שתף קטע נבחר

סקירה: ניהול קבצים עם Free Commander

מדי פעם מתעורר צורך בכלי שידע לבצע פעולות מורכבות על קבצים רבים - שינוי מאפיינים, השוואת תיקיות, פיצול קובץ גדול וכיוצא באלו. Free Commander מציעה לכם את כל האפשרויות שחסרות ב"סייר", ובחינם

לוותיקים שביניכם השם Norton Commander (או NC בקיצור) בוודאי מזכיר נשכחות. למי שלא מכיר נספר, שמדובר בתוכנת DOS שהציעה ממשק לניהול חכם של קבצים, ובתקופה מסויימת הייתה מותקנת על כל מחשב של כל משתמש PC עם כבוד עצמי.

 

עם כמה מיליוני עותקים חוקיים, ועשרות מיליוני התקנות פיראטיות, NC הייתה אחת התוכנות הכי פופולריות בהיסטוריה. זה היה משום שהציעה אלטרנטיבה אמיתית, בעלת ערך מוסף אמיתי, לכלי ניהול הקבצים של מיקרוסופט. היא הייתה כל-כך טובה, שהצליחה לשרוד בשוק 13 שנה (1986-1999, השם ייקום דמה). הוסיפה להתפתח במקביל לגירסאות Windows הראשונות, אבל עם הממשק טקסטואלי וב"חלון DOS", שלא התאימו לזמנים המשתנים.

 

בשנים האחרונות ממשיכה להתקיים קטגוריית תוכנה של מנהלי הקבצים (File Managers), אבל לא היה בה אף מוצר שהצליח לדגדג את היקפי השימוש המטורפים ב-NC, בין השאר משום שמדובר לעיתים קרובות בתוכנות מסחריות ו/או לא ידידותיות מספיק. לא בטוח ש-Free Commander תהיה התוכנה שתעשה את זה, אבל הגירסה האחרונה שלה שווה לדעתנו התקנה – בין השאר משום שהיא חינמית לגמרי.

 

בדקנו את גירסה 2007.10a של Free Commander, שהוכרזה לפני כשבועיים, שדרוג מתוקן, נקי מבאגים ויציב מאד של הגירסה שהוכרזה באוקטובר אשתקד.

 

Free Commander: מה היא מציעה?

בעידן Windows, מנהל קבצים צריך להיות מסוגל להוות אלטרנטיבה מפתה ל-Windows Explorer ("הסייר"), ו-Free Commander מציעה את כל התכונות של הנ"ל, אבל גם הרבה יותר מזה.

 

התוכנה מציעה ממשק גרירה-והשלכה פשוט וניתן להתאמה, בעל מבנה שכולל שני פאנלים (Two-Pane), זה לצד זה. כל אחת מהם יכול להציג תוכן של תיקייה, או רשימת תיקיות. את הקבצים ניתן למיין, לסנן, ולהציג ברוב הדרכים שאתם מכירים (רשימה, פרטים, סמלים, Thumbnails, עץ). אפשר גם להשתמש בצבעים, ולקבל מידע מפורט על כל קובץ ותיקייה.

 

על כך Free Commander מוסיפה מנגנון לשוניות (Tabs), כמו דפדפנים החדשים; אפשרות לשמור קיצורי דרך לקבצים, תיקיות או תוכנות כ-Favorites; אפשרות לשלוט במאפייני קבצים (Attributes) ובתאריכים שלהם (Time Stamps - מתי נוצר, שונה וכו'), כולל אפשרות לבצע שינויים במספר רב של קבצים בבת-אחת; כלי חיפוש מובנה לקבצים, שלמרבה הצער פחות יעיל בעברית; ועוד ועוד.

 

תקבלו גם גישה לממשק פקודה, עם הרבה מתגים וקיצורי מקשים שישמחו כל משתמש מקצועי. ועוד כמה אפשרויות שמציעה התוכנה וחביבות עלינו במיוחד:

  • אפשרות גמישה לפיצול קבצים גדולים (File Split).
  • כלים פשוטים וחיוניים במיוחד לסנכרון והשוואת תיקיות.
  • מנגנון נוח להפליא ללכידת תמונות מסך (כולל אפשרות לשמור ישירות לקובץ).

 

האם ולמי כדאי להתקין

הממשק של Free Commander בסך-הכל לא מסובך מדי ללימוד, אבל עליכם להיות משתמשים מנוסים ו/או חדורי מוטיבציה, כדי ממש ליהנות מהתוכנה הזו.

 

זה בדיוק אחד מהמקרים בהם מרוב עצים לא רואים את היער - יש כאן המון תכונות (כולל רבות שלא הזכרנו) ואפשרויות התאמה כמעט בלתי-מוגבלות. משתמש מקצועי עשוי להתענג על העושר הזה, אבל משתמשים מתחילים עלולים להיבהל.

 

Free Commander היא תוכנה רב-לשונית, שמגיעה בין השאר עם תמיכה עברית שתהיה ברירת המחדל כשתתקינו. למרבה הצער, התמיכה העברית הזו אינה מושלמת; בחלק מהכלים של התוכנה (כמו במנגנון חיפוש הקבצים שהזכרנו קודם), אין תמיכה עברית וחבל. גם היינו שמחים לו התוכנה ידעה לספק לנו תצוגה מקדימה של מסמכי Office וקבצי מדיה, ולא רק תמונות.

 

לסיום, היא אומנם נופלת מהרבה בחינות ממתחרות שיתופיות כמו xplorer2, Total Commander או SpeedCommander, אבל Free Commander היא, כאמור, תוכנה חינמית.

 

Free Commander

 

ציון: 

רישיון: חופשי

נפח הקובץ: 2.15MB

להורדה

 

יתרונות: קלה וקומפקטית, לא מבצעת שינויים בקבצי מערכת (Portable) מציעה כלים חזקים לניהול קבצים ותיקיות. חינמית.

חסרונות: אין תצוגה מקדימה לקבצי וידאו ואודיו או מסמכי Office. תמיכה עברית לא מושלמת.

שורה תחתונה: שווה את הכסף, כי היא בחינם

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים