שתף קטע נבחר

ברק ידרוש לחדש את החזרת המסתננים למצרים

שר הביטחון יבקש מראש הממשלה, אהוד אולמרט, לפנות למצרים בבקשה לחדש את שיטת "ההחזרה החמה" של המסתננים בגבול. אולמרט ומובארק סיכמו בעבר על החזרת מסתננים מייד לאחר חציית הגבול, אך לטענת משרד הביטחון השיטה אינה פועלת. ברק יסייר בגבול המצרי, שם צפויה לקום בעתיד גדר באורך 84 ק"מ

שר הביטחון, אהוד ברק, יבקש מראש הממשלה, אהוד אולמרט, לדרוש ממצרים לחדש את שיטת "ההחזרה החמה" של המסתננים בגבול לשטח סיני. כמו כן, דורש ברק כי מצרים תפעל לעצירת תופעת ההסתננות האנושית, כחלק מהפעילות להקמת קטעי גדר אלקטרונית בגבול הפרוץ עם מצרים.

 

במהלך פגישתם של אולמרט ומובארק בשארם א-שייח בקיץ שעבר, סיכמו השניים שישראל תוכל להחזיר למצרים מסתננים שנתפסו. ואולם, במשרד הביטחון טוענים כי למעט לילה אחד שבו נתפסו מעל 200 מסתננים באוגוסט, השיטה אינה פועלת. כתוצאה מכך נותרים המסתננים שנתפסו בתוך ישראל.

 

שר הביטחון צפוי לקיים מחר (יום א') בלשכתו שני דיונים הנוגעים לבעיית הגבול עם מצרים. על פי הנתונים שבידי ברק, הסתננו אשתקד 5,170 בני אדם מגבול מצרים לישראל. מתחילת השנה הסתננו מעל אלף בני אדם, רובם מחפשי עבודה מאפריקה.

 

ל-ynet נודע כי אורך הגדר שישראל מבקשת לבנות עומד על 84 ק"מ - 70 ק"מ של גדר אלקטרונית חכמה מול פתחת ניצנה ועוד 14 ק"מ בגזרת אילת. לפי הנחיית שר הביטחון, סביב הגדר האלקטרונית יופעלו אמצעי פיקוח ובקרה יבשתיים ואוויריים. במהלך השבוע צפוי ברק לסייר בתוואי הגדר העתידה לקום כדי לסיים את תהליכי ההכנה לבנייה ולטיפול בגדר הגבול, שעתידה להיות מובאת לאישור לפני הממשלה.

 

במשרד הביטחון בודקים עלויות

בשלב זה ממשיכים במשרד הביטחון להכין את הנתונים כדי לקבוע את עלויות ההקמה, את דרישות כוח האדם והאמצעים מצה"ל ואת תקציב ההפעלה. כמו כן, פנה משרד הביטחון למשרד לביטחון פנים, כדי שיספק נתונים כיצד מטפלים במדינות העולם בתופעות ההסתננות. השר לביטחון הפנים, אבי דיכטר, ערך בעבר ביקור בגבול ארה"ב-מקסיקו, כדי לבחון דרכים לעצור את תופעת ההסתננות החמורה שם.

 

הגדר שתקום בעתיד לא תעצור לחלוטין את תופעת ההסתננות. ראשית, מדובר ב-84 ק"מ של גדר, מתוך גבול פרוץ שאורכו מעל 220 ק"מ. שנית, יודעים במשרד הביטחון, שלמרות הגדר ונוכחות כוחות הביטחון, ימצאו המסתננים דרכים להבריח אנשים וסחורות לישראל, באמצעות מנהרות בקטעים החוליים של הגבול, גמלים, ג'יפים ואף סיוע של גורמים פליליים בנגב. שלישית, בלא תמיכה מצרית כדי לחסום את הגבול מהצד שלהם, שום גדר ולו החכמה והמפוקחת ביותר, לא תועיל.

 

בהקשר זה פעל בתחילת השבוע שעבר הממונה על האגף המדיני-ביטחוני במשרד הביטחון, עמוס גלעד, בקהיר. גלעד אשר נפגש עם שר ההגנה, מוחמד חוסין טנטאווי, ושר המודיעין, עומר סולימן, בחן עם המצרים אפשרות להדק את הפעולות לעצירת המבריחים העוברים דרכם. בשלב זה יש אופטימיות מסוייגת מהפעילות המצרית בתחומי סיני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חיילים מחפשים אחר מסתננים בגבול. ארכיון
צילום: אבי רוקח
מובראק ואולמרט. סיכמו בעבר
צילום: משה מילנר, לע"מ
ברק. יסייר בגבול
צילום: רויטרס
מומלצים