שתף קטע נבחר

מיקרוסופט הפיצה מערכת הפעלה ניסיונית

מיקרוסופט הכריזה על שחרור קוד המקור של Singularity, מערכת הפעלה עתידנית-ניסיונית, שמדגימה רעיונות חישוביים חדשים. לא למחשב הביתי, אלא לתועלת המדע

מיקרוסופט פיתחה מערכת הפעלה חדשה, שאינה מבוססת על מערכות הפעלה קודמות ומכונה Singularity (ייחודיות), שאולי תפעיל את מחשבי העתיד, כך מדווח PCworld.

 

באירוע השנתי למפתחים TechFest, שנערך השבוע במשרדים הראשיים של מיקרוסופט ברדמונד, הכריז ביל ראשיד, סגן נשיא לפיתוח בחברה, כי קוד המקור של פרוייקט Singularity יהיה זמן להורדה מהאתר CodePlex.

 

בשלב זה, Singularity היא עדיין פרוייקט ניסוי בלבד - מערכת הפעלה ללא ממשק גרפי. מיקרוסופט מייעדת את מערכת ההפעלה בינתיים לשימושים מחקריים בלבד ולא להפעלה על המחשב הביתי, אך היא מקווה שכמה מהעקרונות החישוביים החדשים המיושמים בה יהוו בסיס לעיצוב מערכות ההפעלה של הדור הבא.

 

"Singularity אינה ה-Windows הבאה", אמר ראשיד בהצהרה מערכת ההפעלה הבאה בסדרת Windows, אגב, כבר בפיתוח, ומכונה בשם הקוד הזמני Windows 7. "חשבו על Singularity כעל מכונית קונספט. היא אבטיפוס למערכת הפעלה, שעוצבה מאפס, כדי לבחון פרדיגמה חדשה לגבי איך מערכות הפעלה יכולות לפעול ואיך יישומים מתקשרים ביניהם. אנחנו משחררים אותה לטובת הקהילה, על מנת שתוכל לבחון עליה רעיונות חדשים".

 

אין מסכים כחולים

על פיתוח המיקרו-ליבה של Singularity, יחידת הבסיס, הכריזה מיקרוסופט כבר לפני למעלה משנתיים. חלק ניכר מ-Singularity כתוב בשפת תכנות בשם Sing#, המבוססת על C#. בין התכונות המעניינות בה קיימת מערכת המאפשרת

הרצת כמה תהליכים במקביל, בסביבות קוד שונות אך באותו מרחב זיכרון.

 

המטרה בהפרדה זו היא מניעת מצב בו תהליך אחד גורם לתקלה כללית, המביאה לתקיעת המחשב כולו ("המסך הכחול של המוות", למשל, יכול להיחסך מהמשתמש בשיטה זו).

 

הגירסה הזמינה להורדה היא רק קיט למפתחים (RDK), הכולל קוד מקור, אך לא ניתן להצמיד לה את התווית של קוד פתוח - הקוד מוגבל ברשיון המחקר של של מיקרוסופט, וניתן לעשות בו שימוש לא מסחרי ואקדמי בלבד.

 

מומחים טוענים כי גם אם רובנו לא נראה אף מחשב שמריץ את Singularity בשנים הקרובות, יש בה תועלת תאורטית והיא מעוררת לא מעו קניין בקהילה האקדמית.

 

קבוצת המחקר של מיקרוסופט, שעומלת על Singularity, עוסקת בפיתוח של טכנולוגיות שלא יהפכו בהכרח מוצר מסחרי עתידי. נושאים כמו מיחשוב קוואנטי, חיסונים נגד מחלות ועוד נחקרים במסגרת זו. למרות זאת, ראשיד אומר כי הקבוצה מחזירה את ההשקעה, ויותר מרבע מהפטנטים של החברה מקורם בצוות זה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
לא במקום Windows 7. אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים