שתף קטע נבחר

זינוק במספר הבקשות לפיטורי עובדות בהריון

ב-2007 הגישו מעסיקים 1,277 בקשות לפיטורי עובדות שהיו בהריון או שעברו טיפולי פוריות, עלייה של 25% לעומת 2006. 288 עובדות הגישו תלונה בעניין למשרד התמ"ת

ב-2007 התקבלו במשרד התמ"ת 1,277 בקשות לפיטורי עובדות בהריון ובטיפולי פוריות, גידול של 25% לעומת 2006. כך מסרה רבקה מקובר, מנהלת אגף רישוי במשרד התמ"ת, לקראת יום האשה הבינלאומי.

 

מנתוני התמ"ת עולה עוד כי ב-2007 פנו 288 עובדות לאגף האכיפה של המשרד, בתלונה על פיטורים בתקופת הריון או טיפולי פוריות, ללא היתר. ב-161 מהפניות עלה חשד לביצוע עבירה. בשנת 2007 הוגשו 7 כתבי אישום בגין עבירות על חוק עבודת נשים.

 

על פי החוק, חל איסור לפטר עובדת בהריון או עובדת העוברת טיפולי פוריות, ללא היתר מיוחד משר התמ"ת. חובת ההיתר חלה על המעביד בין אם ידע על ההריון בטרם הודיע על הפיטורים ובין אם לא ידע.

 

לגבי פיטורי עובדת בהריון, החוק אוסר מתן היתר אם נמצא קשר בין הפיטורים להריון. ואולם גם אם אין קשר בין הפיטורים להריון, נתונה לממונה על חוק עבודת נשים שיקול הדעת למנוע מתן היתר, בהתבסס על כלל נסיבות הפיטורים.

 

עם זאת, החוק אינו אוסר באופן מוחלט לפטר עובדת בהריון. ההגנה הניתנת לנשים בהריון אינה מהווה הגנה בפני תפקוד לקוי או אי-היענות לדרישות המעביד הנובעות מהתפקיד. היעדרויות הקשורות להריון מחייבות הצגת אישור רפואי.

 

לפי החוק ,חלה חובה על עובדת העוברת טיפולי פוריות להודיע מראש למעביד על היעדרות צפויה בשל הטיפולים, ולהציג אישור של הרופא המטפל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ב-2007 הוגשו 7 כתבי אישום בגין עבירות על חוק עבודת נשים
מומלצים