שתף קטע נבחר

הבוקר: נציגי צה"ל יסבירו באשקלון איך להתגונן

חיילי פיקוד העורף נפרסו הבוקר בעיר שצורפה רשמית לאיום הרקטות, ובה תושמע מעתה אזעקת "צבע אדום". תושבים שיגיעו למרכזים ציבוריים יקבלו עלונים הכוללים הנחיות לפעולות הנדרשות בשעת חירום. במקרה של הסלמה, ייתכן גם שימוש ראשון באולפן השידור המיוחד של צה"ל

העיר שצורפה רשמית לחזית לומדת כיצד להתגונן. חיילי פיקוד העורף מנחים הבוקר (יום ו') את תושבי אשקלון על צעדי ההתגוננות הנדרשים בעת השמעת אזעקת "צבע אדום" בעיר. חיילי בסיס ההדרכה של הפיקוד יתלו מודעות ויחלקו לתושבים אגרות בהן הסברים כיצד להתנהג בשעת חירום, כאשר ההנחיה המרכזית היא לתפוס מחסה בממ"ד או בחדר פנימי ממוגן.

 

"חיבור מערכת צבע אדום לעיר אשקלון אינה הסלמה של המצב ולא עליית מדרגה, אלא רק שיפור המיגון של האזרחים", אמר ל-ynet אלוף-משנה חיליק סופר, ראש מחלקת אוכלוסייה בפיקוד העורף. "כל מי שיציית להנחיות שלנו יציל חיים", הוסיף סופר, שלדבריו ביצוע ההנחיות מקטין את הסיכוי להיפגע ב-90 אחוז, מה שהוכח במלחמת לבנון השנייה וגם בניתוח האירועים בשדרות.

 

כלקח מרכזי ממלחמת לבנון השנייה, עודכן גם אתר האינטרנט של פיקוד העורף למתן הסברים והנחיות מיגון לתושבים במגוון שפות וסרטוני המחשה. בשבוע שעבר נחנך אולפן שידור של הפיקוד שישדר בערוץ 33 בעת חירום, אולם לפי שעה לא התקבלה החלטה להפעילו. אם המצב הביטחוני יסלים, ייתכן כי ייעשה בו שימוש. 

 

נכון לעכשיו: האזעקה תושמע בכל רחבי העיר

אחרי שאתמול הוחלט על הפעלת אזעקת "צבע אדום" באשקלון, בדיונים שנערכו במערכת הביטחון ובקרב קברניטי העירייה הוחלט לפי שעה כי זו תושמע בכל רחבי העיר בו זמנית. עם זאת, ייתכן כי בהמשך יוחלט לשנות את תפישת ההפעלה, כך שהאזעקה תושמע רק בחלקים מהעיר כדי לצמצם עד כמה שניתן את הפגיעה בשגרת החיים.

 

"להבדיל משדרות, באשקלון מתגוררים כ-120 אלף תושבים ולכן צריך להתאים את ההתרעה באופן יעיל ומתאים", אמר גורם צבאי, "המטרה שלנו היא להציל חיי אדם, אך במקביל לא ליצור בקרב התושבים היסטריה מיותרת".

 

אל"מ סופר הסביר, כי בתום חמש דקות ניתן לשוב לשגרה. עוד ציין כי המוקד העירוני 106 של עיריית אשקלון תוגבר בנציגי פיקוד העורף. לדבריו, האזעקה תופעל רק במקרה של התרעה על רקטה שעושה את דרכה לעבר אשקלון, ולא בכל שיגור.

 

הבוקר גם צפוי לבקר בעיר סגן שר הביטחון, מתן וילנאי, שיעמוד מקרוב אחר הערכות כוחות הביטחון. כמו כן יבקר סגן השר באתרי נפילת הרקטות.

 

מה לעשות בזמן אזעקה?

באתר פיקוד העורף מפורסמות ההנחיות על דרכי ההתגוננות בעת נפילת רקטות. כך תפעלו:

 

ודאו שכל בני הבית מכירים את המרחב או החדר המוגן, בכל מקום שבו הם שוהים. הכניסה אליו תיעשה בהישמע צפירה, קול נפץ או בהתרעת "צבע אדום". 

 

במבנה ללא ממ"ד, יש לפעול על פי סדר הפעולות הבא:

1. להיכנס לחדר המרוחק ככל הניתן מהכיוון ממנו יש איום בירי רקטות ובעל מינימום קירות חיצוניים, חלונות ופתחים.

2. לסגור את הדלת ואת חלונות החדר.

3. לשבת על הרצפה (מתחת לגובה קו חלונות החדר), בצמוד לקיר פנימי ולא מול חלון.

4. דיירי הקומה העליונה במבנה בלא ממ"ד, נדרשים לצאת לחדר מדרגות ולרדת קומה אחת. החדר המוגן יכול להיות חדר מדרגות או מסדרון (במידה ואלו מתאימים יותר לתיאור הנ"ל משאר חדרי הבית).

 

מחוץ למבנה:

בשטח בנוי - יש להיכנס למבנה ולפעול על על- פי ההנחיות לשוהים במבנה.

בשטח פתוח - יש לשכב ולהגן על הראש בידיים.

 

ברכב:

לעצור את הרכב בצד הדרך בזהירות, לצאת ממנו ולהיכנס למבנה או מחסה קרוב.

בשטח פתוח - יש לשכב ולהגן על הראש בידיים.

 

לאחר האירוע:

ניתן לצאת מהמיגון לאחר 5 דקות, אם לא ניתנה הוראה אחרת.

יש להתרחק מחפצים בלתי מזוהים. אם ראית רקטה על הארץ, יש להרחיק סקרנים ולהודיע לגורמי הביטחון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פגיעת רקטה בבית באשקלון, אתמול
צילום: אמיר כהן
מומלצים