שתף קטע נבחר

מבצע מח-עצם: דרושות דגימות של יוצאי עדות המזרח

"אני רוצה לחיות, אני לא חושב שזה סוף פסוק", אומר יעקב ענב, שוטר בן 45, שלפני חצי שנה גילה שהוא חולה בסרטן הדם. תרומת מח עצם תציל את חייו. הבעיה - רוב הדגימות מגיעות מאשכנזים, וכעת קוראת עמותת 'זכרון מנחם' לספרדים, ובעיקר לתורכים - לבוא ולתת דגימת רוק

"אני לא חושב שאדם בגיל 45 בשיא כוחותיו הגיע לפרקו. אני לא חושב שזה סוף פסוק. אני מתכוון להלחם. אני לא מתכוון לסיים את החיים שלי כל כך מהר, אני רוצה לחיות". כך אומר היום (ה') ל-ynet יעקב ענב מחולון, שאובחן לפני כחצי שנה כסובל מלוקמיה. יעקב זקוק להשתלת מח עצם, אולם במאגרים בארץ ובעולם לא נמצא לא תורם מתאים. בימים ראשון עד שלישי תקיים עמותת "זכרון מנחם" מבצע התרמה למענו.

 

  • לפרטים על מקומות בהם ניתן לתרום ולפרטים על תרומה כספית לחצו כאן  או התקשרו לטלפון: 9411971 – 03

 

ענב, אב לשלושה בני 22, 17 ו-11, עבד בשנים האחרונות כשוטר במשטרת ישראל. "לפני כחצי שנה, ללא הכנה נפשית ובהפתעה מוחלטת, המחלה טפחה על פני ואמרה אני נמצאת אצלך בגוף. מאותו הרגע שגרת החיים השתנתה לחלוטין. עברתי ארבעה אשפוזים וארבעה טיפולים כימותרפיים. מזה חמישה חודשים מחפשים עבורי תורם מח עצם ללא הצלחה".

 

הפנייה בעיקר - ליוצאי תורכיה

הוריו של ענב עלו ב-1949 מתורכיה ובעמותה קוראים לבני העדה התורכית (שלא השתתפו באף מבצע לתרומת מח עצם בעבר) לקחת חלק במבצע, משום שיש סיכוי רב יותר להתאמה גנטית בינם לבין יעקב עינב. "יש מעט תורמים מקרב העדה ומקרב עדות המזרח בכלל", אומר ענב. "גם אני חטאתי בעבר בכך שהדחקתי את הנושא ולא עשיתי כל מה שיכולתי. כשאנחנו מדברים על סרטן ולוקמיה אנחנו חוששים. אסור להדחיק ואסור לפחד".


"החיים שלי התהפכו". ענב עם משפחתו

 

בעמותת "זכרון מנחם" משתמשים בבדיקת התאמה לא פולשנית באמצעות דגימת רוק ולא באמצעות בדיקת דם. הנבדק מקבל מקלון ועליו פיסת צמר ומתבקש להעביר אותו על פנים הלחי. לצד ביצוע הדגימות זקוקים בעמותה גם לתרומה כספית שתשמש למימון פענוח הדגימות במעבדה. עלות בדיקה של תרומה בודדת הוא 188 שקלים.

 

יוצאי עדות המזרח ממעטים לתרום

חיים ארנטל, יו"ר עמותת זכרון מנחם מבקש להדגיש "זה לא תהליך מסוכן והוא לא מזיק לתורם במאומה. זה רק מציל נפשות". עוד הוסיף "הקריאה לתרום היא לאנשים ממוצא תורכי ולבני עדות המזרח שבדרך כלל תורמים פחות. רוב החולים שלא מוצאים תרומת מח עצם הם בני עדות המזרח או בני קהילות קטנות. כנראה שהם נמנעו בעבר מלתרום דם. חשוב להדגיש שאם הם מגדילים את המאגר הם מגדילים אותו בשביל עצמם. כי אם קרוב משפחה שלהם יצטרך בעתיד תרומה יש סיכוי גבוה יותר שימצא אותה".

 

דרושות - טסיות דם לעומרי עטייה

בתוך כך, בכדי להציל את חייו של מושתל מח עצם אחר, עומרי (רפאל חיים) עטייה, מתבקש הציבור הרחב לתרום טסיות דם. עטייה זקוק בדחיפות לתרומת טסיות דם (תאים העוזרים בעצירת דימום ומשתתפים בתהליך הקרישה). תרומת הטסיות נלקחת באמצעות מערכת שאיבה מיוחדת. בתרומה זו נאספות באמצעות מכונה מיוחדת הטסיות בלבד, יתר מרכיבי הדם מוחזרים לגוף התורם. התהליך אורך בין שעה וחצי לשעתיים ונעשה בישיבה על כורסה.

 

לתיאום תרומת טסיות דם לעומרי ולפרטים נוספים יש ליצור קשר עם חנה – 050-8762423, 050-4146713, או עם בנק הדם מרכז רבין – 03-9377023

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסור להדחיק ואסור לפחד. יעקב ענב
צילום: ניב קנטור
עדות המזרח ממעטים להגיע לתרום. חיים ארנטל, יו"ר עמותת זכרון מנחם
באדיבות אגודת זכרון מנחם
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים