שתף קטע נבחר

"אם יהיה רעש אדמה בבוקר נאבד דור שלם"

שורה ארוכה של נציגי רשויות התריעו בישיבה בכנסת מפני הסכנות הטמונות ברעידת אדמה גדולה. מנהל אגף מבני הציבור בירושלים הזהיר מפגיעה באלפי ילדים. ראש עיריית טבריה: "אנחנו חיים על זמן שאול"

"אם תתרחש היום רעידת אדמה חזקה בין השעות 8 ל-12 לפני הצהריים, נאבד דור שלם", כך הזהיר היום (ב') אהרון בן נון, מנהל האגף למבני ציבור בירושלים. בן נון, שחושש לגורלם של תלמידי בתי הספר בעירו, אמר את הדברים במהלך ישיבה בכנסת של הוועדה לבדיקת ההיערכות המשק לרעידת אדמה. בדיון נבדקה ההיערכות בשורה של רשויות ברחבי הארץ.

 

לדברי בן נון ניתן לצמצם משמעותית את הסכנה בבתי הספר על-ידי השקעה של 40 אלף שקל בכל כיתה. זאת, באמצעות התקנת מתקן ייחודי שפיתח איש הטכניון, אדריאן סקרלט. המתקן מאפשר ל-40 תלמידים להסתתר תחתיו במקרה של התמוטטות מבנה.

 

בן נון הוסיף כי אין בידיו את התקציבים המספיקים להיערכות לרעידת אדמה. הוא התריע על קיומם של מהנדסי בניין לא מעטים שאינם מקפידים על יישום תקן הבניה. לדבריו העירייה נתקלת בבעיות אכיפה נגד מהנדסים כאלו, אך היא מתכננת לפעול על מנת לשלול את רשיונם.

 

ראש עיריית טבריה, זוהר עובד התריע גם כן מפני הסכנה של רעידת אדמה שתפגע בעירו: "אנחנו חיים על זמן שאול, עם הרבה דיבורים ובלבול וחוסר עשייה". הוא גילה כי מלון שהוקם בעירו בהשקעה של 50 מיליון דולר ניצב על שבר גיאולוגי מסוכן, וסכנת הקריסה הנשקפת לו חמורה. לדבריו, היו"ר הקודם של ועדת ההיגוי הבין משרדית לנושא רעידות אדמה, אפרים לאור, המליץ על הריסתו.

 

ראש עיריית אילת, מאיר יצחק הלוי, הביע חשש כי במקרה של רעידת אדמה הסיוע לעירו יגיע מאוחר מדי: "כל תרחישי האימה של אלפי הרוגים ורבבות נפגעים רק גורמים לנו נדודי שינה. אנחנו לא רק יושבים על נקודה מסוכנת אלא גם הכי רחוקים ממרכז הארץ והאחרונים שנקבל עזרה".

 

היו"ר הנוכחי של ועדת ההיגוי לנושא רעידות האדמה, ד"ר אבי שפירא, ביקש מראשי הרשויות להעביר עוד השבוע את רשימת מבני הציבור שחייבים חיזוק. זאת, כדי שעבודות התיחזוק יחלו כבר ב-2009.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
רעידת אדמה בפקיסטן. ארכיון
צילום: איי פי
מומלצים