה נזדקק לשילוב ידיים גם מצד הקהילה, ההורים והמגזר השלישי".

 

מנתונים נוספים שעלו בכנס נמסר כי 70 אחוז מהנערות במצוקה אינן בקשר עם הוריהן, 24 אחוז מהן ניסו להתאבד, 12 אחוז נאנסו, כ-10 אחוז עברו גילוי עריות, וכ-16 אחוז מהן סובלות מהפרעות אכילה. בנוסף נאמר כי כמחצית מהנערות שבמצוקה גדלות במשפחות חד-הוריות, וכמחצית מהן מתגוררות מחוץ לבית - המקלט, פנימייה או הוסטל.

 

הנתונים שהוצגו בכנס, מבוססים על מידע, סקרים ומחקרים, מתוך השנתון "ילדים בישראל בשנת 2007" ומתוך החוברת "נערות בישראל", בהוצאת מכון ברוקדייל - מרכז אנגלברג לילדים ונוער, נתוני השרות לנערות וצעירות במשרד הרווחה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתי גל
נערות במצוקה (ארכיון)
צילום: איתי גל
מומלצים