שתף קטע נבחר

דרום קוריאה: לי מיונג-בק השמרני הושבע לנשיא

60 אלף בני אדם, בהם ראש ממשלת יפן ומזכירת המדינה האמריקנית, הגיעו לצפות במנהיג המפלגה השמרנית נשבע אמונים כנשיא. לי מיונג-בק הצהיר כי יחזק את הכלכלה ויפעל להידוק הקשרים עם ארה"ב

לי מיונג-בק, שניצח בבחירות שנערכו בדרום קוריאה בסוף השנה שעברה, הושבע הבוקר (יום ב') לנשיא. לי הצהיר בטקס השבעתו בסיאול כי בכוונתו להמריץ את הכלכלה ולחזק את הקשרים של קוריאה עם ארצות הברית.

 

בטקס ההשבעה נכחו 60 אלף בני אדם, בהם ראש ממשלת יפן, יסואו פוקודה, ומזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס. שני קומיקאים פופולרים הנחו את האירוע, ובמהלכו הופיעו להקה מסורתית וקבוצת רקדני ברייקדנס.

 

בנאום שנשא לי הצהיר כי יעשה כל שביכולתו לקיים את הבטחותיו ממסע הבחירות. "למרות שזה יהיה קשה וכואב, עלינו להשתנות ולעשות את זה במהרה", אמר והוסיף: "עידוד הכלכלה היא המטרה החשובה ביותר שלנו", אמר הנשיא והבטיח לשקם את הצמיחה הכלכלית וליצור יותר מקומות עבודה. לי הצהיר כי בכוונתו "לנטוש את האידיאולוגיה של הממשלה הקודמת ולהחליפהּ בגישה פרגמטית".

 

לי מיונג-בק ניצח בבחירות לנשיאות שנערכו בדרום-קוריאה בסוף השנה שעברה ברוב מוחץ, והביא למהפך במדינה בזכות הבטחותיו לחזק את כלכלתה. בנוסף לכהונתו כראש עיריית סיאול, כיהן נשיא דרום-קוריאה הנבחר בעבר גם כבכיר בחברת הרכב יונדאי. הוא הבטיח במהלך מערכת הבחירות, בין היתר, לנקוט עמדה יותר ביקורתית כלפי משטרו של מנהיג צפון-קוריאה, קים ג'ונג-איל, ולהדק את שיתוף הפעולה עם ארה"ב.

 

בשבוע שעבר זוכה לי מחשד לשחיתות שהעיב עליו בחודשים האחרונים. הממשלה היוצאת, שתחת שלטונו של יריבו הפוליטי של לי, הנשיא היוצא רו-מו-היון, אישרה הקמת ועדת חקירה, לאחר שהתגלה סרטון וידיאו שבו צולם הנשיא הנבחר מודה לכאורה כי הקים חברה המעורבת בעבירות כלכליות ובהרצת מניות.

 

הוועדה העצמאית המיוחדת שהוקמה לחקר החשדות מצאה שאין אמת בטיעונים נגדו. בעקבות כך, הוסר המכשול העיקרי שהוצב בפני כהונתו לקראת השבעתו לנשיא דרום קוריאה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרגמטי. הנשיא לי
צילום: איי אף פי
מומלצים