שתף קטע נבחר

האוצר מציע: 18 שקלים תוספת לקשיש עד גיל 80

התנגדות קשה בוועדת העבודה להצעת האוצר לפיה קשיש עד גיל 80 יקבל תוספת חודשית של 18 שקלים לקצבה ו-31-24 שקלים להשלמת ההכנסה. קשיש מעל גיל 80 יקבל 77 שקלים לקצבה ו-267-181 שקלים להשלמת ההכנסה

התנגדות גורפת בוועדת העבודה והרווחה להצעת חוק ממשלתית שפוצלה מתוך חוק ההסדרים האחרון, שמטרתה להגדיל את קצבאות הזקנה והשלמת ההכנסה לקשישים.

 

על פי הצעת האוצר, קשישים עד גיל 80 יקבלו תוספת חודשית של 18 שקלים לקצבת הזקנה ותוספת חודשית של 31-24 שקלים להשלמת ההכנסה, בהתאם למצבם המשפחתי (יחידים או נשואים). קשישים מעל גיל 80 יקבלו תוספת חודשית של 77 שקלים לקצבת הזקנה ותוספת חודשית של 267-181 להשלמת ההכנסה, כתלות במצבם המשפחתי.

 

בדיון שנערך היום (ג') בוועדה, יצאו חבריה, ובראשם ח"כים מסיעת הגמלאים, נגד הצעת משרד האוצר ודרשו להגדיל את התוספות. "הכסף הוא של המבוטחים ולא של האוצר", אמר ח"כ משה שרוני (גמלאים). "לא ייתכן שתביאו הצעת חוק כל כך מבזה כלפי אנשים שבנו את המדינה ועברו את כל מלחמות ישראל".

 

יו"ר הועדה, יצחק גלנטי (גמלאים), הוסיף כי עמדת האוצר משקפת גישה של "הכושי עשה את שלו הכושי יכול ללכת". לדבריו, ממשלות ישראל לדורותיהן רימו את ציבור הקשישים. "שילמנו ביטוח לאומי כפי שהחוק דורש מאיתנו ומילאנו את חלקנו בעסקה. והנה היום, כאשר הגענו לגיל בו אנו זקוקים לכספים הללו חזרה, תובע האוצר במחי החלטה תקציבית אחת להשתלט לנו על הכסף. לא ייתכן המצב ובו האוצר הוא זה אשר יישב על כספי הביטוח הלאומי", אמר גלנטי.

 

חלק מן הח"כים אף ציינו כי העובדה שהחוק אמור להיכנס לתוקף ב-1 באפריל 2008, מעידה על כך שמדובר במתיחה.

 

סגן הממונה על התקציבים במשרד האוצר, רביב סובל, אמר כי אין מדובר בפגיעה בעיקרון האוניברסליות של הביטוח הלאומי משום שעיקרון זה אין פירושו שכל אחד מקבל את אותה הקצבה. "מאז שנחקק חוק הביטוח הלאומי בשנות החמישים השתנתה תוחלת החיים", אמר סובל. "חוק שהיה מתאים אז לא מתאים כיום, ולכן הוחלט ליצור מדרגה בגיל 80, משום שמחקר של המועצה הלאומית לכלכלה הראה כי קיים שוני מהותי בהיקף ההוצאות לפני ואחרי גיל 80". סובל הוסיף כי בקרוב תוגש הצעת חוק ממשלתית נוספת שתקבע תוספות נוספות לקצבת הזקנה והשלמת ההכנסה לקשישים גם בשנים 2010-2009, בהיקף של 250 מיליון שקל בשנה.

 

בתוך כך הודיע ח"כ גלנטי כי בימים אלו הוא מקדם הצעת חוק שעיקרה הפרדה של הביטוח הלאומי מתקציב המדינה. "המוסד לביטוח לאומי יהיה גוף עצמאי אשר יגבה את כספיו לבד, ויחלק את הכסף למבוטחים, ומבלי שלאוצר המדינה תהיה היכולת להשתלט על הכסף כאשר המדינה זקוקה למעט כסף כיס", הבהיר גלנטי.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים