שתף קטע נבחר

קנדה מתחייבת: ציד כלבי הים יהיה "הומאני"

ממשלת קנדה תודיע בקרוב על מכסת כלבי הים שתתיר לצוד השנה. על פי הערכות מדובר על כ-300 אלף כלבי ים - מכסה גדולה מזו של שנה שעברה למרות עדויות מומחים על הפחתה באוכלוסייה. הממשלה: האוכלוסיה גדולה מדי ותקנות הציד החדשות יבטיחו הרג הומאני

העימות המסורתי בין ממשלת קנדה לפעילים למען בעלי החיים התחדש בימים האחרונים, על רקע ההכנות לקראת פתיחת עונת הציד השנתית.

 

לפני שנתיים התירה ממשלת קנדה לצוד כ-335 אלף כלבי ים ממין "הארפ" אך אשתקד הפחיתה את מכסת הציד המותרת ל-270 אלף בעקבות תנאי קרח קשים. השנה תאפשר כנראה הממשלה לציידים לשוב למכסות הקודמות - אך בתנאים מגבילים. גורמים בממשלה אמרו כי חוקים חדשים, שנועדו להבטיח כי היונקים הימיים יומתו באופן הומאני יותר, ייכנסו לתוקף בקרוב.

 

פעילי הארגונים למען בעלי החיים טוענים כי במהלך הציד סובלים כלבי הים מהמתה הכרוכה בכאב ממושך, שכן הם מומתים באמצעות אלות ולעיתים נגררים באמצעות קרסי ברזל לפני שנפחו את נשמתם. גורמים ממשלתיים בקנדה אמרו כי החוק מחייב את הציידים לדאוג למותם של כלבי הים באופן המהיר ביותר, כדי למנוע מהם סבל, אך הודו כי לעיתים קרובות הציידים מתעלמים מהוראות החוק. 

 

אזהרה: תמונות קשות לצפייה! 

 

הממשלה: "הרג הומאני ומהיר"

עד כה קבעו התקנות כי לציידים מותר להכות את כלב הים בראשו באלה כדי להביא למותו. התקנות החדשות יאלצו את הציידים להשלים תהליך בן שלושה שלבים עליו המליץ צוות וטרינרים עצמאי.

 

לאחר ירייה או חבטה בכלב הים, הצייד יהיה מחוייב לבדוק מקרוב את עיניו של כלב הים, על מנת לוודא כי הוא אכן מת. אם יגלה שכלב הים עדיין בחיים, יידרש הצייד לחתוך את העורקים הראשים של היונק הימי. לדברי פעילים למען זכויות בעלי חיים, התקנות החדשות אינן מועילות מאחר ואין מספיק פקחים שיבטיחו את קיומן.

 

גורמים ממשלתיים העריכו כי נותרו פחות משישה מיליון כלבי ים ממין "הארפ" בחופים המזרחיים של קנדה -  כמעט פי שלושה מגודל האוכלוסייה בשנות ה-70. זו הסיבה שהממשלה מאפשרת את הציד, כאמצעי למנוע מהתפוצצות אוכלוסין שפוגעת באוכלוסיית הדגים. אך חרף הנתונים הללו, מתנגדי הציד וביניהם מפורסמים דוגמת הזמר פול מק'רטני או כוכבת העבר ברידג'יט בארדו, טוענים כי מדובר בהרג ברברי של חיות.

 

הממשלה באוטווה צפויה להכריז רשמית עד סוף החודש מה תהיה מכסת כלבי הים שיילכדו השנה.

 

"אין דרך להצדיק את העלאת מכסות הציד" 

"אני המומה מהחלטת הממשלה", אמרת שריל פינק, חוקרת בכירה בקרן הבינלאומית לרווחת בעלי-חיים (IFAW), שמבלה מדי שנה מספר חודשים בטיסות מעקב באיזור מפרץ סנט לורנס במטרה למפות את מיקומי אוכלוסיית כלבי הים, ולעקוב אחר תנועת ספינות הציידים. "אין כל דרך להצדיק את העלאת מכסת הציד. המדע והשווקים אינם תומכים ויותר מכל, הציבור בקנדה אינו תומך בהמשך הציד".

 

לדבריה, למרות אזהרת המדענים מרשות המדגה בקנדה כי אוכלוסיית כלבי הים ממין "הארפ" נמצאת בירידה, החליטו ברשות להגדיל את מכסות הציד. "ההכרזה הנוכחית תגרור עימה גל ביקורת בינלאומי, וקנדה תוצג שוב כמדינה המתעלמת לחלוטין מהמדע", אמרה פינק. על פי נתוני הקרן, 224 אלף כלבי ים ניצודו בשנה שעברה ומתוכם 98 אחוז היו גורי כלבי ים מתחת לגיל שלושה חודשים.   


(צילום: AFP)

 

עוד ציינה פינק כי בעקבות ציד כלבי הים והמחאה העולמית, מדינות רבות באירופה כדוגמת בלגיה והולנד הטילו חרם על ייבוא מוצרים המבוססים על בשר כלבי ים. מגמה דומה נמצאת כעת בבחינה מחודשת בגרמניה, איטליה ואוסטריה.

 

"העובדה היא כי מדובר בטבח לא אנושי ולא מוצדק של גורי כלבי ים בני שלושה שבועות, רק כדי להשתמש בפרוותם", אמרה פינק. "כל הראיות מצביעות על כך כי הדרישה לפרוות כלבי ים נמצאת בירידה תלולה, גם כשמחירי המוצרים הוזלו באופן משמעותי. נראה שממשלת קנדה מעוניינת להחיות את תעשיית הציד באמצעות מימון כספי משלמי המיסים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כלב ים ממין "הארפ"
צילום: AFP
צילום: רויטרס
שיטת הציד החדשה: מכות ואז חיתוך עורקים
צילום: רויטרס
מומלצים