שתף קטע נבחר

מחאת המסעדות הסיניות: יום ללא אגרול

מי שחיפש היום אגרול במסעדות הסיניות נדון לאכזבה. כמחאה על החלטת הממשלה להחליף את עובדי המטבח הזרים בישראלים, הכריז ועד ארגון המסעדות האתניות על "עיצומי אגרול" שבמסגרתם לא הוגש היום המאכל הפופולרי במסעדות הסיניות

מי שממש רצה לאכול אגרול היום - נתקל בבעיה. כמחאה על החלטת הממשלה לבטל עד סוף השנה את אשרות העבודה של כל הטבחים הזרים (סינים ותאילנדים) העובדים בישראל, לא הוגשו היום אגרולים במסעדות הסיניות בישראל.  עזיבת הטבחים, שהייתה אמורה להתרחש בימים אלו, עוכבה בשלב זה עקב עתירה לבג"ץ. המסעדנים דורשים להקפיא את ביצוע ההחלטה עד שיכנסו לענף ישראלים בעלי הכשרה מתאימה במקום הטבחים הזרים. חששם של המסעדנים הוא שהם יאלצו להיפרד מהטבחים הזרים, מבלי שהמדינה תספק להם פיתרון בדמותם של טבחים מיומנים בבישול אסיאתי, ובכך יקרוס הענף ואחוז ניכר מ-6,500 הישראלים המועסקים כיום בענף יאבדו את מקום עבודתם.

 
ענף המסעדות האסיאתיות קיים למעלה משלושים שנה בישראל והמסעדנים טוענים שבזכות הטבחים הזרים (ובניגוד לענפים אחרים במשק) נוצרים מקומות עבודה לישראלים ושכל טבח זר אחראי בעקיפין להעסקתם של לפחות שבעה עובדים ישראלים.

 

תגובת משרד התמ"ת: החלטת ממשלה קבעה שמכסת ההיתרים המרבית לעובדים זרים במסעדות בשנת 2008 תעמוד על 500 עובדים, כשמשנת 2009 ואילך – יועסקו רק מומחי חוץ. החלטה זו נועדה להחליף עובדים זרים אלה בעובדים ישראלים. ועד ארגון המסעדות האתניות הגיש עתירה לבג"צ בדרישה לבטל החלטה זו, וכל עוד הנושא נמצא בדיון בבג"צ לא נוכל להתייחס לכך. בעבר לא היו מספיק מועמדים שהסכימו להגיע להכשרה למטבח אתני, אולם האגף להכשרה מקצועית העמיד לעצמו כיעד מועדף לשנת 2008 את הכשרתם של טבחים מומחים למטבח אתני, בתיאום והסכמה עם התאחדות המסעדות האתניות ומשרד האוצר והתיירות".
 
ואם ממש בא לכם על אגרול, למה שלא תכינו בעצמכם?
 

אגרול במילוי עוף וירקות

המרכיבים:

1 כפית שום כתוש

250 גרם עוף טחון

2 כוסות גזר מגורר

2 כוסות גבעולי סלרי, קצוצים דק

1/4 כוס רוטב סויה

2 כפות סוכר

1/8 כפית פלפל לבן

1 כוס נבטים

20 דפי אגרול (להשיג בחנויות המתמחות במזון אסיאתי)

2 ביצים טרופות

שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מעט שמן במחבת. מטגנים את העוף והשום עד שהעוף מבושל.
  2. מוסיפים גזר, סלרי, רוטב סויה, סוכר ופלפל מבשלים כדקה תוך ערבוב עד שהרוטב מצטמצם מעט. נפטרים משארית הרוטב. מצננים.
  3. מוסיפים את הנבטים לתערובת.
  4. פורשים את דפי האגרול על משטח עבודה. מניחים 2 כפות מלית בצד שקרוב אלינו ומגלגלים, כמו שמגלגלים עלי גפן או סיגרים ממולאים. מדביקים את קצה האגרול במעט ביצה טרופה. ממשיכים כך עם שאר הכמות.
  5. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את האגרולים עד שהם שחומים. מגישים עם רוטב צ'ילי מתוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תבואו מחר
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים