שתף קטע נבחר

"אנחנו כבר לא משחקים במגרש של אינטל"

תפסנו בביקור מולדת את צביקה גרינשטיין, מנהל המוצר של ערכת-השבבים המפתיעה AMD 780. גרינשטיין, אחד הכוכבים העולים בחברה, הביא איתו מקליפורניה הרבה אופטימיות, והבטחות לשוק הרבה יותר תחרותי

בשנתיים האחרונות שמענו לא מעט על הבכירים הישראלים באינטל, יוצאי מרכז הפיתוח עתיר ההישגים של החברה בחיפה. ה"נקודות ישראליות" ב-AMD המתחרה, זכו לפחות תשומת לב, בין השאר משום של-AMD עצמה היו מעט הישגים משמעותיים בתקופה הזו.

 

זה השתנה קצת בעשרת הימים האחרונים. בסרטוני הוידאו שמציגים את ערכת השבבים החדשה והמבטיחה AMD 780, קשה להחמיץ את המבטא הישראלי של צביקה גרינשטיין, מנהל המוצר. באמצע השבוע הזה, תפסנו אותו כאן בביקור מולדת קצרצר, לראיון אופטימי.

 

בשנה האחרונה העיתונות עשתה ל-AMD חיים קשים. לתחרות הקשה מול אינטל השועטת קדימה, הצטרף המיזוג עם ATI, וההפסדים שנרשמו בשתי החזיתות הצטברו למיליארדים. גם העיתונות הטכנולוגית, שבדרך-כלל התאמצה לפרגן לאנדרדוג מקליפורניה, החלה לעקוץ את בכירי החברה ולהטיל ספק באסטרטגיה שלהם. מאז AMD אמנם הציגה כבר כמה הישגים, אבל שום דבר שישכנע שהם באמת יודעים מה שהם עושים. ערכת-השבבים AMD 780 היא כבר סיפור אחר לגמרי.

 

מאז ההכרזה העיתונות הטכנולוגית לא מפסיקה להלל את הערכה הזו. ה-Inquirer הבריטי הרכיב רשימה של הפניות לביקורות נלהבות וסיכם את הרוח שמאפיינת אותן: AMD קמה לתחייה. ערכות-שבבים הן לא מוצרים פוטוגניים במיוחד. מה שמעורר התלהבות בערכה הספציפית הזו, הוא מה שאפשר לעשות איתה, ומה שזה אומר על עתידה של AMD.

 

גרינשטיין, כיום מנהל מוצר בכיר בחטיבת השבבים של AMD, הוא מהנדס ישראלי צעיר שהגיע לחברה מ-ATI. הוא הועסק בחברה הקנדית רק מספר חודשים כשהחל המיזוג עם AMD. אפשר לנחש שבזמן שחלף מאז הוא עבד הכי קשה שיעבוד בחיים שלו.

 

בכל אופן, הוא מחייך היום הרבה יותר מאשר במאי שעבר. ב-AMD מאמינים שהרע כבר מאחוריהם. הגירסה המתוקנת (B3 revision) של המעבדים מוכנה, ובחודשים הבאים יגיעו לשוק מעבדי Phenom ו-Opteron בשלים, משתלמים ובעיקר מהירים יותר. בחזית ה"גרפית" מול NVidia, המצב נראה מעודד. הפיתוחים האחרונים של AMD בתחום ערכות השבבים, אמורים להשלים את התמונה.

 

ההכרזה על AMD 780 מרגישה כמו נקודת מפנה. יש לה ללא ספק השלכות מוראליות חיוביות מאד במחנה AMD. הם מאמינים בלב שלם שמהמוצר הזה הם הולכים למכור הרבה.

 

"נוקאאוט ל-NVidia"

אז מה בעצם ה"בשורה" הגדולה של AMD 780?

