שתף קטע נבחר
 

נשלל רישיונן של 52 חברות יבוא עובדים

מאותן חברות נשלל הרישיון וגם ההיתר לתיווך. העבירות שביצעו כוללות, בין היתר, גביית כספים אסורה, השמות שלא כדין וייבוא עובדים זרים מבלי לספק להם מקום עבודה

הביקורת על הפירצות הרבות בשוק העובדים הזרים מתחיל לשאת פרי. משרד התמ"ת שלל ב-2007 את רישיונן של 52 חברות לייבוא עובדים זרים וגם את היתר התיווך שלהן. בשנה הקודמת נשלל רישיונן של 21 חברות.

 

ההיתר מאפשר לחברות הללו להיות הגוף המתווך בין סוכנויות עובדים בחו"ל לבין גופים המעסיקים עובדים זרים בארץ. הרישיון לפעילות מהווה את התנאי להשגת היתר. בין החברות שנשלל רישיונן: מיטל שרות כ"א סיעודי, אל תשליכני, חפציבה ונטלי שירותי כ"א (למרות הפרסומים, הרשימה איננה כוללת את חברת א.מ.ן של מוטי מועלם מתל אביב).

 

לרשימה המלאה של החברות לחץ כאן

 

באגף הרישוי במשרד התמ"ת, שאחראי על פעילותן של הלשכות, מציינים כי העבירות שהתבצעו כוללות, בין היתר, גביית כספים אסורה, השמות שלא כדין, הבאתם עובדים זרים לארץ מבלי לספק להם מקום עבודה, ועוד.

 

חלק מן התלונות הן של עובדים זרים, בין היתר באמצעות ארגון "קו לעובד", וחלקן מתקבלות ממשפחות בעלי היתר להעסקת עובדים זרים, שנפגעו מדרך פעילות הלשכה הפרטית ביחס להשמת העובד הזר במשפחתן.

 

הממונה על אגף הרישוי,  עו"ד רבקה מקובר, אומרת כי הגידול בשלילת הרישונות נובע מהגברת הפיקוח והחמרת הענישה כנגד העוסקים בתיווך עובדים זרים בישראל, לנוכח "מבול" התלונות המציף את האגף. לדבריה, על פי החוק, מי שנשלל רישיונו לעסוק כלשכה פרטית אינו זכאי לקבל רישיון למשך 3 השנים מיום השלילה, למעט חריגים. חברה שתפעל ללא רישיון או היתר צפויה לקנס של עד 200 אלף שקל.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
עובדים זרים (ארכיון)
צילום: שאול גולן
מומלצים