"הבשורה הגדולה של AMD 780 היא שאין עוד מוצר כזה. הפעם אנחנו לבד, עם פתרון טוב שלמתחרות שלנו אין, ועם תמחור שיאפשר לו להיכנס מייד למיינסטרים. זו ערכת-שבבים שתאפשר להרבה יותר אנשים לשחק במשחקים הכי חדשים, לצפות בוידאו באבחנה גבוהה, וליהנות משימושים אחרים שעד עכשיו היו מנת חלקם של גיימרים ומקצועני מולטימדיה. עכשיו אנחנו מציעים אותם במחיר שווה לכל נפש, בטכנולוגיה חסכונית בחשמל. AMD 780 תאפשר לוידאו באבחנה-גבוהה ולכונני Blu-ray, להפוך למיינסטרים".

 

אתם מופתעים מעצמכם? הרבה זמן שלא היה לכם פתרון שזכה לביקורות כל-כך טובות.

"בפיתוח של AMD 780 'הלכנו על כל הקופה'. זה היה רעיון מאד נועז ולקחנו סיכון גדול, כי אם הוא לא היה מצליח היינו מאבדים זמן יקר וחוזרים לנקודת ההתחלה. הצבנו בפני המהנדסים שלנו דרישות לא פשוטות, ובהתחלה הם הודו שאין להם מושג אך לעמוד בהן".

 

"כשקיבלנו את הדוגמאות הראשונות של השבבים לא היה לנו מושג מה צפוי לנו. אתה לא באמת יודע מה יש לך ביד עד שאתה מריץ מבחני ביצועים. כשסיימנו את המבחנים וראינו את התוצאות פשוט לא האמנו. ההצלחה הייתה הרבה יותר גדולה ממה שהאנשים הכי אופטימיים בחברה חשבו".

 

כמה זמן אתה חושב שתצליחו ליהנות מהבלעדיות הזו?

"אני בטוח ש-NVidia לא מתכוונת לעשות לנו חיים קלים, ובסופו של דבר יהיה לה פתרון מתחרה. מצד שני, נראה שהולך לעבור עוד זמן עד ש-NVidia ואינטל יצליחו להציע מוצרים שיהיו תחרותיים לפלטפורמה הזו, מה גם שלא חשפנו עדיין את היכולות המלאות שלה. לדוגמא, הגירסה הנוכחית של AMD 780 פועלת במהירות שעון של 500MHz, אבל במעבדות שלנו הצלחנו להאיץ אותה מעבר ל-1GHz. אין לי ספק שנוכל לשפר את הפלטפורמה ואני מעריך שגם ל-NVidia וגם לאינטל יהיה קשה להתחרות בנו".

 

"בינתיים, מדובר לדעתי בלא פחות מנוקאאוט ל-NVidia. הראשוניות מקנה לנו יתרון גדול. כל היצרנים הגדולים של לוחות-האם כבר מוכרים לוחות 780, ומפתחים מוצרים נוספים שיתבססו על הערכה. רוב יצרני המחשבים בעולם מתכננים להשיק במהלך החודשיים הקרובים מחשבים שולחניים וניידים שיתבססו על הפלטפורמה. גם כשיהיו פתרונות מתחרים, הם כבר יהיו מושקעים בטכנולוגיה שלנו".

 

"יתרונות ברורים על סנטרינו"

מתישהו במהלך שלושת החודשים הקרובים, תשיק AMD את הפלטפורמה הניידת Puma, שתתבסס על גירסה ייעודית של AMD 780. גרינשטיין טוען שיש למה לחכות.

 

"Puma תציע כמה יתרונות ברורים על סנטרינו", אומר גרינשטיין. "ראשית, היא תביא את הבשורה של AMD 780 גם למחשבים הניידים. הפלטפורמה הזו תיתן ליצרנים לראשונה אפשרות לספק ניידי מיינסטרים עם Blu-Ray. היא תאפשר לצרכן לקבל מחשב נייד שמריץ משחקים בצורה טובה ומציג וידאו באבחנה גבוהה, ועדיין מתומחר בצורה הגיונית".

 

"עוד תחום שיהיה בו שיפור הוא זמן הסוללה. ההאצה של AMD 780 תוריד עומס מה-CPU ותאפשר זמן סוללה ארוך יותר משמעותית בהצגת וידאו ובמשחקים. בשימושים אחרים, יהיה שיפור בניהול ההספק במצב מנוחה (Idle). בסך-הכל, זהו המצב שהמחשב נמצא בו הכי הרבה זמן במהלך שימוש רגיל".

 

"...בקר זיכרון (Memory Controller) שמשולב במעבד טוב לביצועים. הוא פחות טוב לזמן הסוללה. Puma תשפר את הארכיטקטורה שלנו עם תוספת של Display Cache, מנגנון שיחסוך את התעבורה בין המעבד לערכת השבבים במצבי מנוחה ויאריך משמעותית את זמן הסוללה".

 

 

"כבר לא במגרש של אינטל"

ובכל זאת, אתה יודע, ישנה עדיין ה"בעיה" הזו ש-Phenom לא מצליח להתחרות ב-Core 2 של אינטל. אומרים עליכם שאתם עושים יחסי ציבור למאיצים ולערכות השבבים כדי למשוך את האש מהמעבדים.

 

"AMD 780 מעבירה את מרכז הכובד מהמעבד לערכת השבבים, והיא תגרום לכך שגם נמכור הרבה יותר מעבדים. אבל חשוב מזה: אנחנו כבר לא משחקים במגרש של אינטל. לאינטל היה במשך זמן רב יתרון עלינו, בכך שהיו לה פלטפורמות ולנו לא. לנו יש עכשיו יתרון שנובע מההאצה הגרפית הטובה יותר, והוא יגדל כשההאצה הגרפית תיכנס למעבד" (במעבד Fusion שיתחרה ב-Nehalem של אינטל שיישם רעיון דומה. ש.ג.).

 

"הגישה שלנו היא 'Customer Centric'. אנחנו חושבים שלרוב האנשים לא אכפת כמה ליבות יש במעבד ובאיזו מהירות שעון הוא רץ. אנשים לא קונים מעבד - הם קונים מחשב, והם רוצים לדעת שהוא יוכל להציג וידאו, להריץ משחקים, יצרוך פחות חשמל ויציע חיי סוללה ארוכים במקרה של מחשבים ניידים".

 

ובכל זאת, איבדתם אחיזה במגזר של המשתמשים המקצועיים, אלו שתמיד היו המעריצים המושבעים שלכם. זה הולך להשתנות? האם גירסה B3 של Phenom תוכל לשנות את זה?

"AMD עדיין לא השיקה גירסה של המעבד Phenom שיכולה להתמודד עם המעבדים של אינטל על שוק ה-high-end, ואני לא בטוח שזה יקרה בדור הראשון של B3. אבל אנחנו שוקדים כרגע על פתרונות שיביאו אותנו לכיבוש מחדש של קהל הגיימרים וה-Enthusiast שכל-כך חשובים ויקרים לנו. AMD בשום אופן לא תוותר על הקהל הזה, פשוט ייקח זמן עד שנחזיר אותו אלינו".

 

"אבל גם כאן, יש חשיבות גדולה לא רק למעבד אלא למה שאנחנו יכולים להציע במסגרת של פלטפורמה שלמה. השקנו לאחרונה לוחות-אם שמבוססים על ערכת השבבים AMD 790FX ותומכים בארבעה כרטיסי מסך במקביל (Quad Graphics). יש להם גם יכולות Overclocking מדהימות. כלי התוכנה החדש שהשקנו לצורך זה, AMD OverDrive, נחשב לכלי פורץ דרך".

 

" Radeon HD 3870X2 עולה ברמת הביצועים על הכרטיסים המהירים ביותר של NVidia ונחשב לכרטיס המהיר ביותר בשוק. כמו בשוק המיינסטרים, גם כאן, AMD היא היחידה שמסוגלת לספק לגיימרים פתרון שלם: מעבדים, כרטיסי מסך, לוחות-אם ואפליקציות שיתמכו ב-Extreme overclocking".

 

בקיצור, אתם אופטימיים.

"אני חושב שיש לנו סיבות טובות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות HWzone
אופטימי. צביקה גרינשטיין
באדיבות HWzone
מומלצים